Life&style

U potrazi za savršenom fotkom: Na ovih 10 mjesta na Jadranu nastaju fotografije za pamćenje

  • S bezbroj lijepih primorskih mjesta i šarmantnih gradova, hrvatska obala je pravi praznik za oči
  • Bilo da planiraš brzinski godišnji ili sanjaš o savršenom odmoru na otoku, ovo su mjesta na kojima ispadaju najbolje fotografije
  • Sve što moraš napraviti je ponijeti dobar fotoaparat, zauzeti dobru pozu i nabaciti osmijeh za savršenu fotku
  • Pročitaj više: Najljepše klupice u Hrvatskoj: Ništa ne koštaju, a nude trenutke za pamćenje

Ako si ovog ljeta odlučila po svaku cijenu imati najbolje fotke ikad s godišnjeg odmora, ovaj će ti popis biti od značajne pomoći. OK, na obali imali barem tri milijuna prekrasnih mjesta za fotkanje i znamo da su najbolje fotke spontane fotke, ali ako je neko do ovih mjesa na tvojoj ruti ovog ljeta, svakako ga vrijedi uvrstiti u raspored. Fotke na ovim mjestima nikad ne ispadaju loše, a tvoje će zasigurno biti zvijezde Instagrama.

Kameni bazen, Dubrovnik

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Kameni bazen u Dubrovniku dio je hotela Excelsior. Taj je hotel poznati simbol luksuza, a smješten je u raskošnoj bivšoj kraljevskoj vili izgrađenoj 1913. godine, svega nekoliko minuta hoda od poznatih srednjovjekovnih gradskih zidina koje uvijek privlače pažnju turista. Kameni bazen ispunjen je morskom vodom u koji ponekad zapljusnu i visoki valovi pa je prizor uistinu vrijedan fotografije.

Pozdrav Suncu, Zadar

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Ukrašena vrhunskim umjetničkim instalacijama i pogledom na najljepši zalazak sunca na svijetu, zadarska riva jedna je od najjedinstvenijih hrvatskih znamenitosti. Instalacija dizajnirana od od strane lokalnog arhitekta Nikole Bašića 'Pozdrav Suncu' i obližnje 'Morske orgulje' fasciniraju fantastičnim svjetlima i zvukovima.

Atelier Charm Rovinj

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Posjetiš li Rovinj, velike su šanse da ćeš prije ili kasnije završiti upravo u ulici Vladimira Švalbe, kako bi pronašla kutak koji je preplavio Instagram. Skriveni kutak Atelier Charma uređen je cvijećem, ukrasnim jastučićima, šarmantnim namještajem, svilenim haljinama i šalovima koji je pozicioniran tik uz more.

Kamen Brela

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Simbol Brela kamena je hrid u sredini mora koja već nekoliko godina predstavlja jedno od najposjećenijih mjesta za fotografiranje. Nalazi se na plaži Punta rata, a Kamen Brela, znan i kao Šakan kamen povezan je sa sredozemnom medvjedicom, kojoj je bio prirodno stanište. Sredozemnu medvjedicu narod je nazivao raznim nazivima, a u njih spada šakan po kojem je stijena ponijela ime.

Drvored u Oprtalju

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Već na samom ulazu u Oprtalj u Istri, osjećat ćeš se kao da si u Toscani. Njegov poznati drvored osigurat će savršene fotke, a posebno u kombinaciji s prekrasnom prirodom koja ga okružuje. Tražiš li još pokoju šarenu lokaciju, ne sumnjamo kako ćeš ju brzo pronaći svratiš li do starog grada.

Kotli u Istri

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Jedan od zanimljivijih kutaka unutar naših granica krije se u unutrašnjosti Istre - Kotli. Maleni bazeni nastali su zahvaljujući rijeci Mirni koja je u kamenom vapnencu napravila kotlaste udubine po čemu je cijelo selo dobilo ime. 

Djevojka s galebom, Opatija

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Jedna od najpopularnijih ljetnih destinacija je definitivno Opatija. Ruku na srce, svi volimo Opatiju zbog njezinog šarma, ljepote i prekrasnih lokacija kao što je ova. Ukrašena klupica na jedan od glavnih opatijskih simbola - Djevojku s galebom, idealan je detalj za savršenu fotku. 

Stepenice Mali Lošinj

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Stepenice u Malom Lošinju postale su jedno od najpoželjnijih mjesto za fotkanje na otoku. Ako i sama želiš posjetiti ovu lokaciju, stepenice se nalaze u uvali Čikat, koja krije brojne malene plaže i ovu Instagram atrakciju. Ove stepenice inače pripadaju predivnoj vili iz 20. stoljeća, Vili Karolini, a još divnijima čini ih činjenica da vode direktno u more.

Nebeska šetnica, Biokovo

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Park prirode Biokovo je prije dvije godine dobio jedinstvenu atrakciju - vidikovac nazvan 'Nebeska šetnica' koja je ubrzo postala mjesto za najljepše fotografije Instagrama. Izgrađena na planini Biokovo šetnica u obliku potkove postala je nezaobilazno odredište svih gostiju Makarske Rivijere.

Ljuljačka na Murteru

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Ova atrakcija nalazi se na otoku Murteru, točnije arheološkoj plaži Colentum, a ljuljačka je osvojila mještane i turiste na prvu. Ljuljačka na Colentumu postavljena je tako da se može uživati u predivnom prizoru zalaska sunca, a istovremeno promatrati arheološku plažu i zidine drevnog Colentuma.

Photo: Instagram@gisou
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    prelijepe fotke