Life&style

Escape Room odsad se s prijateljima može igrati i online, koga ćeš zvati u ekipu?

  • Igranje online kvizova, kartanje i gledanje Netflixa s prijateljima ti je već dosadilo nakon gotovo dva mjeseca
  • Prije karantene, tebi i društvu je jedna od omiljenih zabava bila odlazak u escape room
  • Sada možeš pronaći izlazak iz virtualnih soba zajedno s prijateljima

Tijekom karantene te činjenice da smo bili mjesec i pol u kućama, mnoge stvari smo počeli raditi online. Nedostajali su nam prijatelji, no zahvaljujući tehnologiji nastavili smo se virtualno družiti i zajedno gledati filmove i serije na Netflixu, ali i igrati online kviz kojih je bilo zaista mnogo.  

Možda vas zanima Netflix je uveo 'party' opciju! Odsad možeš gledati i komentirati film s ekipom na daljinu Rubrika Life&style Life&style

I ljubitelji popularnih escape roomova sad mogu doći na svoje jer postoji opcija da pronalaziš izlaz i rješavaš zagonetke virtualno s prijateljima. Ako nikad nisi bila u escape roomu, odnosno sobi za bijeg, to je igra u kojoj tim ljudi rješava zagonetke i otkriva trikove kako bi u što kraćem vremenu pobjegao iz sobe u kojoj su zatvoreni.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Postoje, naravno, i tematske sobe za bijeg u kojima imaš i rekvizite koje možeš odjenuti te u njima istraživati ili se kasnije samo fotografirati. Ovaj način zabave posljednjih godina je veoma popularan jer je kombinacija treninga za mozak, ali i provedeš kvalitetno vrijeme s prijateljima te naučite surađivati i uvažavati tuđa mišljenja. 

Možda vas zanima Korona te ne mora sprječavati u kartanju UNA s ekipom. Uz ovu besplatnu aplikaciju opet ste u igri! Rubrika Life&style Life&style

Ako te ovo zaintrigiralo i ne možeš dočekati da isprobaš ovo iskustvo u živo, ti i tvoja ekipa možete se uigrati virtualno. Naime, na stranici Trapperd in the web možeš isprobati pet različitih soba za bijeg. Igre koje se nude su Bijeg iz škole, koja je idealna za početnike, za one malo iskusnije tu su Noć u kazalištu i Kabinska groznica, a za eksperte nudi se igra Izvan radnog vremena. 

Super je stvar, ako ti se igra, a nemaš s kime, da možeš sudjelovati s bilo kime na bilo kojem kraju svijeta tako da možeš biti i sama i u timu. Jednostavno se javiš svojim suigračma i uđeš u željenu sobu. Bijeg iz svake sobe ima i određeno vrijeme u kojem moraš izaći, a to je sat ili dva vremena, ovisno o tome koliko je zahtjevna soba. Igranje svake od spomenutih igra košta 7,99 funti, odnosno 68 kuna. Postoji i jedna ekskluzivna soba koja se zove Svemirska utrka čija je cijena 3,49 funti, to jest 30 kuna. Možda ti se sad ove cijene čine visoke, ali kad pogledaš jeftinije su od stvarnih escape roomova. 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0