Life&style

Videa s organizacijom hladnjaka na TikToku ne preskačemo, evo što su nas naučila

  • Budimo iskreni, skrolanje po TikToku mnogima nam je omiljeni "hobi"
  • Videa u kojim ljudi organiziraju svoje hladnjake su nam jedni od najdražih, a pomalo nam hipnotizirajuće uzimaju pažnju
  • Ako ćeš se i sama okušati u ovom trendu, imamo odlične savjete gdje započeti

 

Dok smo na poslu, poslijepodne nam djeluje kao čarobno vrijeme u kojem stignemo sve - družiti se s prijateljicama, ići u kupovinu namirnica, ići na trening, čitati knjige, šetat se, baviti se hobijima... Mogućnosti su nepregledne! Međutim, iako većinu dana uspijemo uglaviti dvije do tri aktivnosti u to čarobno poslijepodne, postoje i oni dani koji su nam svima zajednički: dolazimo s posla, obavimo što trebamo i dohvatimo se omiljene zabave zvane TikTok. Kroz sve te vijesti o omiljenim zvijezdama, recepte koje želimo skuhati ili srcedrapajuća videa mačaka i pasa, nekako uvijek završimo na videima organizacije hladnjaka. 

 | Autor: Pexels Pexels

Ovakva videa postala su toliko popularna da su baš kao i BookTok ili CleanTok, dobili svoj naziv - FridgeTok. Osim što nas ovakav sadržaj gotovo hipnotizira, moramo priznati i da je poprilično poučan pa smo izdvojili nekoliko korisnih savjeta koji će nam pomoći bolje organizirati hladnjak i duže očuvati svježinu namirnica. I zato idući put kada završiš na FridgeToku, bez imalo grižnje savjesti nastavi gledati jer tko zna, možda naučiš još neki trik koji je nama promaknuo. 

Kako organizirati hladnjak?

Ako imaš naviku ugurati hranu u svaki slobodni kutak hladnjaka, sada je pravo vrijeme da to i promijeniš. Organiziranje polica pomoći će ti smanjiti otpad jer ćeš točno znati gdje se što nalazi. Kreiraj zone gdje su slični predmeti smješteni zajedno i maksimalno iskoristi prostor kombiniranjem viših ili nižih predmeta na policama. Sustav organizacije koji ti najbolje odgovara prilagodit ćeš svom hladnjaku s vremenom, a evo gdje početi.

Gornja polica

Ovo je jedna od polica u hladnjaku u kojoj je temperatura najviše, stoga izbjegavaj skladištenje svježeg mesa na njoj. Umjesto toga, na nju stavi ostatke hrane od ručka i naručene obroke, odnosno sve što ćeš uskoro pojesti. Ovo je obično i prva polica koju vidiš kada otvoriš vrata, stoga je također dobro mjesto za držanje hrane koju često koristiš, kao što su slatkiši i grickalice.

 | Autor: Pexels Pexels

Srednja polica

Srednja polica je idealna za skladištenje mliječnih proizvoda ili proizvoda kao što su bobičasto voće. Vjerojatno na ovoj polici imaš najviše vertikalnog prostora, pa se viši proizvodi poput mlijeka ili vrhnja za kuhanje također mogu pohraniti na ovoj polici. Srednja polica je također dobra ako želiš samu sebe potaknuti na zdravije odabire jer je bliže razini očiju pa tako ako na nju staviš primjerice grčki jogurt, humus ili proteinski napitak, prve ćeš ih spaziti kada otvoriš hladnjak i lakše za njima posegnuti.

Donja polica

Koristi donju policu za sirovo meso, ribu ili druge namirnice koje trebaju najnižu temperaturu skladištenja, budući da je ona najhladnije mjesto u hladnjaku. Time je manji i rizik od kvarenja, a nećeš se morati brinuti ni o slučajnom curenju po ostalim namirnicama što bi moglo uzrokovati neugodne mirise ili unakrsnu kontaminaciju. 

Ladice

Ovo je prilično jednostavno - smjesti sve svoje voće i povrće u ladice za povrće kako bi ostalo što svježije. Ove ladice imaju otvore za kontrolu protoka zraka i odgovarajuću drenažu kako bi se spriječilo nakupljanje vlage koja može dovesti do pojave plijesni.

 | Autor: Pexels Pexels

Vrata hladnjaka

Vrata su najtopliji dio hladnjaka, topliji i od gornje police. Zato u vratima čuvaj namirnice koje su najstabilnije neovisno o temperaturi, kao što su začini i džemovi. Dobra je ideja grupirati slične predmete zajedno, pa su vrata hladnjaka idealna za slaganje svih začina i preljeva za salatu.

Pavi hladnjak ključ je svježine namirnica

Razvrstavanje i odvajanje svih namirnica u hladnjaku osigurat će im svježinu i dugotrajnost, no ništa neće pomoći ako ne odaberemo kvalitetan hladnjak. Ako tražiš odličan spoj funkcionalnosti i modernog izgleda, Hisense Pureflat serija hladnjaka savršen je odabir. Osim što će premium ravni dizajn hladnjaka učiniti svaku kuhinju modernom i elegantnom, dobit ćeš i odličnog pomoćnika u kuhinji zahvaljujući 21 inčnom zaslonu na koji možeš preslikati zaslon svog pametnog telefona. Tako će ti biti još lakše pratiti omiljeni recept, seriju koja će te zabaviti dok kuhaš, a uvijek FridgeTok videa možeš gledati baš na hladnjaku. 

 | Autor: Hisense Hisense

 | Autor: Hisense Hisense

Energetska učinkovitost i tihi način samo su neki od razloga zašto su hladnjaci iz Hisense Pureflat linije toliko popularni, a čak i ako ti ponestane prostora gdje ćeš odlagati namirnice, hladnjak je "proširiv" jer se donji desni pretinac zamrzivača lako može pretvoriti iz zamrzivača u hladnjak s postavkom temperature od -18°C do +5°C, stvarajući optimalno okruženje kojim je moguće produžiti svježinu i kvalitetu okusa svojih namirnica. Ako se odlučiš i sama pripržiti trendu organizacije hladnjaka, s novim Hisense hladnjakom to ćeš sigurno činiti s guštom. 

 | Autor: Hisense Hisense

Photo: Pexels

Komentari 0