Life&style
1/68

Vintage dekoracije – omiljeni odabir za vjenčanja

Odabir cvjetnih aranžmana za stolove spada u među najzahtjevnije zadatke za svaku mladenku. Osim što treba usuglasiti sezonu, budžet i željene boje, potrebno je odabrati i stil koji će biti u skladu s cijelom temom vjenčanja. Kako odabrati prave aranžmane otkrio nam je Marko Pollak iz Pollak cvijeća.

Odete li na neki od foruma za mladenke, a cvjećarstvo vam nije struka, vjerojatno ćete ostati u šoku od velikog izbora cvijeća koje možete ukomponirati u svoj svadbeni aranžman. Marko Pollak iz Pollak cvijeća kaže kako je sada još lakše naći inspiraciju zahvaljujući društvenoj mreži Pinterest koja omogućuje da sve slike koje vas inspiriraju stavite na jedno mjesto.

 | Autor: Martina Hohnjec/Pollak cvijeće Martina Hohnjec/Pollak cvijeće

"Dosta mladenki dolazi sa slikom tražeći "američke" tipove aranžmana i buketa. Puno cvijeća, pastelne boje, zaigrani aranžmani itd. Od stilova, najčešće se mladenke odlučuju za vintage. Nakon toga slijedi čista jednostavnost, staklene vaze sa rezanim cvijećem i puno svijeća. Taj tip dekoracija odaje dojam elegancije i uklapa se u svaki prostor", otkrio je Marko.

 | Autor: Martina Hohnjec/Pollak cvijeće Martina Hohnjec/Pollak cvijeće

Njegov omiljeni savjet za svaku mladenku je da prilikom odabira dekoracija najprije uzme u obzir zahtjevnost prostora. Ukoliko je prostor moderno uređen te u njemu prevladava bijela boja, možete se poigrati raznim cvjetnim kombinacijama, vrstama i bojama. U jednostavnom, bijelom prostoru, dozvoljeno je apsolutno sve. Ako se pak odlučite na prostor koji je višebojan ili pak u njima prevladava drvo, predlaže jednostavnije kombinacije cvijeća kako ne bi dobili neželjeni efekt.

 | Autor: Martina Hohnjec/Pollak cvijeće Martina Hohnjec/Pollak cvijeće

Omiljeno cvijeće

U vintage vjenčanjima zastupljena je i jedna, pomalo neuobičajena vrsta. Sukulenti, biljke uglavnom debelih i mesnatih listova, odlično se slažu s drvenim detaljima i pastelnim cvijećem. Mogu se kombinirati i s "domaćim" cvijećem kao što su božuri, anemone, dalije, ranunkule i domaće ruže. Pošto postoje razne sorte sukulenata, od njih mogu biti izrađeni cijeli aranžmani, ali mogu poslužiti i kao darovi za goste. Oni tradicionalniji pak biraju hortenzije.

 | Autor: Martina Hohnjec/Pollak cvijeće Martina Hohnjec/Pollak cvijeće

"Od vrsta cvijeća, najzastupljenija je bijela hortenzija. Kako je sama po sebi velik cvijet, bez obzira na visoku cijenu, vrlo je isplativa jer puno pokaže u aranžmanima te se to sa ni jednim drugim cvijetom ne može postići. Od drugih vrsta najčešće se koriste ruže, božuri, phalaenopsis i vanda orhide, te sezonsko cvijeće. Tražene boje su bijela ili sve pastelne boje. Kako u svakom prostoru za vjenčanje postoji 'light show' one su najidealnije jer "pokupe" boju svjetlosnih efekata", otkrio nam je je ovaj poznati zagrebački cvjećar.

 | Autor: Martina Hohnjec/Pollak cvijeće Martina Hohnjec/Pollak cvijeće

U Pollak cvijeću objašnjavaju i da se za dekoraciju stolova ne koristi samo cvijeće nego i krletke, stakleni i metalni etažeri, staklena zvona, knjige, stari koferi i lanterne. Naglašavaju da detalji čine razliku te da je za svako vjenčanje potrebno koristiti nešto novo i drugačije kako bi bilo jedinstveno.

 | Autor: Martina Hohnjec/Pollak cvijeće Martina Hohnjec/Pollak cvijeće

"Ako netko želi personalizirati kompletne dekoracije, u njih možemo uklopiti predmete koji su od emocionalne važnosti mladencima. Tako u vjenčane bukete možemo stavljati razne broševe i privjeske", savjetuje Marko i dodaje:

"Kako mi volimo jednostavnost, tako je i stalno stavljamo u prvi plan. Puno staklenih vaza sa raznim rezanim cvijećem, u kombinaciji sa svijećnjacima daju dozu elegancije i profinjenosti. Vjerujete, jednostavne dekoracije, pune rezanog cvijeća poput hortenzija ili božura, pa čak i sezonskog cvijeća, nikoga neće ostaviti ravnodušnim."

 | Autor: Martina Hohnjec/Pollak cvijeće Martina Hohnjec/Pollak cvijeće

Kao prednost rezanog cvijeća ističe i činjenicu da ga možete pokloniti gostima. Osim što će se još danima sjećati vašeg vjenčanja, izbjeći ćete čestu pojavu – da se gosti jednostavno ne sjećaju vašeg cvijeća i aranžmana.

Više slika pogledajte u galeriji...

više o tome kako organizirati vjenčanje sa stilom pročitajte ovdje.

Photo: Martina Hohnjec/Pollak cvijeće

Komentari 0