Life&style
Glass Land ukrasi

Vrijeme je za uskršnje dekoracije, a doista posebne potpisuje brend Glass Land

  • Zabavna mini kolekcija brenda Glass Land predivno će se uklopiti u interijer okićen za uskršnje blagdane
  • Šarene ptičice, zečići, cvijeće i pisanice dio su ove kolekcije izrađene od stakla, kao što su i drugi ukrasi, ali i nakit ovog domaćeg brenda
  • S umjetnicom Anjom Jelavić koja ih izrađuje, razgovarali smo o detaljima ponude Glass Landa

Uvijek volimo provjeriti što se novo nudi u ponudi već poznatih domaćih brendova pa nam je tako pozornost privukla i nova uskršnja kolekcija brenda Glass Land, savršeno tempirana za uljepšavanje našeg doma novim prigodnim ukrasima!

Glass Land ukrasi | Autor: glassland.shop glassland.shop Foto: glassland.shop

Anja Jelavić, umjetnica koja stoji iza brenda, s Glass Landom je krenula još tijekom studiranja na Akademiji primijenjenih umjetnosti jer je htjela prvenstveno izraditi komade nakita za sebe. "Na studiju sam kupila sav potreban alat i materijal te krenula eksperimentirati i istraživati tehniku i staklo kao materijal te što se sve može s njome postići".

Glass Land ukrasi | Autor: glassland.shop glassland.shop Foto: glassland.shop

Anja je opisala kako se zaljubila u "posebnost stakla kao materijala, s nijansama od kojih se mogu izraditi prekrasni komadi". Iako je krenula s nakitom, Anja danas u svojoj ponudi ima i razne ukrase za dom, poput već spomenute nove uskršnje kolekcije, suncatchera i dekorativnih stalaka za biljke!

Glass Land ukrasi | Autor: glassland.shop glassland.shop Foto: glassland.shop

Kod stvaranja novih dizajna, Anja kaže kako nastaju spontano. "Uglavnom se igram s jednostavnim oblicima koje kroz razne boje stakla spajam i stvaram ono što je mom oku privlačno. Često dobijem i inspiraciju tijekom izrade određenih komada po narudžbi.. prekrasno je što smo svi puni ideja i kad kupac dodatno inspirira umjetnika za daljnji rad. Takvi komadi su mi možda i najposebniji!"
Proces izrade kreće od ideje ili skice te velikim komadima stakla koje Anja dijamantnim nože izrezuje u određene oblike.

 

@glass..land polagani video izrade staklenih uskršnjih dekoracija.  dostupni putem poruke ili na www.glassland.shop #fyp #womeninbusiness #croatianjewelrystore #croatianbrand #eastereggs #zagrebstore #madeincroatia #handmadework #handmadework #handmadeproducts #handmadeprocess #howitsmade #easterornaments ♬ Aesthetic - Gaspar

 

"Nakon toga ide brušenje kako bi se svaki komadić izrezanog stakla doveo do savršenstva. Nakon te pripreme dolazi vrijeme za nanošenje bakrenih folija; koristim razne debljine s raznim podlogama ovisno o debljini stakla ili dizajnu kojeg radim. Bakrena folija je zapravo podloga na koju se lemilicom nanosi bezolovni kositar koji služi za spajanje komada stakla i ostalih metala kao što su alkice, nastavci za prstene i slično. Meni najzahtjevniji dio je poliranje jer je najdugotrajnija faza s obzirom na to da ručno poliram svaki komad dok ga u potpunosti ne očistim od raznih tekućina i slojeva lema i dok ne dođe do potpunog sjaja", opisala je Anja.

Glass Land ukrasi | Autor: Instagram @glassland_handmade Instagram @glassland_handmade Foto: Instagram @glassland_handmade

Uz nove modele iz uskršnje kolekcije, Anja je otkrila kako su suncatcheri uvijek traženi, posebno kao poklon, dok od nakita njeni kupci najčešće biraju naušnice.

Glass Land ukrasi | Autor: glassland.shop glassland.shop Foto: glassland.shop

Možda vas zanima Dreamhood Wallpapers, poznati domaći brend zidnih tapeta – uskoro otvara svoj prvi showroom Rubrika Life&style Life&style

Cijene Glass Land dizajna se kreću od 20 do 100 eura za pojedine predmete, a detalji o svakom predmetu iz ponude mogu se pronaći na www.glassland.shop.

Glass Land ukrasi | Autor: glassland.shop glassland.shop Foto: glassland.shop

Preslatka uskršnja kolekcija, koja uključuje viseće staklene ukrase u raznim bojama te s motivima cvijeća, ptica, uskršnjih jaja i zečića također je dostupna na webu, s cijenom do 20 eura za pojedini ukras. Anja je trenutno u izradi i malih figurica sa smiješnim kokama, koje će također biti dodane kolekciji te nam uz druge ukrase savršeno ukrasiti dom za proljeće!

Glass Land ukrasi | Autor: glassland.shop glassland.shop Foto: glassland.shop

Anja nam je otkrila i kako je nedavno postala i dio kolektiva žena dizajnerica, pod zajedničkim nazivom Studio 78, koji se nalazi u Ozaljskoj 78 u Zagrebu te tamo imamo priliku uživo isprobati sav Glass Land nakit te vidjeti ponudu unikatnih ukrasa, kao i Anjine umjetničke slike.

Glass Land ukrasi | Autor: glassland.shop glassland.shop Foto: glassland.shop

Možda vas zanima Čini se da će majice u stilu potkošulje i ove sezone biti poželjan komad - Klisab ima baš fora model Rubrika Moda Moda
Photo: glassland.shop

Komentari 0