Life&style

Vodenjak veterinarka, Lav političarka... Koji je idealan posao za tvoj horoskopski znak?

Provjeri jesu li izabrala zanimanje koje su ti zvijezde namijenile

Ako razmišljaš o promjeni posla, možda bi trebala malo istražiti u kojem poslu bi se najbolje snašla. A zašto ne bi konzultirala i zvijezde? Kad nam treba pomoć oko odabira božićne dekoracije pa sve do toga koliko ćemo puta izgovoriti sudbonosno da - nije loše vidjeti što zvijezde kažu. 

OVAN

Ovnice krase osobine poput kreativnosti, topline i entuzijazma, ali kad je riječ o pažnji, ona im nije jača strana. Ne smijemo zaboraviti ni kako su vođe sa sjajnim idejama koje su uvijek korisne, bilo da se radi o grupnom ili samostalnom radu. Poslovi u kojem bi se Ovnice idealno snašle su vojnikinja, poduzetnica ili burzovna brokerica. Postoje i poslovi koje bi trebale izbjegavati kao što su uredski poslovi bazirani na detaljima. 

BIK

Tvrdoglave, vrijedne i lojalne Bikice uživaju u rješavanju zadataka počevši od vrha pa na niže. Tako da su poslovi u kojima bi se one najbolje snašle administrativna asistentica, inženjerka i računalna programerka. Svi poslovi koji uključuju financijski rizik su im veliko 'Ne' i njih bi trebale izbjegavati u širokom luku. 

BLIZANCI

Blizanke su poznate kao dosjetljive, neodlučne, ali i prilagodljive. Izvrsno se snalaze u multitaskingu, a mana im je možda to što im brzo sve dosadi tako da im se teško koncentrirati na isti projekt duže vrijeme. Zbog tih karakteristika, najbolje bi se snašle kao novinarke, vozačice te kao marketinške stručnjakinje. I ovaj znak bi se trebao udaljiti od ozbiljnih uredskih poslova koji se orijentiraju na detalje. 

RAK

Brižne, izdržljive, ali i sklone promjenama raspoloženja, Račice vole biti podrška i brinuti se za druge. Stoga bi bile savršene učiteljice, psihologice, dizajnerice interijera. Za njih nisu poslovi u kojima u kojima je prisutan stalni nadzor i u kojima njihova kreativnost ne dolazi do izražaja. 

LAV

Lavice ostvaruju uspjehe u poslovima koji odražavaju njihovu dinamičnu osobnost i gdje se zahtijeva velika odgovornost. Dominantne, velikodušne, ambiciozne i pouzdane Lavice najbolje bi se snašle u odnosima s javnošću, kao političarke te poduzetnice. Za njih definitivno nisu poslovi u kojima nisu u središtu pozornosti. 

DJEVICA

Pedantne Djevice su orijentirane na detalje, vrijedne su, ali i nemirne. Poseban gušt im je križanje obavljenih stvari s liste zadataka. Urednica, računovotkinja, cvjećarka i grafička dizajnerica - to su poslovi u kojima bi se odlično snašle, dok poslovi u kojima moraju tijesno surađivati s različitim ljudima koji možda nisu tako izbirljivi i takvi perfekcionisti, nisu baš za njih. 

VAGA

Neodlučne, umjetnički nastrojene i inteligentne Vage sjajno funkcioniraju pod pritiskom, a najbolje rade kad surađuju s drugima. Savjetnice, umjetnice, arhitektice i pravnice su idealna zanimanja za Vage, dok konvencionalni poslovi kojima nedostaje kreativnosti i neovisnosti razmišljanja nisu dobar izbor za pripadnike ovog znaka.

ŠKORPION 

Škorpionke najbolje opisuje jaka volja, snalažljivost, dinamičnost i kreativnost pa bi se jako dobro snašle kao psihologice, u radu u humanitarnim organizacijama te u dizajniranju i pravu. Sve što se čini materijalističkim i plitkim im je odbojno. 

STRIJELAC

Osim što su izravne i optimistične, vole filozofirati. Vole uživati u svojoj slobodi kretanja i samoizražavanju. Idealni poslovi su poduzetnica, policajka, stjuardesa, pilotkinja i poslovi vezani uz sport. I one bi trebale izbjegavati uredske poslove. 

JARAC

Autoritativne, snalažljive i strpljive osobe rođene u znaku Jarca su natjecateljski raspoložene i učinit će sve da svaki projekt na kojem rade bude najbolji. Dobro se snalaze u financijama, kao liječnica i trenerica, ali odbijaju financijski riskantne poslove u kojima nema prostora za napredak. 

 

VODENJAK

Rođene u ovom vodenom znaku možemo opisati kao uporne, svojeglave, analitične i inventivne. Slažu se s većinom ljudi i prijateljski su raspoloženi. Najbolje bi se snašle kao veterinarka, znanstvenica, inženjerka ili u poslovima vezanim za razvoj aplikacija. Za njih nisu oni poslovi koji obeshrabruju neovisno razmišljanje. 

Možda vas zanima U ovom horoskopskom znaku rođeno je najviše milijardera - možda su zvijezde i na tvojoj strani? Rubrika Life&style Life&style

RIBE

Opće je poznato da su Ribe suosjećajne, preosjetljive,ali i fleksibilne. Najbolje se osjećaju i rade u situacijama gdje mogu ostvariti svoje maštarije. Umjetnica, dizajnerica, djelatnica u sektoru zabave ili u dobrotvornim organizacijama - to su poslovi koje su im namijenile zvijezde. Trebale bi izbjegavati poslove s napornim rasporedom. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0