Life&style

Veliki hitovi za čitanje i gledanje: Ovih 10 knjiga bile bi savršeno dobre serije

  • Adaptacije knjiga za filmove i serije novi su i nadasve popularan trend u filmskoj industriji
  • Od 'Bridgertona' pa do 'Njegova mračna građa', mnoge produkcije po književnim djelima su danas pravi hit
  • Evo nekoliko serija romana koje bi bile sjajne televizijske serije

Televizijski programi danas su cjenjeniji nego ikad prije. Porast streaming sadržaja na popularnim platformama odlična su polazna točka za priče svih vrsta kako bi se predstavile zanimljive, dugoročne serije koje publika prati iz tjedna u tjedan. 

Možda vas zanima 'Kraljica Charlotte: Priča o Bridgertonovima': Netflix je objavio novi video i otkrio kad izlazi serija Rubrika Life&style Life&style

Skok sa stranica knjiga na ekran uvijek je bio težak proces, ali epizodna priroda televizije idealna je za oživljavanje ovih priča, osobito u slučaju dugotrajnih serijala knjiga. Uz veliku popularnost streaminga i povećanu kvalitetu produkcije modernih televizijskih serija, pravo je vrijeme za književne adaptacije. Evo nekih odabira serijala knjiga koje još nisu izašle na malim ekranima, ali mislimo da bi bile sjajne TV serije.

10. Serija romana o 'Agentu Pendergastu'

Počevši od 1995., serija 'Agent Pendergast' Douglasa Prestona i Lincolna Childa golema je misteriozna serija sa 22 naslova i vjerojatno tu nije kraj. Serija prati različite slučajeve koje istražuje specijalni agent FBI-a Aloysius X.L. Pendergast, šarmantna i zagonetna osoba sklona nevjerojatnim misterijama.

Svaki dio serije sadrži slojevitu radnju koja okružuje vrlo zanimljive slučajeve, a sam Pendergast je fenomenalan. Između uzbudljivih misterija, uvjerljivog protagonista i nevjerojatne postave nezaboravnih likova, serija knjiga o agentu Pendergastu bila bi nevjerojatna televizijska serija. Dok je Paramount počeo nešto raditi na seriji, na Facebook stranici za seriju izvijestili su o njezinom otkazivanju, ostavljajući ovu izvrsnu misterioznu seriju priča za sada bez adaptacije.

 | Autor: Instagram @bestbooksnet Instagram @bestbooksnet

9. 'InterWorld'

Neil Gaiman je majstor kreiranja priča i likova koje publika apsolutno obožava, a njegova suradnja s Michaelom Reavesom nije iznimka. Usredotočena na protagonista sa sposobnošću hodanja između alternativnih stvarnosti, serija InterWorld izvrstan je komad multiverzalne fikcije koja bi bila sjajna TV serija.

Žanr je na granici između fantazije i meke znanstvene fantastike. Kad bi se dodala glumačka postava živopisnih likova, antagoniste koji su skloni dominaciji i zapleti koji šokiraju, rezultat bi bila briljantna priča ugodna publici.

8. 'The Kingkiller Chronicle'

U priči koja bi mogla biti poznata obožavateljima 'Igre prijestolja', trilogija 'The Kingkiller Chronicle' Patricka Rothfussa više je od desetljeća bez svoje završne knjige. Ali, to nikako ne znači da sadašnja priča ne bi bila izvrsna televizijska serija. Ova serija ima jedinstven pristup klasičnoj herojskoj fantaziji. Svijet iz knjige je maštovit, likovi zabavni i nezaboravni, a sve to su stvari koje definiraju sjajnu fantasy fikciju u bilo kojem mediju.

 | Autor: Book cover Book cover

7. 'Codex Alera'

'Codex Alera', koju je napisao Jim Butcher, opsežna je i duga fantastična serija priča smještena u svijet čarobnjaka, ubojica, kraljeva i duhova. Zaokret je u tome što se serija usredotočuje na protagonista koji je poznat po nedostatku magičnih sposobnosti. 

Ovo je žanrovski osmišljen pogled na fantasy žanr, a obožavatelji 'Dresdenskih dosjea' već su upoznati s Butcherovim pristupom pripovijedanju i sposobnošću stvaranja sjajnih likova s kojima se publika brzo povezuje. 'Codex Alera' preuzima zanimljiv koncept i primjenjuje ga na način koji bi se lijepo prenio na epizodni format na ekranu. Uz toliko svezaka u dugotrajnoj seriji, adaptacija bi imala dovoljno 'goriva' da traje puno, puno sezona.

