Life&style
Foto: Netflix

Više od 160 tisuća ljudi potpisalo peticiju: "Morate zadržati Henryja Cavillea kao Witchera!"

  • Fanovi nisu nimalo sretni što je glavni glumac Henry Cavill napustio seriju 'The Witcher'
  • Stoga su pokrenuli peticiju kako bi 'natjerali' Netflix da vrati Cavilla, te traže da se promijene scenaristi s kojima se glavni glumac navodno ne slaže
  • Do sada je sakupljeno više od 163.000 tisuće potpisa, a broj potpisnika peticije raste doslovno svake sekunde 

Nekoliko posljednjih dana jako je teško palo pretplatnicima Netflixa, obožavateljima serije 'Vještac' (The Witcher). Prije manje od dva tjedna je glavni glumac, Henry Cavill, dao do znanja gledateljima da „odlaže svoj medaljon i svoje mačeve za četvrtu sezonu“ (što znači da će nadolazeća treća sezona fantastičnog hita biti njegova posljednja u kojoj glumi Geralta od Rivije koji se bori protiv čudovišta ) i najavio kako je Liam Hemsworth već uključen da preuzme dužnost. Mnogi fanovi nisu sretni što je napustio seriju, a sada su prozvali Netflix u novoj peticiji koja je već prikupila više od 163.000 potpisa dok pišemo ovaj tekst.

 | Autor: Netflix Netflix

Možda vas zanima Netflix izbacuje serijal sjajnih dokumentaraca o životinjama i prirodi, narator je Morgan Freeman Rubrika Life&style Life&style

Što peticija govori o Henryju Cavillu i Netflixu?

Mnogi nagađaju da je razlog odustajanja od uloge u seriji povratak Cavilla ulozi Supermana te njegovih obaveza prema Warner Bros-u. Ali, nije prošlo puno vremena prije nego što su obožavatelji počeli iznositi druge priče koje bi mogle imati neku osnovu u stvarnosti. 

Općenito mišljenje je da se Cavill više želio držati knjiga na kojima se temelji serija, dok su scenaristi imali sasvim drugačiju ideju. A na stranici Change.org pokrenuta je peticija na Noć vještica i naslovljena je 'NETFLIX: MORATE zadržati Henryja Cavilla kao Witchera i umjesto toga zamijeniti pisce'.  

Također napominju kako Henry ne napušta seriju zbog Supermana, nego su čelnici Netflixa donijeli tešku odluku protiv volje obožavatelja. Razlog zašto je 'Vještac' tako popularna serija je ljubav obožavatelja prema izvornom materijalu knjiga i igara, koje scenaristi ne vole i aktivno im se rugaju. A Henry Cavill je veliki fan, zna originalnu materiju i htio je ostati vjeran svijetu Sapkowskog, zbog čega ga Netflix želi zamijeniti.

Ako misliš da zvuči pomalo nategnuto da su oni koji su stvarali priču za seriju doslovno 'mrzili' izvorni materijal, trebaš znati da ima nešto istine u tome. Samo nekoliko dana prije nego što je objavljena ova velika vijest, bivši producent odgovarao je na pitanja obožavatelja o svojoj novoj seriji kada je izravno prozvao pisce serije rekavši da „nisu obožavatelji ili im se ne sviđaju knjige i igre (čak i aktivno ismijavaju izvorni materijal.).“

 | Autor: Netflix Netflix

Povrh toga, navodno je Cavilla toliko odvratila režija serije da je razmišljao o odlasku nakon druge sezone, pri čemu je želio novu verziju Geralta koja bi bila bliža onoj iz knjiga. Kada se suprotstave ljubav glumca prema knjigama i videoigrama s onima iza scene koji ne misle ni približno tako, čini se da peticija ima neki smisao.

Dio obećanja koje obožavatelji daju kada potpišu peticiju jest da će prestati gledati seriju kada Cavill prestane glumiti nakon treće sezone, te da će potencijalno otkazati i svoje pretplate na Netflix. 

Sumnjamo da će bilo što što obožavatelji učine dovesti do povratka glavnog glumca i zamjene cijelog tima scenarista, ali barem su obznanili svoje nezadovoljstvo.

Možda vas zanima 7 najboljih filmova i serija koji nam stižu na Netflix u studenome Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0