Life&style

3 ideje za uskršnji ručak: jer i nakon obilatog doručka prijat će fino ručati...

  • Obilati uskršnji doručak neće nas spriječiti da se počastimo i svečanim ručkom, najčešće u krugu šire obitelji
  • Mnogima će biti važno da nakon malo "konkretnijeg" goručka pojedu juhu, no zvijezda ručka sigurno će ipak biti kakvo pečenje
  • Vrlo čest izbor na ovaj blagdan je janjetina, skoro pa tradicionalno, ali ne vole je svi. Zato su jednako dobar izbor i piletina i mesna štruca. A imamo i tri sasvim netipična recepta...
  • Pročitaj također: Uskršnji kolači: od tradicionalnih recepata do modernih torti, ovih 13 kolača zasladit će uskršnji ručak!

Uskrs je sjajno vrijeme za okupljanje prijatelja i obitelji i uživanje u najboljoj hrani i vinima. Učini nedjeljni ručak nečim posebnim slijedeći tradicionalne recepte za Uskrs. Nakon što dan započneš uskršnjim doručkom uz kuhanu šunku, jaja i rotkvice, vrijeme je da s obitelji uživaš i u blagdanskom uskršnjem ručku. Možeš započeti s planiranjem jelovnika već nekoliko dana ranije i napraviti popis za kupovinu gdje ćeš maksimalno iskoristiti sezonske sastojke. Nakon uživanja u pečenoj janjetini i svim dodacima, ostavi prostora i za ukusan desert!

Možda vas zanima Dalmatinska, bodulska i vlaška pinca ili sirnica, koja je najbolja? Imamo 3 tradicionalna recepta Rubrika Life&style Life&style

Mlada janjetina za Uskrs

Neka tradicionalna proljetna janjetina bude središnji dio tvojeg slavljeničkog ručka. Ovom receptu za sočnu pečenu janjetinu možeš dodati ružmarin i češnjak za pravo pojačanje okusa. Ako imaš vremena, janjetinu nareži dan ranije kako bi začinsko bilje stvarno proželo meso. Naoružaj se svim potrebnim namirnicama za pečenje kako bi postigla savršene rezultate. 

 | Autor: Unsplash / Pablo Merchan Unsplash / Pablo Merchan

Za najsočniji okus tvoje janjetine, slijedi savjete i trikove koji dolaze uz prijedlog našeg recepta. Recept za pečenu janjetinu s krumpirom pronađi na MissGastro.

 

Pečena piletina na proljetni način

Ništa ne govori blagdani kao pečena piletina s mlincima. Ako želiš obogatiti okus tradicionalno pečene piletine, evo nekoliko savjeta: u pečenu piletinu iznutra i izvana (u lim za pečenje) ubaci pirjano povrće, kriške limuna i svježe začinsko bilje, a zatim natrljaj kožu pileta maslacem. Većina tradicionalnih uskrsnih večera usredotočuje se na glaziranu šunku, pečenu piletinu ili janjetinu. 

 | Autor: Unsplash / Cisco Lin Unsplash / Cisco Lin

Pečena piletina savršen je obrok za cijelu obitelj, a jedan od razloga zbog čega je ovaj recept među omiljenima mnogim domaćicama je to što je jelo povoljno, ukusno i jednostavno za napraviti. Kako bi imala glavno jelo koje pršti svježim okusima, dodaj proljetni štih ovom nedjeljnom pečenju s rotkvicama i cijelim mladim lukom.

Recept za ukusnu pečenu piletinu s citrusima i biljem – savršeno jelo za tvoje blagdansko slavlje pronađi ovdje.

Mesna štruca s jajima

Mesnu štrucu punjenu jajima jednako je lako napraviti kao i običnu mesnu štrucu, ali je više svečana i elegantna, pa je odličan izbor za uskršnji ručak. Punjenu hranu većinom obožavamo, a rezanje štruce i pronalaženje nečeg ukusnog što se krije unutra čini jelo još primamljivijim.

Mesna štruca punjena jajima izgleda prilično sofisticirano i teško za napraviti, no zapravo je vrlo jednostavna. To je samo mesna štruca koju podijeliš na dva dijela, u sredinu staviš tvrdo kuhana jaja, te dva dijela ponovno spojiš. Za mesnu štrucu izaberi malo veća jaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @sestrinakuhinja

Najbolje od svega je što će ti za pripremu ove ukusne mesne štruce trebati samo nekoliko jednostavnih sastojaka. Začini poput češnjaka u prahu, luka u prahu i crvene paprike učinit će tvoju mesnu štrucu posebno ukusnom, a važno je da provjeriš jesu li začini svježi. Ustajali začin lako može pokvariti jelo.

Recept za mesnu štrucu s jajima koja će se topiti u ustima pronađi na MissGastro.

Možda vas zanima Kako izgleda uskršnji doručak kad ga složi naš restoran ovjenčan Michelinovom zvjezdicom Rubrika Life&style Life&style

Neobični uskršnji recepti

Janjetina, piletina i mesna štruca tradicionalna su opcija za uskršnji stol, no ako želiš probati nešto drugačije za nedjeljno pečenje ovog vikenda imamo i recepte za tri drugačija uskrsna ručka. Tradicija za Uskrs je jednostavna: jednostavna je i tako se dobro slaže sa svime što spada na proljetni stol.

Ali budimo iskreni, ne želiš li ponekad malo više zaposliti svoj kulinarski nerv? Iznenaditi svoje goste? Izaći s provjerenog i sigurnog terena? Ova tri malo neobičnija uskrsna recepta, od frittate od šparoga i janjetine, mrkve pržene u medu s kozjim sirom i timijanom ili jaja s aiolijem od dimljene paprike svi su sami po sebi izvrsni i svaki je odličan izbor uz to veličanstveno proljetno povrće.

Photo: Unsplash / Curated Lifestyle

Komentari 0