Life&style

Ugledni Guardian izabrao 6 europskih gradova s najljepšom plažom - i hrvatska plaža je na popisu

  • Prema izboru časopisa The Guardian jedna je hrvatska plaža na popisu od šest najljepših diljem Europe
  • Pada li ti već na pamet o kojoj bi to mogla bit riječ? Evo jedan detalj - smještena je u gradiću poznatom po svojim preslatkim kućicama i uskim uličicama, ali i jednoj svima dobro znanoj crkvi
  • Ova plaža tako se našla uz bok Grčkoj, Sardniji i jugu Španjolske

Urbane gradske plaže nude živu atmosferu, velik izbor restorana i drugih chic mjesta. Ipak, za pun užitak poželjno je i da ih krasi predivna priroda u kojoj će biti lako uživati u zrakama sunca.

Ugledni časopis The Guardian izabrao je tako šest najboljih plaža europe koje krasi divna priroda, ali i prekrasni gradići u njihovoj pozadini. A jedna od njih nalazi se i u Hrvatskoj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ein Beitrag geteilt von Cadiz en red (@cadizenred) am

Na listi se tako našao španjolski Cadiz, grad na Obali svjetla, ujedno i najstariji španjolski grad. Posebno seu njemu ističe najmanja gradska plaža dugačka 450 metara, La Caleta, ali i obiteljska plaža Santa Maria.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ein Beitrag geteilt von Christelle Masson (@var_insta) am

Poebno im se svidio i francuski grad Toulon smješten na Azurnoj obali, ispunjen bogatom poviješću i prekrasnim plažama.Prekrasne pješčane plaže u četvrti Les Sablettes, a pokraj njih manje La Verne i Fabregas posebno su privlačne.

Možda vas zanima Na popisu najljepših europskih plaža 2017. je i jedna hrvatska! Rubrika Life&style Life&style

Na listi se kraj njih našao i Rovinj za koji The Guardian piše da je najljepši kada ga doživite s morske strane. Tada do izražaja dolazi predivan toranj barokne Crkve svete Eufemije. Posebno su istaknuli šarmantne kućice i krovove koji dragulju Istre daju posebnu draž.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ein Beitrag geteilt von Rovinj Croatia (@rovinjcroatia) am

Među plažama koje časopis ističe kao najljepše nalaze se plažice skrivene u zaljevu duž Zlatnog Rta, a predlaže se i posjet obližnjim otočićima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ein Beitrag geteilt von Rovinj Croatia (@rovinjcroatia) am

Kraj njih su se našle još i dvije očekivane mediteranske lokacije, u Italiji i Grčkoj. Tako je na popisu i impresivan gradić Cagliari na Siciliji, okružen kristalnim čistim morem, Volos bogate povijesti i prelijepe prirode u Grčkoj.

Možda vas zanima Ovo je 5 najljepših hrvatskih plaža (ne, nisu one koje svi već znaju!), a izabrao ih je The Guardian Rubrika Life&style Life&style

Osim njih tu je i jedna netpična lokacija, belgijski Ostend kojeg krase brojni muzeji te pješčana plaža ispunjena kafićima pod palmama.

Možda vas zanima Riješi kviz i otkrit ćemo ti kakva si na plaži! Možda se iznenadiš! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0