Life&style
Artistic Interior Design

Uređenje doma: gdje na Internetu kupiti cool umjetnine - koje ne moraju puno koštati

  • U današnjem digitalnom svijetu doista nam je puno toga dostupno putem Interneta
  • Imamo dobre vijesti za ljubitelje umjetnosti: postoji puno umjetničkih grafika, slika i unikatnih komada koje s lakoćom možeš pronaći - ako znaš gdje tražiti
  • Pogledaj izvrsne internetske stranice za kupnju umjetničkih grafika i slika za oživljavanje golih zidova

Možda imaš najbolji namještaj, dekor i rasvjetu, ali nijedna soba nije doista potpuna bez cool umjetnina. Pronašli smo sjajna mjesta za online kupnju umjetnina. Na ovim stranicama pronaći ćeš širok raspon umjetničkih stilova po svim cijenama. Osim toga, možeš fino kupovati iz udobnosti vlastitog doma. Umjetnost nikada nije bila tako dostupna. Bilo da želiš kupiti grafike, otkriti talentiranu osobu ili uložiti u vrijedna umjetnička djela, komadi koje želiš udaljeni su samo nekoliko klikova. 

uređenje interijera Možda vas zanima 5 razloga zašto je Marie Kondo sve napravila pogrešno (i pretjerala sa spremanjem!) Rubrika Life&style Life&style

1. Arfinder

Osnovan u Londonu 2011., Artfinder je internetsko tržište za originalna umjetnička djela iz cijeloga svijeta. Stranica razvrstava svoju ponudu prema stilu i mediju, što olakšava pregledavanje više od 200.000 djela (uključujući apstraktne slike, skulpture, fotografije, kolaže i digitalnu umjetnost), a sve potpisuju umjetnici koji su ih izradili. Cijene počinju od 24 dolara (180 kuna), a stranica također nudi namjenske usluge za dizajnere interijera koji kupuju cool umjetnička djela za svoje klijente.

 | Autor: Wayne Thiebaud 1stdibs Wayne Thiebaud 1stdibs

2. 1stDibs

Omiljena stranica među dizajnerima interijera, 1stDibs ugošćuje veliki inventar umjetnina iz poznatih galerija, od trgovaca starim majstorima do suvremenih stručnjaka, od kojih je velik dio dostupan za kupnju na licu mjesta. Poznato je da se na stranici tu i tamo pojavi izvorno Banksyjevo djelo. Cijene za mnoge radove su navedene, a možeš jednostavno filtrirati svoju pretragu. Odabrana prodaja ove web stranice dobar je način da vidiš kako se umjetnost može pomiješati sa starinskim i antiknim namještajem ili da provjeriš umjetnike čije radove možda ne poznaješ.

3. Spacey Studios

Spacey Studios nudi uokvirene printove arhivske kvalitete u ograničenom izdanju od 25 komada iz fundusa nadolazećih sjevernoameričkih i europskih umjetnika. Printevi se mogu prilagoditi s različitim bojama i veličinama okvira, a platforma također olakšava narudžbe s umjetnicima zastupljenima u njezinoj kolekciji.

 | Autor: Danny Lane Tapan Danny Lane Tapan

4. Tappan Collective

Tappan, koji su 2012. godine osnovali Chelsea Neman i Jordan Klein, ima za cilj promicati umjetnike u usponu povezujući ih s iskusnim kolekcionarima. Ova se podrška proteže i izvan Interneta: Tappan je organizirao brojne izložbe svojih umjetnika u raznim prostorima diljem Los Angelesa. Na stranici ćeš pronaći sve, od malih slika po cijeni od oko 175 USD (1300 kuna) do slika većih razmjera i cijene više od 10.000 USD (74.790 kuna).

5. Conde Nast Store

Condé Nast Store je dom najpoznatijih svjetskih časopisa— tamo se može naći Architectural Digest, ali i Vogue, Condé Nast Traveler, The New Yorker, Vanity Fair i GQ, da spomenemo samo neke. U Condé Nast Storeu možeš kupovati umjetnine iz goleme biblioteke modnih, dekoracijskih i uredničkih fotografija.

 | Autor: Joseph Leombruno and Jack Bodi Conde Joseph Leombruno and Jack Bodi Conde

6. Nordstorm

Nordstrom je bez sumnje destinacija za modu i ljepotu, ali ova elegantna trgovina također je i središte umjetničkih djela s naprednim dizajnom, uključujući fotografije, umjetničke grafike i slike.

7. MoMA Design Store

Ako tražiš visokokvalitetne reprodukcije nekih od najboljih svjetskih umjetnina, pronaći ćeš ih na Museum of Modern Art's Design Store. Njihova pažljiva uređena trgovina ima pomalo od svega, uključujući djela impresionizma, pop arta i vintage plakata.

 | Autor: Andy Warhol Skateboard Colored Campbell's Soup Cans Set of 8 MoMa Andy Warhol Skateboard Colored Campbell's Soup Cans Set of 8 MoMa

8. Artspace

Jedno od rijetkih mjesta koje nudi kupnju jednim klikom—za razliku od licitiranja—od etabliranih galerija suvremene umjetnosti, Artspace je izvrstan izvor za radove vrhunskih suvremenih umjetnika. Najsličnije je internetskoj trgovini jer možeš pregledavati stotine slika i kupovati direktno. A možeš sortirati po cijeni, od ispod 500 USD (3.700 kuna) do preko 1 milijun USD (7.481.300,00 kuna).

9. Artsy

Artsy ima više od 2.000 partnerstava s galerijama, muzejima, imanjima umjetnika, zakladama i sajmovima umjetnosti, što olakšava traženje djela određenog umjetnika na izložbama diljem svijeta i zatim povezivanje s prodavačem na stranici. Redovito provjeravaj Artsy kako bi bila u tijeku s novostima.

 | Autor: Artsy Amber Goldhammer Artsy Amber Goldhammer

10. Uprise Art

Sa širokim izborom originalnih umjetničkih djela dostupnih za kupnju ispod 800 USD (6.000 kuna) u različitim medijima, Uprise Art je jednostavno jedna od najboljih opcija za početak stvaranja vlastite umjetničke zbirke. Uprise također nudi umjetničke konzultacije i plaćanja u mjesečnim ratama kako bi umjetnička djela bila dostupnija.

11. Lumas

Lumas je sada mreža od preko 20 galerija diljem svijeta, s impresivnom digitalnom podružnicom. Njihova stranica, kao i galerije, specijalizirana je za visokokvalitetne radove poznatih fotografa u ograničenom izdanju. Grafike velikana kao što su Edward Steichen, Helmut Newton i Horst P. Horst nude se u brojnim opcijama uokvirivanja po cijenama od oko 400 USD (3.000 kn). 

 | Autor: Lumas Dani Oliver Lumas Dani Oliver

La Boule Možda vas zanima Villeroy & Boch ima savršen set za jelo za sve koji muku muče s nedostatkom prostora Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram@artisticinteriordesign

Komentari 0