Life&style 03. siječnja 2013.

Vrijeme je za oporavak kože

Nakon božićnih domjenaka i novogodišnjih proslava često nismo zadovoljni s našim odrazom u ogledalu. Podočnjaci, prištići i upale sasvim su uobičajena posljedica razuzdanog prosinca koju moramo sanirati u siječnju.

Loše uklonjen make up, preskočena hidratacija, loša prehrana i izloženost hladnoći i vjetru – sve to utječe na našu kožu. Zato se nemojte čuditi ako vaš ten nije u svom najboljem izdanju. Prosinački stil života se itekako vidi na licu, a posljedice možete sanirati preparatima koji djeluju kao antioksidansi i vraćaju koži sve što ste joj tijekom prosinca oduzeli.

 | Autor:

Nakon što ste uživali u crvenom vinu uz ručak, vrijeme je da ga iskoristite i u kozmetici. Crno vino je jedan od najpoznatijih antioksidansa, a njegov osnovni sastojak resveratrol potiče prirodnu sintezu kolagena i elastina. Rezultat je zategnutija i mladenačkija koža. Dobar odabir su i kreme koje su već obogaćene kolagenom: koncentrati za intenzivno zatezanje obrisat će svaki trag umora i spriječiti nastanak novih bora.

Posebne kreme s biljnim ekstraktima vratit će vaš ten u ravnotežu, izblijediti mrlje i isušiti prištiće. Dakako, to se neće dogoditi preko noći, ali će pripremiti vaš ten za proljeće kako biste toplije vrijeme mogli dočekati bez teške šminke kojom skrivate nedostatke.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Suhoj koži je više no ikad potrebna dubinska hidratacija. Blaga sredstva za čišćenje lica nadopunite intenzivnim hidratantnim kremama koje će se pobrinuti da se vašoj koži vrati vlažnost koju ste izgubili tulumareći, ali i boraveći u zadimljenim prostorijama s centralnim grijanjem. Posebnu pažnju treba posvetiti i njezi područja oko očiju koje je tanko i iznimno osjetljivo, stoga nemojte zaboraviti na kremicu ili serum koji će potaknuti cirkulaciju i ukloniti podočnjake.

Više o trendi kremama za siječanj saznajte u galeriji...

Kako nahraniti kožu iznutra pročitajte na Zdravoj Kravi.

Komentari 0