Life&style

Vikend s prijateljicama: Savršene ideje za proljetne praznike!

  • Vikend s prijateljicama opustit će te, zabaviti i napuniti baterije, osobito kad je riječ o proljetnim danima
  • Pregršt aktivnosti koje nude razni dijelovi Hrvatske, ali i okolni gradovi začinit će i oni sati koje ti i tvoje cure provedete na putu, po mogućnosti - u autu
  • Donosimo ti nekoliko lokacija koje će biti savršena kulisa za vaš ženski vikend - od opuštanja do adrenalina, sve uz dobru hranu i, znamo već, vino!

Vikend putovanje s prijateljicama najbolji je način za provesti neki od sunčanih proljetnih vikenda koji su pred nama. Odličan je to reset nakon hladnijih mjeseci, ali i mnogih životnih obaveza koje imamo.

A uz najbolje društvo vikend će na nekoj od zanimljivih destinacija biti još i bolji. Sve što je potrebno za proljeće je malo odmora, adrenalina i dobre hrane, a ni lijep pogled sigurno nije naodmet. Donosimo ti nekoliko destinacija koje bi mogle biti savršena kulisa za vikend s najdražim curama.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Vikend s prijateljicama u Istri

Vikend u Istri svakako je na vrhu našeg popisa jer spaja romantični istarski krajolik, odličnu hranu, ukusna vina i čarobni pogled. A za vikend s prijateljicama vinarije i prirodne ljepote uvijek su dobar odabir.

Možda vas zanima Kamo za vikend? Imamo 5 preporuka za jednodnevne izlete u okolici Zagreba! Rubrika Life&style Life&style

Istarski gradići osvajaju svojim šarmom, a prednost je i što su zapravo svi u (relativnoj) blizini. Osim toga, njihovim spajanjem dobiva se ruta idealna za provod i omiljene melodije koje ćeš slušati u autu s prijateljicama. Posjetite Motovun, gradić s predivnim pogledom na unutrašnjost Istre i zanimljivom gastronomskom ponudom koji će uljepšati vikend s prijateljicama.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Zaputite se do preslatkih srednjovjekovnih ulica Grožnjana, uživaj na suncu u predivnom Rovinju, ne zaboravite na Poreč ili pak šareni Novigrad, Bale i Umag, a u Puli prošećite kraj spomenika duge povijesti. Osim kulturnih i prirodnih atrakcija, Istra je savršeno odredište i za ljubitelj(ic)e gastronomije. Tartufi, sirevi, istarski pršut, maslinovo ulje, vino - trebamo li nabrajati dalje? Dom istarskog tartufa su Livade, a restorani diljem najvećega hrvatskog poluotoka koji slave ovaj gastronomski biser oduševit će i tvoje nepce, baš kao i odlične vinarije. 

Vikend s prijateljicama u Zagorju

Vikend u Hrvatskom Zagorju također obuhvaća puno prirode, dobre hrane i vina. A što nam više, osim dobrog društva, uopće treba? Posjetiti možete neki od mnoštva dvoraca koji iskaču sa zagorskih brežuljaka. Trakošćan, Veliki i Mali Tabor, Oršić, Zajezda, dvorac Gjalski u Zaboku ili Gorica i Bežanec u Pregradi mogu biti odličan početak za dnevno putovanje i šetnju bregima. Nakon toga bi se za svoj vikend mogle uputiti u neku od wellness oaza, spa tretmana i toplica koje se nude u sklopu hotela ili terma, a zatim odabrati neki od restorana iz bogate gastro ponude.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Najukusnije delicije i vina ti i prijateljice probati možete u kleti Kozjak u blizini Začretja, kao i u Vuglec Bregu. Autohtonu atmosferu pronaći ćete u blizini Velikog Tabora, u Grešnoj gorici ili pak u zabočkom restoranu Zaboky ili Purga u blizini Zlatara.

