Lifestyle Living 38 prikaza 25. siječnja 2012.

Vrijeme je da nabavite atraktivan sat

Thinkstock.
1/13

Sat je mnogima omražen detalj: ujutro nas budi kada idemo na posao, podsjeća nas da kasnimo... Ipak, satovi su i dalje neizostavan dio našeg života, a zahvaljujući atraktivnom dizajnu mogu unijeti dašak životi u vaš dom. Zidni sat kao umjetničko djelo

 | Autor: Thinkstock Thinkstock Jedan od najomiljenijih modela su zidni satovi. Zidni satovi su obično okrugli, sa zanimljivim okvirom, ali u posljednjih nekoliko godina takvi satovi su pomalo demode. Više se cijene modeli inovativnog dizajna koji često uopće nemaju brojke, nego simbole.

Ti simboli mogu biti zrake koje izlaze iz središta sata, leptirići, kugle ili različiti geometrijski likovi, a pošto dolaze u jarkim bojama idealni su za minimalistički uređene prostorije. Sat s leptirima će se tako lijepo uklopiti u djevojačku ili dječju sobu, dok će u blagovaonici najljepše izgledati sat u jarkim bojama koje otvaraju apetit.

Zidni satovi su ponekad toliko atraktivni i zanimljivi da vam uz njih neće biti potrebne dodatne dekoracije na zidu poput samoljepljivih tapeta, slika ili postera. George Nelson, jedan od velikana svjetskog produkt dizajna stvorio je cijeli niz satova koji su ispunjeni funkcionalnošću, ali i dekorativnošću što ih čini posebno zanimljivim detaljem.

Budilice i manji satovi kao funkcionalni detalji

Stolni i kaminski satovi te budilice polako su počeli nestajati iz naših domova zahvaljujući suvremenoj tehnologiji. Koliko ljudi samo provjerava vrijeme na računalu ili teletekstu umjesto na satu?

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Želite li ipak svoj dom ukrasiti pokojim satom, u potrazi za onim idealnim upoznat ćete se s pregršt fantastičnih modela od kojih svaki ima svoj šarm. Želite li da sat bude dekorativan element u vašoj sobi, možete postaviti više satova u istoj boji ili istog oblika na ormarić ili stolić. Za noćni ormarić birajte teže modele koji se lako gase, kako ga ne biste srušili u potrazi za naočalama ili mobitelom, ali i kako biste ga mogli lako ugasiti dodirom ruke.

Kako odabrati idealan sat?

Tržište detalja za dom je krcato raznim modelima koji često zbune one koji žele stil svog doma održati u ravnoteži. Uvijek se vodite pravilom dominantnog stila u vašem domu: minimalistički i otkačeni satovi će najbolje izgledati uz minimalistički i moderan namještaj, dok klasični namještaj iziskuje klasične, često antikne modele.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Želite li na svom zidu suvremen detalj koji nema svatko, odaberite naljepnice za zid u obliku sata, a satni mehanizam postavite naknadno. Na taj način će vaš životni prostor dobiti dozu neočekivanosti i modernog pristupa dizajnu.

Komentari 0