Life&style

Da, moguće je – ako piješ ova pića, nema jutarnjeg mamurluka

Zuji ti u glavi, usta si ti suha poput Sahare i osjećaš se kao da te pregazio valjak? Dan nakon lude noći (a ljeti se one znaju zaredati) često nije dan iz bajke – uglavnom je pravi horror

Ako misliš da će ti "jutro nakon tulumarenja“ pomoći golema masna pizza i dva aspirina – varaš se! Ako znaš da ćeš popiti nekoliko alkoholnih pića i da se sljedeće jutro najčešće osjećaš poput kuhane kokošje nogice, onda radije biraj pića od kojih sljedeći dan nećeš biti mamurna – otkrivamo ti koja su to pića (naravno, nemoj ih strusiti 10 komada za sat vremena – onda očito imaš puno ozbiljniji problem od mamurluka)…

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Dobro je znati: što je čišći alkohol, a to znači da ima manje je dodatnih tvari poput metanola ili tanina, pića su „podnošljivija“. Votka i džin su u tom slučaju na vrhu ljestvice. Konjak, viski, crveno vino ili tekila lošije se podnose. Kako bi piće bilo „ukusnije“, pomiješaj ga s nekim napitkom koji ne sadrži šećer (soda ili svježe cijeđeni sokovi su idealni partneri). 

1. Votka soda 

To je klasik među pićima koja ne izazivaju mamurluk. Ovo malokalorično piće odavno je popularno među zvijezdama i zvjezdicama, a sada razumijemo i zašto. Ovo piće nema loš okus, jednostavno se spravlja, a nekoliko dodatnih kockica leda djeluje osvježavajuće. Živjela! 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

2. Sea Breeze 

Ili, u slobodnom prijevodu „morski povjetarac“, zapravo je votka pomiješana sa svježe cijeđenim sokom od grejpa i brusnica. Zvuči privlačno, a i okus je osvježavajući. Ako voliš malo gorčine u piću, sigurno će ti se svidjeti. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

3. Tom Collins 

Naziv podsjeća na fancy Engleza dobrog izgleda. Zapravo se radi o osvježavajućoj mješavini džina, soka od limuna i mineralne vode. U ovaj se koktel može dodati još i prstohvat šećera - ali to ne preporučamo ako misliš popiti više od jednoga.

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

4. Džin martini 

Za sve ljubitelje tajnog agenta 007, klasični džin martini savršen je izbor. Pomiješa se vermut s džinom te doda maslina. Zvuči kao glavobolja? E, pa nije! Slobodno uživaj u kojem takvom piću – poput Jamesa Bonda – „protresen, a ne pomiješan“. 

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0