Life&style

Vraća se 'Plavuša s Harvarda' nakon 20 godina, a i ovih 6 romantičnih komedija zaslužuju svoj nastavak

  • "Plavuša s Harvarda" debitirala je u srpnju 2001. godine, a drugi dio izašao je dvije godine kasnije
  • Nakon dva desetljeća dobit ćemo i nastavak priče u kojoj je Reese Withespoon briljirala u ulozi Elle Woods
  • A mi smo iskoristili trenutak da "ultimativno zatražimo" nastavke ovih kultnih romantičnih komedija 

Prošlo je više od dva desetljeća otkako smo prvi put gledali kako Reese Witherspoon u ulozi Elle Woods, kako prolazi svoje zgode i nezgode kao članica studentskog sestrinstva Delta Nu. Film je dobio i nastavak dvije godine kasnije, 2003., a nakon dva desetljeća trebao bi izaći i treći dio. Ponovno će u glavnoj ulozi biti Reese Witherspoon, a iako je prethodno trebao biti objavljen u svibnju ove godine, film je odgođen, najvjerojatnije za iduću godinu kada će biti točno 20 godina od izlaska drugog dijela. 

Mi smo iskoristili priliku i prisjetili se nekih kultnih romantičnih komedija koje zaslužuju nastavak. Iz jednostavnog razloga što su nam filmovi bili toliko dobri da smo ih većinu već pogledali barem nekoliko puta. I uvijek su dobri, emotivni i smiješni kao da ih gledamo prvi put. Zato, dajte nam nastavke "pretty please". 

Možda vas zanima Na filmu jedno, u stvarnom životu sasvim drugo - ovi glumci su se mrzili na setu Rubrika Stars Stars

Moj dečko se ženi (1997.)

'Moj dečko se ženi' izvorno objavljen 1997., ima otvorenu završnicu koja je zrela za nastavak. Film se fokusira na Julianne (Julia Roberts), koja shvaća da je zaljubljena u svog najboljeg prijatelja Michaela (Dermot Mulroney) uoči njegova vjenčanja s Kimmy (Cameron Diaz). Dok se Michael i Kimmy čine istinski sretnima, a Kimmy je posebno oduševljena, Julianne se posvećuje prekidanju njihovog vjenčanja.

 | Autor: imdb imdb

Julianne i Michael ne završe zajedno, kao u uobičajenim romantičnim scenarijima, što ga čini savršenim za nastavak desetljećima kasnije. Toliko je pitanja: Jesu li Julianne i Michael još uvijek prijatelji? Jesu li Michael i Kimmy još uvijek zajedno? 

Dosta je rečeno (2013.)

"Dosta je rečeno" (2013.) film je u kojem smo gledali Juliju Louis-Dreyfus i Jamesa Gandolfinija u jednoj od njegovih posljednjih filmskih uloga. U nastavku bi bilo zanimljivo vidjeti kako je Louis-Dreyfusov lik podnio gubitak.

 | Autor: imdb imdb

Ovo je već bio poseban film, jer se fokusirao na dva sredovječna lika, za razliku od klasičnih srednjoškolskih ili rom-com protagonista iz srednjih dvadesetih. Louis-Dreyfus i Gandolfini glumili su Evu, odnosno Alberta, dvoje razvedenih koji ponovno pronalaze ljubav. Još jedna uloga u filmu bio je lik Catherine Keener, Marianne, koja je bila jedna od Evinih klijentica masaže, a ispostavilo se da je Albertova bivša žena.

Nažalost, Gandolfinija smo izgubili 2013. kada je umro od srčanog udara. Ali bio bi dobar nastavak vidjeti kako su Eva i Marianne prežalile Alberta i kako svaka od njih pokušava pronaći ljubav nakon gubitka.

Imaš poruku (1998.)

