Life&style
Ukleti horor filmovi

Ukleti horori: na ovih 6 filmskih setova dogodile su se doista misteriozne stvari

  • Tajanstvene smrti, nestanci struje ili čudne avionske nesreće…
  • Priče o snimanju ovih šest filmova barem su jednako zastrašujuće kao i sami filmovi
  • Pogledaj kakve se čudne i zastrašujuće stvari vežu uz ove poznate filmove strave i užasa

Ovi horor filmovi naučili su glumce kako se bojati i u stvarnom životu. Naime, čini se da su ti filmovi strave i užasa doista prokleti.
Na setovima ovih šest horor filmova događale su se čudne stvari.

1. Horor finale u filmu „Vrana“

Bilo je vrlo tragično na snimanju filma „Vrana“ iz 1994. godine. Prvo je uragan dignuo u zrak čitav filmski set, a zatim je člana posade stresla struja i skoro je umro. Uz to, navodno je cijeli novinarski tim smrtno stradao u prometnoj nesreći. Postalo je stvarno strašno u završnoj sceni snimanja filma. Glavni lik, kojeg je glumila nadolazeća zvijezda Brandon Lee, trebao je biti ubijen. Tijekom pucnjave, međutim, strijelac je za zamijenio gumeni metak pravim te ubio Leeja. Kako bi se film ipak mogao objaviti, scena je nakon toga promijenjena.

via GIPHY

2. „Egzorcist“, ubojiti film

Mrlje od juhe od graška bili su najmanji problem tijekom snimanja poznatog klasika. Uz film je povezano ukupno devet smrtnih slučajeva, uključujući glumca Jacka McGowrana, koji je umro od upale pluća samo tjedan dana nakon izlaska filma. Baš poput djeda Linde Blair koji je preminuo dok je bila na snimanju. Uz to, navodno je u potpunosti izgorjela i filmska kuća obitelji MacNeil. Jedino što je bilo pošteđeno je djevojčina spavaća soba. Još jedan jeziv incident dogodio se na premijeri filma u Italiji: dok se film prikazivao, grom je pogodio obližnju crkvu. Time je uništen 400 godina stari križ koji je pao s vrha crkve na trg.

Ovo je 10 najstrašnijih horora svih vremena, pobjednik ledi krv u žilama

via GIPHY

3. Prokletstvo „Rosemaryine bebe“

Tijekom snimanja filma „Rosemaryina beba“ (1968.), vodeća glumica Mia Farrow dobila je papire za razvod od Franka Sinatre. Producent William Castle također je dobio uznemirujuću poštu na setu. Primio je prijeteća pisma u kojem ga optužuju za čarobnjaštvo. Ubrzo nakon toga dijagnosticiran mu je kamenac u bubrezima. Ali, to je i dalje bilo relativno bezazleno u usporedbi s onim što je slijedilo. Skladatelj jezive filmske glazbe Krzysztof Komeda umro je od ugruška krvi samo godinu dana nakon prikazivanja filma. Iste je godine surovo ubijena supruga legendarnog redatelja Romana Polanskog. Trudna Sharon Tate bila je žrtva pristaša „obitelji Manson“.

via GIPHY

4. Tajanstvene nesreće u filmu „The Omen“ („Pretkazanje“)

Priča o snimanju filma „The Omen“ također je vrlo zanimljiva. Neposredno prije početka snimanja, sin glavnog glumca Gregorya Pecka počinio je samoubojstvo. Tijekom snimanja, Peck i scenarist David Seltzer sjedili su u dva različita aviona. Oba aviona pogodila je munja te zamalo srušila. Člana posade ubio je odbjegli tigar tijekom snimanja, a proizvođač specijalnih efekata izgubio je djevojku u prometnoj nesreći. Ali prokletstvo ovdje ne prestaje. IRA je postavila bombu u hotel redatelja Richarda Donnera. Međutim, prometna nesreća scenografa Johna Richardsona bila je posebno zastrašujuća. Njegov pomoćnik smrtno je stradao u frontalnom sudaru. U blizini mjesta nesreće nalazio se znak s mjestom „Ommen, 66,6 km“.

via GIPHY

5. Prokleta trilogija „Poltergeist“

Zašto su se producenti odvažili na dva nastavka, nama je neshvatljivo. Naime, u prvom dijelu serijala „Poltergeist“ događale su se tragične stvari, a ni franšizni filmovi nisu bili pošteđeni. Glumicu Dominique Dunne ubio je njezin dečko 1982. godine, nedugo nakon što je prvi dio filma objavljen, kad su joj bile samo 22 godine. Njezina mlađa filmska sestra Heather O’Rourke umrla je od septičnog šoka odmah nakon snimanja trećeg dijela. Kako bi se uštedio novac za složeno proizvedene rekvizite, u snimanju su navodno korišteni pravi ljudski kosturi. Je li to mogao biti razlog prokletstva?

via GIPHY

Možda vas zanima Spavati u krevetu Belle Swan ili živjeti kao kućanica s Beverly Hillsa? Koje poznate filmske kuće se iznajmljuju Rubrika Life&style Life&style

6. Posjeta tijekom snimanja filma „Prizivanje“

Bilo je jezivo i iza kulisa filma „Prizivanje“. Glavna glumica Vera Farmiga patila je od nesanice tijekom snimanja. Budila se između 3 i 4 ujutro svake večeri. Ovo je razdoblje ljubiteljima horora poznato kao „vještičji sat“. Uz to, upravo je u tom vremenskom rasponu umrla vještica u filmu. Kao da to nije dovoljno, dječja zvijezda Joye King imala je nebrojene modrice na tijelu tijekom snimanja. I to bez da je izvodila vratolomije ili slične opasnih scena.

via GIPHY

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom

 

Photo: Jose Francisco Morales/Unsplash

Komentari 0