Vikend s prijateljicama u Gorskom Kotaru

Šuma, šuma i još malo šume, sve uz žubor rijeka i poziv na aktivniji odmor. Ako se s prijateljicama želiš uputiti na nešto aktivniji izlet, Gorski je kotar savršen odabir. Unajmite neku od predivnih kućica za večernja druženja, a dan iskoristite za aktivnu šetnju Risnjakom, kanjonom Kamačnik ili pak Vražjim prolazom.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Ako želite još više adrenalina za svoj vikend za sunčane je dane, i ako ste hrabrije, odličan odabir i rafting. Osim toga, odabrati možete i vožnju quadovima po nekoj od preporučenih staza. Smjestiti se možete u blizini jezera Lokve s predivnim pogledom na okolnu prirodu. 

Možda vas zanima Čarobni kanjon Kamačnik: Otkrile smo zašto je ovo jedan od najomiljenijih izleta u Hrvatskoj Rubrika Life&style Life&style

Vikend s prijateljicama u Slavoniji

Ako vaš odabir ipak nije morski, ali ni brežuljkasti ili gorski krajolik, što kažete na vikend među slavonskim ravnicama? Opustite se u predivnoj prirodi, posjetite kulturnu baštinu, uputite se prema vinarijama i zavirite u eko-etno sela i seoska gospodarstva. Tamo ćete zaboraviti na stres i doživjeti autohtoni doživljaj ovog kraja.

Stara Kapela nalazi se između Slavonskog Broda i Nove Gradiške. Oko nje su i 20 kilometara duge pješačko-biciklističke staze koje sežu po okolnim brežuljcima, a na odmorištima se nalaze replike čardaka koji su u funkciji vidikovaca i na kojima možete uživati i u svojevrsnom pikniku. Na području ovog sela nalaze se i dva restorana. Etno selo Karanovac smješteno je u blizini Banskog brda, a tu je restoran Baranjska kuća. Skrivena je tu i “Ulica zaboravljenog vremena”, seosko gospodarstvo Sklepić, Ivica i Marica, podrum Szabo i domaćinstvo Bakine čarolije. Blizu Vinkovaca je Acin salaš, u blizini Slavonskog Broda je ranč Ramarin, u općini Staro Petrovo Selo je Matin i Anin stan.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Osim bogate gastronomske ponude, tu je i ona kulturne baštine. Zaputite se na vikend s prijateljicama zaputi prema Vukovaru i njegovoj povijesti, dvorcu Eltz i gradskome muzeju te Vučedolskome muzeju ili pak odaberi vožnju Dunavom. U Iloku posjetite dvorce Odescalchi i Principovac, a obavezno i Iločke podrume koji nude doživljaj duge povijesti uzgoja vinove loze kao i degustaciju vina i autohtonih jela. U Đakovu se zaputite prema Katedrali Svetog Petra i barem jednoj od dviju ergela s predivnim lipicancima. Ne zaboravite na Osijek i njegovu Tvrđu i prošećite Secesijskom ulicom. Najljepšu ćete prirodu doživjeti u Kopačkom ritu, ali i park-šumi Jankovac na Papuku u kojoj ćete uživati u predivnoj i opuštajućoj šetnji, za aktivniji odmor, savršeno prije odlaska u novu vinariju, poput vinarije Belje, Antunović, Galić, Kutjevo i mnogih drugih.

Vikend s prijateljicama u (inozemnom) gradu

Možda bi za tebe i tvoje društvo idealna lokacija za vikend bila isključivo gradska pa možete odabrati neki od gradova u blizini, ali u inozemstvu. Trst, Maribor, Ljubljana ili pak Budimpešta i Beograd. Provesti dva dana u “stranom” gradu ipak je drugačije nego ga posjetiti samo usput.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Svaki od njih nudi svoj poseban doživljaj i gastronomsku ponudu, tako da sigurno nećete pogriješiti!

Možda vas zanima Uskoro ćemo iz Zagreba letjeti na čak 24 destinacije za samo 150 kuna - ako karte rezerviraš odmah! Rubrika Life&style Life&style

Sve su ove destinacije dostupne i automobilom, a znamo da je za ženski provod upravo cesta i dobra (po mogućnosti trash) glazba najbolji suputnik!
 

Photo: Shutterstock

Komentari 0