Life&style

Video: Kad vježbamo, zaboravljamo na ovaj dio tijela, a puno utječe na izgled naše figure

  • Sada, više nego ikad, postali smo svjesni koliko je zdravlje važno i zato je miss7 pripremio specijal 'Moje lijepo zdravo tijelo' u kojem ćeš pronaći niz super savjeta za zdravlje i ljepotu
  • Danas je dan za vježbanje pa ti donosimo videa i upute za dvije vježbe koja lijepo oblikuju leđa 
  • Često smo skoncentrirani na trbuh, noge i stražnjicu, a leđa često zaboravljamo iako ćeš htjeti da ti lijepo izgledaju u ljetnim haljinicama i badiću

 

Ako si kao i mi, onda u ovo vrijeme u godini već misliš na godišnji i želiš više vježbati i bolje izgledati u ljetnim haljinicama i kupaćem. Naravno da smo uglavnom skoncentrirani na trbuh koji se malo opustio tijekom izolacije, stražnjicu i noge, ali često preskočimo leđa iako nam ona itekako sada, u toplim mjesecima, dolaze na vidjelo, a snažna leđa utječu i na naše uspravnije držanje, time i cijelu figuru. Baš zato ti danas donosimo dvije vježbe koje će ti pomoći da budeš uspravna poput kraljice, a tvoja leđa izgledaju lijepo u otvorenim ljetnim komadima. Ti samo moraš biti ustrajna;)    

Rocketman
 

Vrlo je važno održati dinamiku u svojoj dnevnoj rutini vježbanja, a ovo je prava vježba za to jer je sasvim drugačija i u isto vrijeme oblikuje core i leđa, što automatski popravlja i tvoje držanje. Rocketman u doslovnom prijevodu znači čovjek - raketa, a to ćeš i ti postati na 30 sekundi u danu. Bez dosadnih trbušnjaka i dizanja utega možeš samo s težinom vlastitog tijela oblikovati trbušnjake i leđa uz ovu jednu vježbu.

Kako se izvodi? 

Legni na pod s licem okrenutim prema podu. Ispruži tijelo što više možeš. Ruke postavi uz tijelo. U jednom potezu podigni trup i noge što više od poda tako da maksimalno zategneš sve mišiće koji su uključeni u vježbu. 
Neka ti ruke budu posve ravne, napete i odignute od tijela prema gore. Noge također zategni i povuci što više prema gore. Glava i vrat neka budu u dužini tijela i neutralne, bez napinjanja. Probaj izdržati u ovoj poziciji od 20 - 30 sekundi. Želiš li si malo otežati vježbu, podiži ruke gore - dolje, no nemoj nikako spuštati noge ili trup - forma je opet najvažnija kako bi dobila maksimalne rezultate. 

Radiš li ovu vježbu pravilno, osjećat ćeš njen utjecaj na cijelom coreu, donjem dijelu leđa, gornjem dijelu leđa (između lopatica), u rukama i stražnjici. 

 

Škarice

 

Savršena vježba za one koji žele ojačati svoja leđa i pritom 'utegnuti' trbušnjake kroz izdržljivost. Pomoći će i jačanju kvadricepsa te opuštanju kukova te listova. Postoje dvije vrste škarica, ali se svaka vježba temelji na istom principu - aktivaciji trbušnih mišića kroz neprestanu kontrakciju kroz vježbe u kojima se izmjenjuju dvije noge u zraku. 

Kako se izvodi?

Kod velikih škarica one se križaju i formiraju kut od 90°C, jedna noga sasvim okomita na tijelo, dok je druga čvrsto zategnuta par centimetara iznad poda. Male škarice više testiraju tvoju izdržljivost jer se noge izmjenjuju tek par centimetara iznad poda, a njihova dinamičnost izazvat će onaj osjećaj žarenja u mišićima. 
Probaj i jednu drugu vježbu izdržati do 30 sekundi - pazi da su ti noge uvijek maksimalno ispružene i zategnute te da su tik iznad poda kojeg ne smiju ni u jednom trenutku dodirivati!

Uspješno vježbanje i ne odustaj!

 | Autor:

Photo: Tamara Bellis/Unsplash

Komentari 0