Life&style 02. lipnja 2015.

Microgarden – vrt za stan s malo kvadrata

Tommorow Machine.

Švedski dizajnerski studio Tomorrow Machine udružio je snage s berlinskim start-upom INFARM specijaliziranim za uzgoj biljaka u unutrašnjim prostorima kako bi kreirao Microgarden – vrt dovoljno mali da ga možete staviti na stol.

Tomorrow Machine je poznat po svom poslovnom stilu koji prije svega naglašava održivost, inteligentne materijale i smanjenje troškova, pa ovaj čarobni paketić s njihovim potpisom uopće ne čudi.

 | Autor: Tommorow Machine Tommorow Machine

Micorgarden je samoodrživi minijaturni vrt koji se može postaviti na bilo koju površinu u zatvorenom prostoru, a sastoji se od tri dijela: plastičnog okvira koji se može koristiti više puta, agar agar praha i organskih sjemenki.

 | Autor: Tommorow Machine Tommorow Machine

Prozirni agar agar prah se u doticaju s vodom pretvara u gel na kojem rastu sjemenke, a dodatno zalijevanje nije potrebno. Zatvaranjem plastičnog okvira, stvara se savršena mikroklima za rast biljaka, a uzgajivač može promatrati kako biljke napreduju zahvaljujući prozirnim stranicama. Kako je vrt namijenjen prije svega uzgoju klica, kriška agar-agar gela zajedno s klicama se može jednostavno izrezati i poslužiti.

 | Autor: Tommorow Machine Tommorow Machine

Nakon sadnje, potrebno je 5-14 dana da biljke narastu. Više saznaj ovdje.

 | Autor: Tommorow Machine Tommorow Machine

Više slika pogledaj u galeriji...

Komentari 0