Life&style

Uživaj! Ovo su savršeni filmovi za kraj ljeta

Misliš je da je vrijeme idealno za ljetnu fjaku? Onda ti preporučujemo ove filmove s ljetnom tematikom koji će te uzbuditi, nasmijati ili čak zastrašiti. Neki od njih su klasici stari i više od tri desetljeća...

Višesatnom gledanju serija i filmova smo možda skloniji u zimskim mjesecima, no i duga ljetna popodneva su kao stvorena za ljenčarenje pred ekranom. Ovo su filmski klasici čija je radnja smještena u ljetne mjesece, a svaki od njih budi posebnu emociju:

1. Talentirani gospodin Replay (The Talented Mr. Ripley, 1999.)

Da film može vjerno slijediti knjigu najbolje dokazuje uspješnica redatelja Anthonyja Minghelle iz 1999. godine. Film nastao prema knjizi Patricije Highsmith triler je koji savršeno dočarava dokolicu na talijanskoj obali, sve dok raskošni život Dickieja Greenleafa (Jude Law) jednog dana ne prekine posjet Toma Ripleya (Matt Damon). Tom Ripley ima jedan talent, a to je kopirati život drugih ljudi. Uskoro Dickie postaje Tomova opsesija, a mirno ljeto potaje prilično nemirno...

2. Pod suncem Toskane (Under the Tuscan Sun, 2003.)

Iako protagonistica Frances (Diane Lane) nakon bračnog kraha odlazi u Toskanu u proljeće, ne možemo se oteti dojmu da se radi o pravom ljetnom i pomalo isklišejiziranom filmu. Na kraju je najbitnije voljeti sebe, a tek onda ćeš moći voljeti i druge, nekako je poruka ovog filma. Osim prekrasnih prikaza Amalfi obale, u ovom filmu nam se posebno dopao lik Katherine koja obožava sladoled i - muškarce.

3. Prljavi ples (Dirty Dancing, 1987.)

Savršena ljetna romansa koja se događa u resortu smještenom u jugoistočno od New Yorka. Frances zvana "Baby" je prava gradska cura koja sasvim slučajno zavoli ples. Gotovo više nego svog instruktora plesa Johnnyja Castlea... Ova prava ljetna romansa upotpunjena je fantastičnom plesnom glazbom, odličnom glumom i kemijom koju su postignuli Jennifer Grey (Baby) i Patrick Swayze (Johnny Castle), a popularnost filma ne jenjava niti nakon više od 30 godina!

Možda vas zanima Najbolji filmovi koje možeš pogledati do kraja godine Rubrika Life&style Life&style

4. Tebi za ljubav (Dear John, 2011.)

Još jedna ljetna romansa sa (ipak) sretnim završetkom. Savannah (Amanda Seyfried) i John (Channing Tatum) se upoznaju na obali Južne Karoline gdje ona provodi ljetne praznike volontirajući pri izgradnji stambenog naselja za potrebite, a on živi s ocem i priprema se za vojsku. John se u potpunosti zaljubi i humanitarku Savannah koja nije oduševljena kada sazna da se John prijavio u vojsku. Nakon brojnih pisama, obiteljskih tragedija i životnih peripetija njihova ljubav dolazi na kušnju.

5. Magic Mike XXL (2015.)

I još jednom Channing Tatum, ali ovog puta ogoljen za vrijeme (gotovo cijelog) filma. Ne može se poreći kako je ovaj film puno više od komedije s muškim striperima. Ovo je priča o Mikeu koji na sve moguće načine pokušava uspjeti u životu. Naravno, biti stolar nije toliko poželjno zanimanje poput stripera pa se Mike baca u seksi avanturu.

6. Zamka za roditelje (The Parent Trap, 1998.)

Umjesto jedne, čak dvije Lindsay Lohan. Simpatična tinejdžerska zvijezda koju odrasli život nije mazio bila je pravi dječji idol. Lindsay glumi dvije uloge, blizanke Annie i Hallie čiji roditelji se razvedu i odluče uzeti po jednu kćer. Otac se brine o otkačenoj i društvenoj Hallie, dok je Annie uštogljeno dijete iz više klase. Sve dok se jednog dana ne sretnu nakon 11 godina na, naravno, ljetnim praznicima. Misija? Pomiriti roditelje!

7. Ralje (Jaws, 1975.)

Jedan je Steven Spielberg i jedne su prave "Ralje". Filmski hit nastao prema adaptaciji knjiškog bestsellera Petera Benchleya je protresao generacije kasnije koje su se manično bojale morskih pasa. Radnja je poznata - u blizini napučenog resorta se pojavi velika bijela morska psina i to na američki Dan nezavisnosti. U glavnoj ulozi je Roy Scheider koji glumi uzrujanog šefa policije čija je misija zaštiti turiste. No, on ne uspijeva maknuti ljude s plaže, a posljedice su katastrofalne.

Photo: YouTube Screenshot

Komentari 0