Life&style

Urnebesni vodič za dejtanje iz 90-ih definitivno više ne vrijedi, ali smo se dobro nasmijali

Možda se vratila moda iz devedesetih, ali ovaj vodič za dejtanje više stvarno nije u modi. Ipak, toliko smo se dobro nasmijale da to naprosto moramo podijeliti s tobom.

Već smo vidjeli urnebesne vodiče za ''lov na supruga'' iz pedesetih i šezdesetih godina. Ipak, devedesete nam se ne čine toliko dalekima pa smo mislili da će nas vodič za ''sličan sport'' iz ovog razdoblja manje šokirati. Riječ je o knjizi Pravila: Bezvremenske tajne za lov na srce Onog Pravog. Naslov je objavljen 1995. godine i svojevremeno je bio pravi pravcati bestseller kojeg su se navodno držale Oprah i Beyonce. Ovo su najluđi savjeti koje smo tamo pronašli:

1. Sjeti se da se odjevaš za muškarca, a ne za ženu

Ako ste mislili da je i tada vladao zakon casual komada za prve dejtove, grdno se varate. Dapače, ova knjiga toplo je savjetovala seksi komade. ''Ako imaš dovoljno dobre noge, obuci kratku suknju (ali ne prekratku!).'' - piše u knjizi, a kasnije je kao napomena objašnjeno da muškarci vole modernu, seksi odjeću u svijetlim bojama. ''Zašto im ne udovoljiti?'' - pitaju se tvorci knjige. 

2. Ne budi smiješna

Čini se da je ova knjiga koncentrirana na potiskivanje svakog aspekta ženske ličnosti, ali jako nas je začudilo što su odlučili potisnuti čak i smisao za humor. ''Budi ženstvena. Nemoj pričati sarkastične šale. Ne budi glasna, ne lupaj se po koljenima, nemoj biti histerično smiješna cura. To je prihvatljivo samo kad si sama sa svojim prijateljicama. Kad si s muškarcem koji ti se sviđa, budi tiha i tajanstvena, ponašaj se kao dama, prekriži noge i nasmij se.'' - poručuje knjiga, a nama se ovo čini kao savršen način za smrtnu dosadu!

3. Ne gledaj u njega

Ako si mislila da svog dejt partnera trebaš gledati u oči i zadržati njegovu pozornost, ovaj savjetnik bi te mogao uvjeriti u suprotno. ''Ako gledaš u nekoga, znači da mu daješ previše pažnje. Umjesto toga, gledaj u stol ili hranu, a možeš kružiti pogledom po ljudima u restoranu. Bit će bolje da se praviš da si zainteresirana za život, druge, atmosferu, slike na zidu...'' - savjetuje knjiga. Pa mi smo uistinu umrli od smijeha!

Možda vas zanima Ako si odrastala u 1990-ima i ranim 2000-ima, rado ćeš se sjetiti ovih stvari za koje smo bili vezani Rubrika Life&style Life&style

4. Ne pričaj mnogo

Većina danas smatra da je komunikacija ključ dobre veze, ali čini se da to nije bilo popularno mišljenje u devedesetima. ''Muškarci misle da su brbljave žene dosadne. Budi tiha i rezervirana. On će se pitati što misliš, voliš li ga, ostavlja li dobar dojam. Zar ne želiš da se to zapita?'' - savjetuje knjiga. Da, pitat će se i to gdje je prvi izlaz i bijeg u beskraj!

5. Kupi krevet za jednu osobu

Nad glavom su nam upravo iskočili upitnici. Kakve veze ima krevet iz naše spavaće sobe s uspjehom dejta? Za autore knjige, krevet za jednu osobu snažna je poruka dečku da ne vidiš budućnost u kojoj ćete dijeliti namještaj.  Rezultat bi, naravno, trebao biti taj da on prvi poželi budućnost s tobom. Previše kompleksno, ha?

Možda vas zanima Iskopirala sam svoje omiljene tri kombinacije iz devedesetih i pritom se odlično zabavila! Rubrika Moda Moda

6. Ne govori što želiš u krevetu

Danas se izgovaranje vlastitih seksualnih želja i očekivanja smatra potrebnim i nužnim za zdrav razvoj seksualnog života, ali čini se da u devedesetima stanje nije bilo takvo. Po ovog knjizi, moraš svom partneru dopustiti da autonomno istražuje tvoje tijelo i sam zakljujučuje što je dobro. A što ako nikad ne pogodi prave stvari? Pa... ništa! 

7. Ne iniciraj seks

Čini se da seks devedesetih stvarno nije bio spontana stvar, ako se ove knjige pita. Savjet je: ''Pusti ga da bude muškarac, agresor u spavaćoj sobi. Biološki je zakon da čovjek traži ženu. Ako ti tražiš seks, on se neće osjećati kao muškarac.'' Čim smo vidjeli riječi ''seks'' i ''agresor'' u istom kontekstu, malo nam se smračilo pred očima.

O, da, iako nam se čine dosta bliskima, devedesete su nedvojbeno uistinu bile neko drugo vrijeme!

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0