Life&style 28. ožujka 2012.

Vaze ispunjene cvijećem čine dom vedrim

1/10

Stiglo je proljeće, a s njime i vrijeme proljetnog čišćenja. U tom procesu, koji često uključuje preuređivanje od poda do stropa, često nailazimo na sitnice koje smo zaboravili, a koje mogu uljepšati naš dom.

Spadate li u kategoriju ljudi koji vole svake sezone promijeniti dekor u svome domu, sigurno se više ne sjećate što ste kupili prije godinu ili dvije. Tijekom proljetnog dekoriranja, pretražite kutije sa starim ukrasima i možda pronađete pravo malo blago.

Želite li svoj dom osvježiti nekim novim komadom, neka bude s dizajnerskim potpisom. Iako skupi, takvi detalji su obično rađeni u malim serijama i uvijek IN. Kvalitetni materijali jamče trajnost boje, a osim toga, dizajnerski detalji nikada ne gube na cijeni.

 | Autor:

 | Autor: Kuhinja i dnevni boravak

Ove dvije prostorije spadaju među najomiljenije i najvažnije u svakom domu. U njima se okupljaju obitelj i prijatelji, a često su i jedine koje naši gosti vide tijekom posjeta. U dekoriranju kuhinje zadržite mjeru i imajte na umu da se radi o prostoru u kojem se vrijeme provodi aktivno. Dakle, nema mjesta za gomilanje figurica, ukrasa, dekoracija koje su nestabilne ili pak skupljaju prašinu.

Ono što možete učiniti je osvježiti zavjese i postaviti veliku vazu punu narcisa na stol. Stolnjaci, salvete, lijepo posuđe i zdjela s voćem također mogu kuhinju preobraziti u trenu. Od većih zahvata tu su promjena tapecirunga ili presvlaka ili pak izbacivanje tepiha ili tapisona. Pod pretpostavkom da u kuhinji kuhate svakodnevno, više se isplati investirati u kućne papuče, nego se nervirati oko mrvica i mrlja na tepihu.

Dnevni boravak će izgledati fantastično stavite li neki atraktivan tepih ili fotelju. Ako je vaš dom uređen minimalistički, to mogu biti i sasvim neobični komadi namještaja poput fotelje u obliku cvijeta, kugle ili nečeg sličnog. U klasičnom domu fokusirajte se na manje detalje u boji koji će razbiti monotoniju kao što su svjetiljke.

Kupaonica i hodnik

Kupaonica često ostaje zanemarena i zaboravljena, kao da je mjesto kojem promjene nisu potrebne. Međutim, novi ručnici u boji koja se lijepo nadopunjuje s bojom pločica, trendi posuda za sapun i zanimljive staklenke za sitnice poput ukosnica, gumica za kosu i krema mogu promijeniti izgled kupaonice u samo nekoliko minuta i za nekoliko desetaka kuna.

 | Autor:

Hodnik, kao prvu prostoriju koju vaši gosti vide, razvedrite vazama punim cvijeća i zanimljivim svjetiljkama koje su, osim dekorativne, i funkcionalne prirode pošto u hodnicima uglavnom nema prirodnog svjetla.

Komentari 0