Life&style

U ove detalje za dom s hrvatskim potpisom smo se zaljubili

Sve je više predmeta domaćeg dizajna kojem ne možemo odoljeti. Od nakita pa sve do detalja za dom, svaki dan nikne neka nova ideja koja nas oduševi

Oduvijek volimo podržavati domaći dizajn koji bez problema može stajati uz bok svjetski poznatim dizajnerima. Iz dana u dan sve je veći broj domaćih kreativaca koji svojim idejama i proizvodima uljepšavaju domove te ih pratimo na društvenim mrežama. U moru dizajnera nakita i odjeće, istaknuli su se i oni koji izrađuju komade koji se lijepo uklapaju u naše kuhinje, a i slike koje na poseban način i unikatno opisuju tebe. 

CHIA CUPS

Neki se Filipe Sorko sjećaju iz jednog televizijskog kulinarskog showa u kojem je pobijedila i oduševila sve svojim jelima. Kako je kreativna u kuhinji tako je i kad su u pitanju šalice iz čijeg stvaranja stoji od početka do kraja. Već mjesecima gledamo točkaste šalice koje Filipa predano izrađuje. Sto posto ručni rad i svaka je unikatna na svoj način. Cijena ovih zanimljivih šalica je 150 kuna. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filipa Sorko (@filipaasorko) on

Filipa je napravila i limitiranu verziju šalica koje osim točkica imaju iscrtane zelene listiće te je ta kolekcija nazvana 'Botanical'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filipa Sorko (@filipaasorko) on

DILEMMA POSTERS

Ovaj brend oduševljava sve uzraste i svatko može pronaći nešto za sebe. Ema Juretić sa suprugom Ivanom Dilberovićem izrađuje postere koji su apsolutni hit, a u ponudi su papirnate vreće za odlaganje igračaka. Mnogima će biti i poznati plakati hrvatskih gradova sa simpatičnim crtežima koji su pronašli mjesto u brojnim domovima i kafićima.  Cijene se kreću od 130 kuna za papirnate vreće, a cijene plakata s gradovima se kreću od 120 pa do 300 kuna ovisno o dimenzijama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dilemma Posters (@dilemmaposters) on

Osim komada koje smo izdvojili, Dilemma Posters ima pregršt plakata sa simpatičnim citatima i inicijalima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dilemma Posters (@dilemmaposters) on

MARINSKI HEARMADES

Riječanka Marina Marinski nas već godinama oduševljava svojim keramičkim uradcima. Uz Marinu i njezin dizajn vežemo pastelne boje i prepoznatljiv lik djevojčice koji su svojom jednostavnošću osvojili mnoge domove. U kolekciji se nalaze tanjuri i zdjelice čija se cijena kreće oko 210 kuna. A šalicama je cijena od 230 pa do 360 kuna, no treba napomenuti da se šalice mogu kupiti i u paru. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marinski Heartmades (@marinskiheartmades) on

U posljednje vrijeme osim posuđa Marina i izrađuje jastuke u obliku ptica ukrašenih cvijećem čija je cijena 220 kuna. Također postoje i vaze po cijeni od 250 kuna te kuglice za bor čija je cijena 140 kuna po kuglici. Nije tajna da smo za ovim ručnim radom ludi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marinski Heartmades (@marinskiheartmades) on

Možda vas zanima 5 domaćih brendova nakita u koje smo se zaljubili Rubrika Moda Moda

SKY ART

Ovaj brend iza kojeg stoje Ilona Brzović i Lucija Marić, istaknuo se svojom originalnošću. Naime, Ilona i Lucija izrađuju plakate personaliziranog zvjezdanog neba ispod kojeg je lijepim slovima ispisano ime te datum i koordinate rođenja. Ovim originalnim uokvirenim plakatom pohvalili su se i brojni pripadnici hrvatske javne scene koji su oduševljeni ovim poklonom koji će svakoga ostaviti bez daha. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SkyArt (@skyartposter) on

Djevojke koje stoje iza brenda koriste program koji generira zvijezde na temelju fotografija prikupljenih iz NASA-e. Imaju tri standardne dimenzije, a cijene se kreću ovisno o dimenzijama od 170 pa do 270 kuna.S ovim poklonom možeš biti sigurna da ćeš biti jedinstvena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SkyArt (@skyartposter) on

Možda vas zanima Dizajnerska majica čija nam je poruka upravo navrh jezika Rubrika Moda Moda

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0