Ako nastavak "Imaš poruku" znači da bi se Meg Ryan i Tom Hanks mogli ponovno ujediniti, mi smo za. Ako govorimo o filmovima koji  zaslužuju nastavak, ovaj film objavljen 1998., savršeno odgovara.

 | Autor: imdb imdb

Hanks i Ryan glume Joea Foxa, člana obitelji Fox koja vodi Fox Bookstores (lanac megaknjižara), i Kathleen Kelly, vlasnicu lokalne knjižare na Manhattnu. Očekivano, nova lokacija knjižare Fox prijeti da će Kathleeninu malu trgovinu ostaviti bez posla.

Između ovo dvoje slijedi mnogo neslaganja, ali najzanimljivija stvar u vezi s nastavkom iz 2022. bio bi porast internetskih knjižara. S nečim poput Amazona, životi Kathleen i Joe bili bi u pitanju. Bi li se mogli udružiti i pronaći novo zanimanje? 

Netflix je izvukao Cameron Diaz iz mirovine za novi hit film s Jamiejem Foxxom

Princezini dnevnici (2001.)

"Princezini dnevnici" su 2004. godine dobili osrednji nastavak. Mia (i mi) zaslužujemo bolje. Temeljen na istoimenim romanima, film 'Princezini dnevnici' objavljen je 2001. u kojem je glumila mlada Anne Hathaway kao Mia Thermopolis, koja jednog dana saznaje da joj je baka (koju je glumila Julie Andrews) zapravo kraljica male nacije, Genovije. Tijekom filma, Mia stječe samopouzdanje i čak se sastaje sa svojom simpatijom Michaelom (Robert Schwartzman).

 | Autor: imdb imdb

Ali u "Dnevnicima princeze 2" iz 2004. Mia je prekinula s Michaelom izvan ekrana, što je razočaralo obožavatelje knjiga, koji su znali da su Mia i Michael trebali završiti zajedno. Glasine o trećem filmu traju godinama, i iako je Andrews rekla da je "prestara" da bi se pojavila u trećem filmu, i dalje bismo željeli vidjeti Miju kako se snašla kao kraljica Genovije.

Prisila na brak (2009.)

U "Prislili na brak" su glumili Ryan Reynolds i Sandra Bullock, dva titana romantične komedije. Bilo bi super vidjeti ih ponovno na ekranu. U filmu iz 2009. Bullock glumi Margaret, tiransku izvršnu direktoricu koja saznaje da joj je istekla viza i da će uskoro biti deportirana u Kanadu. 

 | Autor: imdb imdb

Ona moli svog pomoćnika Andrewa (Reynolds) da je oženi kako bi mogla ostati. U zamjenu za unapređenje, on pristaje i njih dvoje putuju na Aljasku kako bi upoznali Andrewovu obitelj i sklopili brak. Predvidljivo, zaljubljuju se i završe zajedno, ali što onda? Andrewu se Margaret godinama nije sviđala, a odjednom su zaljubljeni? Moramo znati više o njihovoj dinamici kao bračnog para.

Možda vas zanima Harrison Ford je na 80. rođendan izabrao svoj posljednji film, iduće godine završava veličanstvenu karijeru Rubrika Life&style Life&style

Ja u ljubav vjerujem (1999.)

Film je na kraju imao mali vremenski skok, ali biti slavna osoba 2022. potpuno je drugačije nego 1999. godine. Bilo je dosta priča o konceptu "Ja u ljubav vjerujem"- 'normalna' osoba se zaljubi u slavnu osobu, ali postoji nešto tako posebno u Juliji Roberts i Hughu Grantu, dvjema mega-zvijezdama romantičnih komedija, što čini da se ovaj film posebno ističe među romantičnim scenarijima.

 | Autor: imdb imdb

Kako film završava s Robertsinim likom Annom koji uzima pauzu od glume i dobije dijete s Grantom Willom, želimo znati što se događa kada se Anna vrati glumi ili kada njihovo dijete odraste. Hoće li biti kao sva slavna djeca koja preuzimaju TikTok?

Photo: Instagram

Komentari 0