6. 'Net Force'

Serijal 'Net Force', koji je stvorio Tom Clancy, a napisali Steve Perry i Larry Segriff, golema je zbirka romana usredotočenih na FBI-evu jedinicu za cyber kriminal. Premda je prvi roman adaptiran u film snimljen za TV sa Scottom Bakulom u glavnoj ulozi, velik dio izvornog materijala je promijenjen, a još uvijek postoji golema količina sadržaja koju TV serija može istražiti.

Fokus na kibernetički kriminal jako je prikladan za današnju klimu. Fokusirajući se na jedinicu FBI-a koja se posebno bavi cyber kriminalom, hipotetska TV serija ovih romana mogla bi se odvijati na vrlo sličan način kao 'CSI: Cyber'.

 | Autor: Instagram @abebooks Instagram @abebooks

5. 'The Black Company'

Mračna fantasy serija Glena Cooka primjenjuje ton koji se može naći u ratnoj drami uz fantastično okruženje, što rezultira vrstom sumorne i moralno sive vizije koja je serije poput 'Igre prijestolja' učinila tako uspješnima. Serija romana 'Black Company' sadrži puno scenografija fantastičnog okruženja, ali gledano kroz objektiv jednostavne plaćeničke čete, a ne kroz velebne dvorane palača i dvoraca.

S likovima i temama koje su u najboljem slučaju moralno sive, ova bi serija bila sjajan fantasy show koji tjera publiku da preispituje klasične fantasy ideje o dobru i zlu. Daleko od vitezova, prinčeva i čarobnjaka, likovi u seriji jedni su od najljudskijih u fantasy literaturi.

4. 'The Order of the Sanguines'

'The Order of the Sanguines', koji su napisali Rebecca Cantrell i James Rollins, pogled je na vampirsku fikciju koja ima puno religiozniji dojam, a također se ne miješa s ekstremnim romantizmom koji je preuzeo žanr u zadnjih godina. Fokus je na tajnom redu unutar katoličke crkve i njihovom sukobu sa 'Strigojima' — vampirima.

 | Autor: Instagram @abebooks Instagram @abebooks

3. 'Agent G'

CT Phippsova cyberpunk serija priča 'Agent G' prati naslovnog lika na putovanju koje obuhvaća epohe, baveći se žanrovskim sredinama poput transhumanizama i korporativne korupcije. Ove teme, u kombinaciji s elegantnim okruženjem koje trenutačni mediji nisu dublje istražili, mogli bi kreirati svježu i novu televizijsku seriju.

Vjeran cyberpunk žanru, 'Agent G' je moralno sivo djelo najvišeg reda, s puno prostora za tumačenje publike, bez obzira na to jesu li razlike poput ispravnog i pogrešnog uopće važne. 

2. 'Dragonlance'

Unatoč nedavnim problemima s obožavateljima, 'Dungeons and Dragons' i dalje je iznimno popularan, s filmovima poput nadolazećeg 'Honor Among Thieves' i animirane serije 'Vox Machina' koji privlače ozbiljnu pažnju publike. Ova popularnost sjajna je prilika za pojavljivanje na ekranu jedne od klasičnih serija knjiga ovog žanra.

Uz raznoliku postavu likova s različitim motivima za sudjelovanje u događajima serije, 'Dragonlance' ima potencijal zarobiti publiku svih vrsta. Ovo je vrsta klasične fantastične priče koja bi se mogla suprotstaviti mračnom tonu serija poput 'Igre prijestolja' i pružiti dobru opciju za publiku koja traži optimističnije iskustvo.

 | Autor: Wizards of the Coast LLC Wizards of the Coast LLC

1. H.I.V.E

Gledajući dječju TV, ima dosta serija o školama za heroje, ali dosta manje o školama za njihove suprotnosti. Serija H.I.V.E (ili 'Higher Institute of Villainous Education') Marka Waldena je u izvrsnoj poziciji da to promijeni ako bude adaptirana u TV seriju. Priča prati skupinu protagonista negativaca koji pohađaju titularnu školu za negativce koji se značajno razvijaju kroz knjige.

Možda vas zanima Legendarna serija 'Malcolm u sredini' uskoro se vraća u novom izdanju, pristali su svi glumci Rubrika Stars Stars
Photo: Instagram @omnilegant

Komentari 0