Life&style

Učestale infekcije intimnog područja mogu postati prošlost

HER BIOTIC - Uspješno rješenje za infekciju intimnog područja i upalu mjehura

Znate što je zajedničko ženama u dvadesetima i ženama u menopauzi? Čak 70% žena muči infekcija intimnog područja koja ne prolazi unatoč korištenju svih čudotvornih pripravaka koji obećavaju poboljšanje. S tim se problemom suočila i Ana, čija je priča slična pričama mnogih žena. I što je učinila da se konačno riješi učestalih infekcija? Umjesto da samo ublažava simptome, uklonila je uzrok ponavljajućih infekcija

Anina priča: neugodni simptomi infekcije intimnog područja koji nikako da prođu  

Otkako je s 25 godina prestala piti kontracepcijske pilule, Ana neprestano ima infekciju intimnog područja, upalu mjehura, nadutost i probleme s probavom. Uz sve češće gljivične infekcije, pojavila se i suhoća intimnog područja. Unatoč korištenju mnogih preparata, tegobe se nisu popravile. Možda je bilo bolje nekoliko dana, ali bi se stanje ponovno pogoršalo.  

 | Autor:

Dosadni svrbež, peckanje, žućkasti iscjedak neugodnog mirisa i mnogi drugi simptomi koji prate žene s intimnim infekcijama cijeli dan, pa čak i noću, mogu uzrokovati brojne glavobolje i utjecati na opće stanje. Stoga, osobito kod kroničnih upala, one mogu imati izrazito negativan utjecaj na život pojedinca.  

Uklonite uzrok i simptomi će također nestati 

Tako se osjećala i Ana koja je nakon tri godine liječenja simptoma konačno počela rješavati uzrok svojih problema. Uspjela se riješiti svrbeža, peckanja i dosadnog iscjetka, kao i svih ostalih neugodnih simptoma. Kako je pronašla rješenje? Gledala je širu sliku, jer sve je u tijelu međusobno povezano i funkcionira usklađeno. 

Nije dovoljno ukloniti i ublažiti simptome, potrebno je postaviti temelje koji uklanjaju uzrok intimnih infekcija kako bi se one prestale ponavljati. 

 | Autor:

Dodatak prehrani s pravom mješavinom laktobacila 

Petra Kordež se više od deset godina bavi nutricionističkim savjetovanjem, a posljednjih godina vodi i obiteljsko poduzeće Carnium Botanicals, pomaže ženama da žive zdravije, opuštenije i energičnije. Niz godina savjetovanja individualnim klijentima dovelo ju je do brojnih spoznaja od kojih je najvažnija da je u slučaju problema uvijek potrebno otkriti uzrok bolesti ili problema i otkloniti ga. 

Kako biste se dugoročno riješili problema s učestalim intimnim infekcijama, upalama mokraćnog mjehura, pa čak i probavnih tegoba, koristite dodatak prehrani Her Biotic koji sadrži šest probiotičkih sojeva koji posebno podupiru žensko zdravlje i uklanjaju ženske tegobe. 

Zašto mikrobiološke kulture dokazano obnavljaju crijevnu i urogenitalnu mikrofloru, te djeluju antimikrobno, saznajte u nastavku članka. 

 | Autor: "Her Biotic je naš najprodavaniji proizvod“, kaže Petra Kordež, jer su rezultati koji se postižu ovim dodatkom prehrani zaista nevjerojatni: Korisnice su: 

  • se oprostile od probavnih teoba i napuhanog trbuščića, 
  • rekle zbogom dosadnim intimnim infekcijama 
  • postale samouvjerenije u svom tijelu. 
  • imale čistu kožu nakon uzimanja Her Biotic probiotika.  

Na ravnotežu intimnog područja utječe hormonska ravnoteža 

Cjelovito rješavanje problema doista traje nešto dulje jer ne uklanjaju samo simptome, već su rezultati stoga dugoročni. Većina žena koje imaju ponavljajuće upale mjehura, infekcije intimnog područja i probavne probleme imaju nešto zajedničko, a to je poremećena hormonska ravnoteža i kaos u crijevima. 

Lactobacillus bakterije žive u intimnom području. One su najbrojnije i zajedno s ostalim dobrim bakterijama brinu o zdravlju i ravnoteži ženskih područja te stvaraju okruženje pogodno za njihov opstanak. 

To čine na dva načina: 

  • proizvode mliječnu kiselinu, koja snižava pH intimnog područja, čime se sprječava razvoj gljivica i loših bakterija te drugih patogenih organizama koji preferiraju alkalniju sredinu, 
  • stvaranjem vodikovog peroksida i bakteriocina koji inhibiraju rast patogenih sojeva bakterija i gljivica koji bi mogli poremetiti prirodnu ravnotežu intimnog mikrobioma. 
    Ako se smanji broj laktobacila i padne pH intimnog područja, ono postaje leglo patogenih bakterija i infekcija. Ako ste uz to razvili i jednu od dvije najčešće upale koje pogađaju žene (gljivičnu upalu i bakterijsku vaginozu), vrlo je vjerojatno da se i kod vas dogodio nedostatak laktobacila.  

Jedinstvena mješavina Her Biotic stvorena je za prevladavanje problema: 

  • manja želja za nezdravom hranom, 
  • lakši gubitak suvišnih kilograma, 
  • više energije i mentalne jasnoće, 
  • jak imunološki sustav, 
  • manje problema s kožom, manje problema s alergijama, 
  • dobro psihofizičko stanje, 
  • regulirana probava, 
  • ublažavanje gljivičnih infekcija, 
  • nema više nadutosti i bolova u trbuhu i 
  • manje upalnih čimbenika u tijelu. 

Na ravnotežu intimnog područja utječu i crijeva 

Potrebno je ići još dublje u srž problema. Dakle, što utječe na broj laktobacila u intimnom području? Hormonska neravnoteža ili nedostatak jednog od ključnih ženskih hormona, estrogena, također utječe na pH intimnog područja. Kada nemate dovoljno estrogena, smanjuje se lučenje mliječne kiseline i laktobacilima je teško preživjeti. 

Na razinu estrogena mogu utjecati crijeva, budući da ga ona izlučuju iz tijela. Dakle, briga o crijevima također vam može pomoći da se riješite ponavljajućih intimnih infekcija. Slično kao u intimnom području, dobre i loše bakterije žive u crijevima. 

 | Autor:

Laktobacili su među dobrim bakterijama koje žive i u intimnom području i u crijevima. Iako predstavljaju manju populaciju u crijevima, imaju vrlo velik utjecaj. Oni se, naime, brinu o održavanju ravnoteže i sprječavanju razvoja "loših" bakterija, poput E.coli (glavni uzročnik upale mjehura!) i streptokoka. Ako se njihov broj u crijevima smanji, to omogućuje prekomjerno razmnožavanje patogenih bakterija. 

Zbog blizine intimne i crijevne mikrobiote, bakterije mogu prelaziti iz jedne sredine u drugu, a zdrava crijeva znače manje upale u cijelom tijelu, pa tako i intimnom području.

Rješenje s dugoročnim rezultatima 

Dakle, koje je rješenje? Rješenje je u konzumaciji mikrobioloških kultura u obliku dodataka prehrani. Budite oprezni, moraju sadržavati prave mikrobiološke kulture. Za prevenciju intimnih i drugih upala potrebna je dovoljna količina laktobacila. Stoga je važno kakav je sastav kapsula koje konzumirate. 

Mješavina laktobacila koja podržava ženske potrebe nalazi se u dodatku prehrani Her Biotic.

Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0