Life&style

Uh! Nakon ovog videa, vjerojatno ćeš promijeniti način na koji pereš jagode

  • Na Tik Toku su nedavno osvanuli videi u kojima korisnici govore kako jagode treba prati u slanoj vodi
  • Taj način nam dosad možda nije bio opcija, no nakon ovog videa, ozbiljno razmišljamo o tome
  • Nakon što jagode odstoje pola sata u slanoj vodi, možemo vidjeti kako iz njih izlaze sitni crvi te ostale bube

Jagode su mnogima omiljeno voće, bilo da ih jedemo same ili u zamamnim desertima. No, jedan video s Tik Toka bacio je sjenu na ovo sočno, mirisno voće. 

Možda vas zanima Ove knedle s jagodama izgledaju sjajno, sočne su i ukusne - a jednostavno se pripremaju Rubrika Life&style Life&style

Naime, korisnica Tik Toka je objavila video u kojem je stavila jagode u posoljenu vodu te ih pustila da odstoje pola sata. Voda je sobne temperature, a treba dosta soli pa na čašu treba staviti pet žlica soli. 

@callmekristatorres

WAIT FOR IT... Still trying to think happy thoughts today. ##fyp ##foryou ##strawberrieswithbugs ##bugsinstrawberries ##rednoseday ##got2bhome

♬ original sound - callmekristatorres

Nakon što je izvadila jagode, imalo se što vidjeti. Iz udubina gdje se nalaze koštice, krenuli su izlaziti mali bijeli crvi. Crve nije vidjela da plutaju u vodi, već kako se kreću po samoj jagodi. Mnoge je zatim zanimalo kakav okus imaju jagode poslije slane vode, no ova korisnica ih nije probala nakon što je vidjela prethodni posljedice namakanja. Probao ih je njezin sin te je rekao da su samo malo slanije no inače, ali da je okus i dalje dobar. Inače, ta vrsta crvića su potomci voćne muhe Drosophila koja ima pjegava krila. 

Ženke ovih crva svoja jaja odlažu u unutrašnjost voća, a pogotovo u jagode, maline i borovnice. Što se tiče pranja voća u slanoj vodi, to je koristan način jer sol pomaže pri uklanjanju pesticida koji se nalazi na gotovo svakom voću i povrću. A sad smo otkrili da pomaže i pri uklanjanju buba. 

Možda vas zanima Ova činjenica o jagodama iznenadila je mnoge, a isto vrijedi i za maline Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0