Life&style

Uz loš zadah nema dobrog dojma! Umjesto da izdahneš u dlan primijeni ove trikove koji zasita djeluju

  • Koliko si puta huknula u dlan da provjeriš kakav ti je zadah? Na žalost, ova metoda to neće otkriti
  • Čak je 7 učinkovitijih načina da saznaš možeš li razgovarati s ljudima na blizinu. Ili se ljubiti...
  • Jer nema goreg nego kad se ljudi odmiču od nas čim progovorimo. Koja sramota, očito nam smrdi iz usta

Loš zadah nam definitivno ne ide u prilog, bez obzira čavrljamo li s nekim u autobusu, blisko surađujemo s kolegama, a razgovoru smo za posao ili na romantičnom susretu. Vjerojatno si bila u prilikama kada si se pitala je li tvoj dah ugodan ili će biti noćna mora. Ako si hukala na ruke i zatim pokušala onjušiti kakvo je stanje, nisi baš napravila puno. Stručnjaci kažu kako ova metoda ne funkcionira, ali zato su predložili druge načine kojima možeš utvrditi kakav ti je zadah. Isprobaj ih. 

Možda vas zanima Ovaj trik će ti za 10 sekundi pomoći da se zauvijek riješiš neugodnog zadaha ispod maske Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

1. Poliži zapešće a zatim ga pomiriši

Nakon što poližeš zapešće, pričekaj 5-10 sekundi a zatim ga pomiriši. Ovaj postupak trebao bi ti dati prilično točan uvid kakvog je mirisa tvoj zadah. Jesi li isprobala već?

2. Prstom prijeđi uz korijen jezika

Naravno, ovom triku bi trebala pristupiti samo ako su ti ruke čiste. Kažiprstom lagano prijeđi preko unutrašnjosti usne šupljine uz korijen jezika. Bakterije se nekad vole nastaniti u područje koje neki zaborave ili zaobiđu iščetkati za vrijeme pranje zubi. Kada se slina osuši, pomiriš svoj prst. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

3. Izdahni u čistu čašu

Uzmi čistu čašu, a zatim u nju izdahni. Čašu zatim postavi u blizinu nosa i snažno udahni. Mirisi koji odmah osjetiš pokazat će ti kako zapravo miriše tvoj zadah. Također možeš se poslužiti neparfimiranom čistom plastičnom vrećicom, samo ponovi postupak. 

Možda vas zanima Uh, neugodan zadah ujutro?! S ovim trikom bi ga ubuduće mogla izbjeći Rubrika Life&style Life&style

4. Obriši površinu jezika čistom gazom

Nakon što lagano prijeđeš površinu jezika čistom gazom pogledaj kakav trag ostao na njoj. Ako se pojavi žućkasti premaz zadah ti trenutno baš i nije ugodan. Postupak možeš napraviti i s čistom maramicom. 

5. Upotrijebi žlicu

Čistom žlicom lagano zastruži stražnji dio jezika. Kada se osuši, žlicu pomiriši. Neće ti puno trebati da utvrdiš loš zadah ako će biti prisutan na žlici. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

6. Koristi konac za zube

Za ovu metodu izaberi konac za zube bez mirisa i okusa, a zatim ga upotrijebi kao i inače. Provuci ga među zubima a zatim pomiriši. Loš zadah može uzrokovati i hrana koja je zapela među zubima. 

7. Iskoristi čistač jezika

Čistač povuci po površini od stražnjeg dijela jezika prema naprijed. Ako primijetiš da je potom površina tvoja jezika prekrivana bjelkastim tvari, znači da je tvoj jezik postao stanište za ostatke hrane, bakterije ili mrtve stanice i to je znak da se posvetiš redovnoj higijeni i jezika. Ako je on zdrave ružičaste boje nakon struganja možeš biti sigurna da održavaš zdravu oralnu higijenu što će ti omogućiti i zadah bez loših mirisa.  

Photo: Shutterstock

Komentari 0