Life&style

Vino, džin-tonik ili fini koktelčić? Evo što tvoje omiljeno piće otkriva o tvom karakteru

  • Reci nam što najradije piješ i otkrit ćemo tvoju osobnost
  • Pivo, vino, džin tonik, mojito, šampanjac ili whiskey sour?
  • Odabir pića govori o karakteru osobe puno više nego što se to očekuje…

Ako znaš koje piće najviše voli osoba pred tebe, to može biti jako korisno kad si na spoju i želiš procijeniti tu osobu. Stručnjaci su se stoga pozabavili tom temom te su identificirali šest različitih osobnosti i njihova omiljena pića.

Pivo

Pivopije su fenomenalno nekomplicirane i prirodne osobe. Vesele se malim stvarima u životu. Svojim direktnim i iskrenim načinom ponašanja uvijek pokazuju što misle. Pivopije su društveni tipovi te će uvijek prihvatiti poziv na zabavu. U društvu uvijek zaborave na svakodnevni stres.

Na spoju: za pivopije ne postoji pravi ili savršeni spoj. Spontani su te se rado opuste – također i u razgovoru. Uvjereni su da na spoju s pravom osobom postoji prirodna ravnoteža.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Vino

Vinopije su senzibilni karakteri. Često se radi o zamišljenim osobama koje pažljivo promatraju svoju okolinu. Možda se ponekad previše drže svoje logike te je – premda su zaigrane prirode – njihova ljubav prema detaljima prilično velika. U svakom slučaju, među ljubiteljicama vina kriju se drage osobe sa šarmantnim i susretljivim nastupom.

Na spoju: vinopije rado ozbiljno pristupaju spojevima te žele detaljno upoznati drugu osobu. Vole duboka pitanja koja ih mogu navesti na duboke filozofske rasprave – treba pripaziti, jer bi se spoj mogao pretvoriti u razgovor o smislu života.

Mojito

Ljubitelji(ce) mojita uvijek su dobre volje te otvorena srca. Svojim pozitivnim životnim stavom brzo zaraze druge te znaju dobro nasmijati ljude oko sebe. Međutim, nije lako vidjeti kroz njihovu fasadu te otkriti što ta osoba doista misli. Zato ljubitelji(ce) mojita uvijek ostaju malo tajanstvene. A upravo je to „ono nešto“ što jako privlači druge ljude.

Na spoju: zavaljujući spontanosti, ljubiteljima mojita može se dogoditi da brzo završe na nekom tulumu te tamo zavladaju plesnim podijem. „Uživaj u trenutku“ je životni moto ljubitelja i ljubiteljica mojita – s njima ti sigurno nikada neće biti dosadno.

 | Autor:

Kokteli sa šampanjcem

Tko zna uživati u koktelima od šampanjca, obično je malo suzdržanija osoba. Polako i oprezno proučava osobu nasuprot sebe. Međutim, kad se razbije led, onda se obično pokaže da je nevjerojatno uzbudljivo i dubokoumno biće.

Na spoju: ljubitelji(ce) koktela sa šampanjcem uzimaju si puno vremena i nikako odmah ne otkriju što im se mota po glavi. Ciljano promatraju kako bi mogli procijeniti drugu osobu. S druge strane, njih je teško procijeniti – za to treba puno pažnje i truda.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Džin tonik

Džin tonik je jedan od klasika među gorkim pićima. Ljubitelji(ce) znaju što žele. Odlikuje ih ambicioznost. Vole izazove te ih čak smatraju prilikama od kojih mogu rasti. Uvijek su u potrazi na nečim uzbudljivim, nečim posebnim – stoga nije ni čudo da ljubitelji(ce) džin tonika neće propustiti ni jedan izlazak.

Na spoju: ljubitelji(ce) džin tonika vrlo su odlučne i direktne osobe. Ne srame se postavljati otvorena pitanja kako bi dobili jasnu sliku o osobi pored sebe. Ako im se nešto ne sviđa, to će bez pardona i reći. Dobro u tome: s istom otvorenošću s kojom pristupaju sugovornicima, može se razgovarati i s njima. Ljubitelje i ljubiteljice džin tonika najviše ćeš oduševiti direktnim pristupom.

Whiskey sour

Tko voli piti whiskey sour ima samouvjerenu osobnost te je rado u centru pažnje – i sukladno tome rado govori o samoj sebi. Te su osobe spretne s riječima te uvijek znaju što treba reći kako bi privukle pažnju. Očito im stabilnost i postojanost nije glavni prioritet – prije su nagle osobe.

Na spoju: sigurno ti neće biti dosadno s njima! Pošto su ekscentrične osobe, zabavit će te s puno otkvačenih priča iz njihovog života – naravno, pri tome će naglasiti svoju glavnu ulogu. To može biti zabavno. Ako im pokloniš pažnju, možeš dobro proći kod ljubitelja whiskey soura.

Photo: Danil Shostak/ Unsplash

Komentari 0