Life&style

Vodič za Valentinovo: Evo gdje na najbolji način provesti najromantičniji dan u godini

  • Iako je Valentinovo pred vratima, mnogima još uvijek nedostaje ideja kako ga provesti
  • Romantična večera i Netflix ni na ovaj dan nisu loša ideja, no imamo ih još nekoliko za sve one koji su ipak zamislili nešto drugačiji provod
  • Od odličnih koncerata i predstava do sjajnih filmova i opuštanja u toplicama, prikupili smo one najzanimljivije

Zbog tog jednog datuma, veljaču zovu mjesecom ljubavi. Iako bismo ljubav u svim njezinim oblicima trebali živjeti svih 365 dana u godini, mnogo je onih koji Valentinovo ipak vole posebno obilježiti u društvu voljene osobe. Iako odabir najčešće pada na romantičnu večeru ili odlazak u kino, i ove je godine na meniju puno raznih događanja među kojima će svatko, sigurni smo, pronaći nešto baš po svom ukusu. Od odličnih koncerata i predstava do sjajnih filmova i opuštanja u toplicama, prikupili smo najzanimljivije ideje.

Muškarci su s Marsa, žene su s Venere, Scena Vidra

Otkako je istoimena knjiga američkog bračnog terapeuta Johna Graya izdana te 1993., u kratkom je roku postala bestseler, a nakon čega je pretočena i u sada već kultnu predstavu koja pokušava dati odgovor na vječno pitanje  jesu li muškarci i žene različiti ili nisu. Bez obzira vjeruje li netko u postojanje stereotipa ili ne, ova predstava nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Osim što se publika uz nju redovito odlično zabavi i nasmije, uvijek se tu nađe i pokoja korisna ideja kako prevladati nesporazume i frustracije izazvane krivim ponašanjem druge strane.

 | Autor: Facebook @LoveRun Facebook @LoveRun

Love Run utrka, Zagreb, Zadar, Poreč, Vukovar

Zašto Valentinovo ne bi prošlo u stvaranju zdravih navika ili jačanju istih? Love Run utrka iz godine u godinu okuplja tisuće trkača, a ove će se godine trčati u četiri hrvatska grada. Za ovu utrku nije potrebno doći u paru iako će svi oni koji to učine uživati u dodatnoj beneficiji zajedničkog oslobađanja endorfina, a kao i svake godine do sada, i ove će biti humanitarnog karaktera. 

Reese Witherspoon Možda vas zanima Reese Witherspoon u "Netflix crvenoj" haljini promovira novi rom com, a mi smo našli još crvenih modela za Valentinovo Rubrika Moda Moda

Valentinovo uz Davida Temelkova, Johann Franck

Sve popularniji makedonski pjevač veliki je romantičar kojemu je ljubav najveća inspiracija i muza. Otkako je izbacio svoj album  prvijenac 'Dišem za nas', David uspješno osvaja srca publike diljem regije, a osim u predivnoj glazbi i romantičnoj atmosferi, svi oni koji to žele mogu rezervirati i večeru koju će pripremati poznati cheff Mate Janković.

Voliš li me?, Teatar EXIT

Valentinovski repertoar pripremio je i Teatar EXIT u kojem će igrati predstava s Vesnom Tominac Matačić i Žigom Čamernikom koja donosi priču o dvadesetogodišnjem periodu jednoga života koji su dvoje ljudi odlučili dijeliti u ulogama ljubavnika, životnih suputnika, iskrenih prijatelja, roditelja, pa čak i žestokih suparnika te naposljetku iskonskih ljudskih bića. Pred očima publike odigrava se baš sve što jedna ljubavna veza može podnijeti. 

 | Autor: Teatar Exit Teatar Exit

Valentinovo u Bizovcu, Bizovačke toplice

Bijeg od obaveza i svakodnevice svima nam je potreban s vremena na vrijeme, a za sve one kojima opuštanje u toplicama uz cjelodnevno kupanje i vodene masaže te romantičnu večeru i desert zvuči kao savršena ideja, Bizovačke su toplice pripremile posebne Amore pakete koji se mogu iskoristiti od 10. do 14. veljače.

Možda vas zanima SOL Mate Jankovića na Valentinovo predstavlja novi koncept, znamo i meni Rubrika Life&style Life&style

Natali Dizdar, Kazalište Marina Držića

Nakon nekoliko zagrebačkih, Natali će ove godine još jednu romantičnu bajku prirediti za dubrovačku publiku. Njezini koncerti posljednjih nekoliko godina slove za jedne od najljepših koje se može iskusiti, pogotovo kada su u pitanju oni valentinovski, a ne sumnjamo da izuzetak neće biti ni ova godina. 

Predavanje o tajnama ljubavi by Bruno Šimleša, Tower Center Rijeka

Iako nije na samo Valentinovo, uoči dana zaljubljenih, u utorak, 7. veljače 2023. u 19 sati u CineStaru Bruno će pričati o knjigama i najiskrenijem ljudskom osjećaju – ljubavi. Ovaj poznati hrvatski sociolog, pisac i kolumnist slovi za najpoznatijeg hrvatskog stručnjaka za ljubav pa ne sumnjamo da će i ovo predavanje biti vrlo zanimljivo i poučno. Ulaz je besplatan, ali je broj mjesta u dvorani ograničen, pa se za događanje potrebno prijaviti putem jednostavnog formulara u manje od jedne minute.

Photo: Instagram @thecentreclub

Komentari 0