Life&style

Vrijeme je da analiziramo govor tijela Meghan i Harryja: u kakvim su zapravo odnosima

  • Znamo da govor tijela otkriva svašta, pa i osjećaje koje želimo od drugih sakriti
  • Naravno da su se pojavile i analize nakon velikog intervjua Meghan i Harryja
  • Tko je govorom tijela odavao tugu, nervozu, želju da se zaštiti i u kakvom je odnosu zapravo par, vole li se iskreno i koliko su usklađeni?

Nakon dugo iščekivanog intervjua koji su princ Harry i Meghan Markle dali Oprah Winfrey i koji, je isto očekivano, odjeknuo u medijima "poput atomske bombe", tema i dalje ne silazi s naslovnica: je li Kraljica prespalava intervju, priprema li se odgovor britanskog dvora, što je bila laž, a što istina, koji je bio najgori detalj, što je Harry rekao Oprah prije intervjua, je li sve to velika Meghanina glumačka predstava ili joj je kraljevska obitelj okrenula leđa i uništavala ju kao i pokojnu Lady Di? Među temema koje se nižu tako je na red došao i trenutak kad je analiziran govor tijela koji su Meghan i Harry imali za vrijeme intervjua. Otkriva li on zajedništvo, ljubav, ljutnju, iskrenost, laž?

Svoje su mišljnje tako za jedan američki magazin dale i dvije stučnjakine za govor tijela i autorice knjiga na tu temu, Traci Brown i Patti Wood koje su iznijele svoje mišljenje o dinamici para za vrijeme razgovora. Evo što su vidjele u fizičkoj interakciji Meghan i Harryja. Odabir Meghanine haljine nije bio slučajan - kakvu je znakovitu poruku poslala odjećom i nakitom

Njihovo se držanje podudaralo, odnosno zrcalilo: glave su im bile blago nagnute ulijevo, laktovi na naslonima za ruke, a ruke sklopljene ispred sebe. "To je osobina ujedinjene, skladne veze", rekla je Brown. "Sjajni parovi se prirodno podudaraju u držanju."

 | Autor: Instagram@ tihanaharapinzalepugin Instagram@ tihanaharapinzalepugin Harry je bio napetiji od Meghan. "Njegove su obrve bile malo spuštene, što ukazuje na stres i možda određenu ljutnju vezanu uz temu. Šake su mu isprepletene što ukazuje na nervozu ili želju da se zaštiti. Meghan je, s druge strane, djelovala mirnije, štiteći bebu rukama".

Harryjev kontakt očima bio je fokusiran na Oprah tijekom intervjua. Doista je slušao i bio siguran i pažljiv u svojim odgovorima. No, stručnjakinja za govor tijela ukazala je na tužan, distanciran izraz Harryjeva lica tijekom Oprahinih pitanja o njegovoj obitelji. Tada je pokazao najviše tuge u cijelom intervjuu. 

Možda vas zanima Britanci Meghan neće oprostiti! Zahtijevaju da se paru oduzmu titule, ističu da laže kako je Archiju oduzeta titula Rubrika Stars Stars

Energija para bila je suprotna, usmjerena u dva različita smjera: Meghanine noge su prekrižene i usmjerene prema Oprah, njezina je energija usmjerena više na Oprah nego na muža, dok su Harryjeva koljena okrenuta prema Meghan, pa tamo ide njegova energija. Harry se poigravao i sa svojim vjenčanim prstenom, što često može značiti nervozu zbog veze. Ipak, važno je imati na umu da bi ovdje mogla biti riječ o kraljevskom protokolu, kaže Brown. "To može biti navika, naučeni su da moraju ovako sjediti, elegantnije i manje opušteno od Amerikanaca". 

 | Autor: Pixsell/Reuters Pixsell/Reuters

Na nekim drugim temama Meghan i Harry bili su puno manje napeti. Prsti su im bili isprepleteni, što, kaže Brown, pokazuje romantičnu, blisku vezu. "To je najbliže koliko možete nekome doći bez zagrljaja". Harryjev dlan okrenut prema gore ukazuje na ranjivost. Ona mu prekriva dlan i isprepleće prste na način koji pokazuje da se osjećaju sigurno u svojoj prisnosti i emocionalnoj izloženosti. "Njihovi su osmijesi iskreni i ona u njemu traži podršku i da o ovom slučaju voditi razgovor", kaže Brown, koja također primjećuje kako Meghan "štiti" svoju bebu stavljajući ruku na trbuh.

U konačnici, obje su vidjele ujedinjeni, snažni par koji se međusobno podupire tijekom bolnog, napetog razgovora u kojem su otvorili dušu. 

Photo: Pixsell/Reuters

Komentari 0