Life&style

Vrijeme je za filmske maratone: Ovo je 12 najboljih filmova za ispraćaj stare godine

  • Vrijeme između dva blagdana možda je najbolji iskoristiti za opuštanje i punjenje baterija
  • Naravno, to znači i dobar izbor filmskih hitova uz koje ćemo s guštom provesti idućih nekoliko dana
  • Pripremili smo odličan popis filmskih hitova koji će savršeno leći za ispraćaj 2022. godine

Naš najdraži blagdan u godini je iza nas, a nakon Božića već se nazire 2023. godina. Vrijeme je da se malo opustiš u miru i samoći i u narednih nekoliko dana pripremiš za novogodišnje slavlje. A idealan način za opuštanje i ispraćaj 2022. godine je uz filmske hitove čija je radnja vezana za novogodišnje razdoblje i koji će te po tko zna koji put oduševiti, razniježiti, nasmijati i rasplakati.

Možda vas zanima Svi ovih dana pričaju o ovom vinu - pogledaj u čemu je stvar Rubrika Life&style Life&style

Ovo je 12 najboljih filmova za reći 'zbogom' ovoj godini. 

1. Kad je Harry upoznao Sally (1989.)

Premda se također nalazi na popisu najvećih romantičnih komedija ikada snimljenih, ovaj film prikazuje jednu od najznamenitijih novogodišnjih scena u kinematografskoj povijesti (koju ćeš morati pogledati kako bi se i sama uvjerila).

2. Carol (2015.)

Cate Blanchett i Rooney Mara udružuju se za ovaj romantični film nominiran za Oscara. Radnja prati dvije žene iz potpuno različitih svjetova koje se zaljube u 1950-ima. Njihov prvi poljubac dogodi se na Silvestrovo - jer uistinu ne postoji trenutak romantičniji nego kad sat otkuca ponoć.

3. Pravi trenutak (2013.)

U ovom filmu glume Domhnall Gleeson i Rachel McAdams, a on je čovjek sa sposobnošću putovanja kroz vrijeme, koji pokušava promijeniti svoju prošlost u nadi da će poboljšati svoju budućnost.

4. Sretna nova godina! (2011.)

Ova komedija u režiji Garyja Marshalla sadrži zvjezdanu postavu, uključujući Michelle Pfieffer, Leau Michele, Zaca Efrona, Ashtona Kutchera, Sarah Jessicu Parker i druge. Prati nekoliko likova iz različitih društvenih slojeva, čiji se životi isprepliću kad krenu u potragu za srećom na Silvestrovo.

5. Dnevnik Bridget Jones (2001.)

Doista klasičan, ovaj kultni film započinje i završava na Novu godinu, a Renée Zellweger je najšarmantnija ikada. Zauvijek će se postavljati pitanje, možemo li uistinu započeti godinu s čistim profilom? Ili praznim dnevnikom...

Čekajući izdisaj (1995.)

S kombiniranim talentima Whitney Houston i Angele Basset, ovaj film prati četiri žene koje se kreću kroz karijeru, obitelj i ljubav.

Ljubav i praznici (2006.)

Nancy Meyers i film „The Holiday“ uvijek će se naći među našim omiljenim filmovima svih vremena. Glume Cameron Diaz i Kate Winslet kao dvije žene koje neočekivano pronalaze ljubav tamo gdje je najmanje očekuju - što završava u novogodišnjoj sceni...

Seks i grad: film (2008.)

Snijeg! Glazba! Moda! Film dokazuje točno zašto su Carrie, Miranda, Charlotte i Samantha desetljećima bile redovite na našim ekranima - dokazujući da blagdan nije uvijek romantična ljubav, nego i prijateljstvo također.

Vlak pun love (1995.)

Zašto netko ne bi volio film s Jennifer Lopez iz 90-ih? „Vlak pun love“ nije baš ono što vjerojatno očekuješ od novogodišnjeg filma, ali preokreti ga čine vrlo zabavnim. 

Najamnina (2005.)

Osim što je pun legendarnih glazbenih brojeva, radnja ovog filma odvija se između Božića i Nove godine i istinski bilježi nadu koju bi Nova godina mogla nekome donijeti - upravo ono što trebamo ulazeći u 2023. godinu.

200 cigareta (1999.)

U filmu glume Paul Rudd, Ben Affleck i Kate Hudson. „200 cigareta“ govori o „kolekciji od dvadeset i nešto ljudi, koji se pokušavaju nositi s vezama, samoćom, željom i svojim pojedinačnim neurozama“, zajedno s neizvjesnošću budućnosti na prijelazu godine.

Jedi, moli, voli (2010.)

Dobro, ovaj film tehnički nema nikakve veze s novogodišnjom noći, ali postoji nešto u tome kako Julia Roberts bježi u Europu kako bi se pronašla - dok se prepušta nevjerojatnoj hrani i zaljubljuje - što zvuči upravo poput onog što trebamo u novoj godini.

 

Photo: Columbia Pictures
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    najbolje goonies