Life&style

Već sad je jasno - ovo će biti najpopularniji trendovi za izgled fotografija na Instragramu u 2022.

  • Smjer estetike Instagrama ove godine kreće se u nekoliko pravaca
  • Naglasak je najviše stavljen na dijeljenje manje uređenih fotografija i usklađenosti estetike objava
  • Odluči se za onaj koji ti se najviše sviđa i stvori estetski predivan sadržaj na svom Instagram feedu

Nedvojbeno je da se trendovi i estetika Instagrama mijenjaju. Prezasićeni filteri i savršene lokacije i pozadine tako su totalno out. Umjesto njih, u prvi red sad je došao novi val realnih, manje namještenih fotografija koje se sve više pojavljuju na Instagramu.

Uz njih, naglasak je na dijeljenju prirodnih trenutaka, a mijenjaju se i boje filtera. Donosimo ti 8 najvećih trendova kod uređivanja Instagram feedova za 2022.!

1.    Niz od više neuređenih fotografija

U 2022., autentične fotografije stigle su na prvo mjesto, sa svim svojim nesavršenostima. U to se savršeno uklapaju objave serija od nekoliko fotografija u nizu koje pokazuju nenamještene scene. 

Influenceri i celebrityji brzo su postali obožavatelji ovog trenda pa tako dijele mnotvo svojih neuređenih fotografija i videa. Ideja je jednostavna: trebaš samo odabrati jednostavne, neuređene fotografije događanja u tvom životu.

To mogu biti neke random fotografije iz tvojeg albuma kamere, najbolji trenuci prošlog mjeseca ili neki poseban događaj.

2.    Instagram fontovi unutar fotografija

Ako si u zadnje vrijeme na Instagramu primijetila više popularnih memeova s fontovima koje možeš pronaći i sama prilikom uređivanja fotografija na Instagramu, to nije slučajno.

Prije su se morali koristiti prilagođeni, posebni fontovi koje je često trebalo napraviti u drugoj aplikaciji. Sad to više nije slučaj, jer se sve više koriste fontovi koji se već nalaze unutar Instagram aplikacije, a stvaranje memeova nikad nije bilo lakše.

3.    Zamućene fotografije

Vidiš duplo? Nisi sama. Kod ovog Instagram trenda sve je u fotografiji koja je izvan fokusa, a verzije mogu biti od suptilno zamućenih do potpuno mutnih snimaka.

Ovaj trend veže se uz prvi koji smo spomenuli, a ti je dijeljenje stvarnog, neuređenog sadržaja, uhvaćenog u trenutku. Ovo možeš postići tako što ćeš dodati pokrete kod fotografiranja ili korištenjem VSCO mutnog filtera za uređivanje.

4.    Ružičasti tonovi i nijanse

Iako filteri u bojama općenito imaju smanjeno korištenje, jedna je nijansa ipak ostala popularna.

U 2022. svijet, barem onaj na Instagramu, gledamo kroz ružičaste naočale, odnosno kroz ružičasti filter. Ružičasti filter ovaj put ide ruku pod ruku s zrnatim retro filterima za pravi nostalgični dojam iz 90-ih.

Možda vas zanima Bambi poza, dvostruki trokut... uz ove profi trikove lako je napraviti savršenu Instagram fotku Rubrika Life&style Life&style

5.    Motivi iz 70-ih

Jedan od najvećih estetskih trendova na Instagramu trenutno zasigurno je korištenje popularnih dizajna inspiriranih 70-ima.

Od simbola za mir i smajlića to funky fontova, motivi iz 70-ih pojavljuju se svuda na Instagramu.

Ovoj estetici boja poput avokado zelene, senf žute i zagasito plave, dan je moderan “štih” uz korištenje ružičaste boje u nijansi žvakaće gume.

6.    Estetika reels objava

Dok se većina Instagrama odmiče od striktno posloženih estetika, jedanko se ne može reći za Instagram Reelse.

Reels objave, poput ovog primjera iznad, koje su u zadnje vrijeme postale popularnije, tipično uključuju seriju fotografija ili klipova uz glazbenu pozadinu koja je trenutno u trendingu, tamni filter koji pridodaje atmosferi i poseban font teksta u neutralnoj boji.

7.    Tamno i zrnato

Vedre i jake boje su out, a tamno i zrnato je in – ne zvuči baš privlačno, zar ne? No, kad isprobaš, dobiva se rezultat koji se ne cijeni dovoljno, a podsjeća na editorijalne fotografije visoke mode.

Ovaj trend posebno je popularan kod europskih influencera i stvaratelja sadržaja, poput modne urednice Polly Sayer. Njene fotografije izgledaju kao da su upravo izašle sa stranica modnog časopisa.

Fotografije kreativne urednice i direktorice Aylin Koenig također su odličan primjer ovog trenda. Njene fotografije kroz cijeli Instagram feed totalno su nezasićene bojom. Rezultat je prigušen i minimalistički izgled.

Tko bi rekao da jedna Instagram estetika može biti tako chic?

8.    Mijenjanje sezonskih paleta boja

Posljednji Instagram estetski trend toliko je neprimjetan i usklađen da je mogao proći i neprimjećen. Popularan je kod stvaratelja sadržaja i dizajnera, a trik se krije u mijenjaju palete boja zajedno s godišnjim dobima.

Boje se postupno mijenjaju od tamnih jesenskih tonova do nježnih pastelnih u proljeće. Britanska influencerica i blogerica Kelsey in London, odlično je savladala vještinu suptilne promjene boja i stvara sadržaj koji je uvijek savršen za svako pojedino godišnje doba.

Koju god Instagram estetiku od ovih trendova odabrala, ključno je da sadržaj stvaraš promišljeno i namjerno te da unaprijed planiraš kako će tvoja sljedeća objava izgledati uz ostatak tvojeg Instagram feeda.

Možda vas zanima Ova žena sprda se sa stiliziranim Instagram fotkama poznatih i slavnih - i urnebesna je! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0