Life&style

Uz ovaj fenomenalni recept za jaffa kekse osvojit ćeš srce i najgoreg neprijatelja

  • S dolaskom hladnijeg vremena, volimo kućna druženja te mirise iz pećnice
  • Iako volimo i slana jela, deserti ipak imaju prednost
  • Ovog puta smo pronašli recept za domaću verziju popularnih jaffa keksa

Kombinacija čokolade i naranče oduvijek nam je jedna od dražih, a jaffa keksi jedan od omiljenih kupovnih deserata. Iz tog razloga smo odlučili potražiti recept za mnogima omiljene kekse. Nakon što probaš ove kekse, više nećeš željeti jesti one kupovne, a i tvoji prijatelji i obitelj bit će također oduševljeni ovim ukusnim desertom.

Biskvit:

  • 4 jaja
  • šećer
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 2 žlice oštrog brašna
  • naribana korica naranče

Žele:

  • šećer
  • 400 mililitara soka od naranče
  • 1 puding od vanilije

Čokoldna glazura:

  • 150 grama čokolade za kuhanje
  • 9 žlica ulja
Možda vas zanima Nepečene jaffa kuglice čija izrada košta manje od 30 kuna. Savršeno, zar ne? Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: wallflowerkitchen.com wallflowerkitchen.com

Možda vas zanima Ako si ljubiteljica Jaffa keksa, svidjet će ti se ovaj desert u čaši Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

  1. Dobro izmiksaj 4 jaja i 4 žlice šećera mikserom dok ne dobiješ lijepu smjesu. 
  2. U posebnoj zdjeli pomiješaj brašno te naribanu koricu naranče.
  3. U smjesu jaja i šećera, dodaj pomiješano brašno i koricu naranče, a zatim dobro promiješaj.
  4. Dobivenu smjesu stavi na papir za pečenje kojim je obložen pleh te sve skupa u pećnicu na 10 minuta.
  5. Kad biskvit poprimi zlatnu boju, izvadi ga iz pećnice i pusti da se ohladi.
  6. U lonac stavi šećer, sol, prašak za puding te sok od naranče. Ovu smjesu miješaj na laganoj vatri sve dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
  7. Čašom ili modlicom izreži krugove u ohlađenom biskvitu te na njih stavi prethodno dobivenu smjesu te pusti da se ohladi.
  8. Dok se smjesa hladi, na laganoj vatri otopi čokoladu za kuhanje uz dodatak ulja.
  9. Nakon što dobiješ lijepu čokoladnu glazuru, prelij ju preko krugova biskvita na kojima je žele.
  10. Kekse stavi u hladnjak kako bi se čokolada stvrdnula prije posluživanja.

 | Autor: Instagram/@patisseriemakesperfect Instagram/@patisseriemakesperfect

Kako bi si olakšala i ubrzala pripremu, umjesto pravljenja želea, na biskvit možeš staviti i pekmez od naranče. Za koju god verziju se odlučila, nadamo se da ćeš uživati. Dobar tek!

Možda vas zanima Video: Zar ovo nije najjednostavniji i nauredniji način za guljenje naranče?! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/#chocoloversmagazine/@lachocolaterapia

Komentari 0