Life&style
Film Fast Charlie

U duhovitom trileru 'Fast Charlie' Pierce Brosnan je plaćeni ubojica kojem ništa ne ide od ruke

  • Pierce Brosnan, glumački veteran, glumi ubojicu koji se nosi s opasnim problemima u filmu 
  • Također glume Morena Baccarin i pokojni James Caan, kojemu je ovo bila posljednja uloga
  • Otkrivamo sve što znamo o filmu 'Fast Charlie'

Već na prvi pogled na trailer filma 'Fast Charlie' jasno je da to neće biti tipična kriminalistička drama. Sadrži ne jednu, nego dvije brutalne smrti u uvodnim minutama, koje su urnebesne, koliko i krvave. Već smo vidjeli dosta kinematografskih ostarjelih ubojica koji se žele povući u mirniji život, ali zahvaljujući Brosnanovu vječnom šarmu i suptilno prikazanoj ljubavnoj priči koja podupire cijelu priču, nikada nismo toliko navijali za nekoga.

Temeljen na grubo naslovljenom romanu Victora Gischlera 'Gun Monkeys', film se uglavnom odvija u Mississippiju i vrti se oko Charlieja, koji o sebi voli razmišljati manje kao o plaćenom ubojici, a više 'consiergeu', 'rješavaču problema'. I dok se ova priča odvija, Charlie mora riješiti puno problema. Prvo, ne uspije ubiti metu zahvaljujući svom neupućenom novom partneru, koji koristi previše eksploziva i tijelo bude neidentificirano. Taj se problem vrlo lako rješava kada se nesretni suučesnik slučajno ubije i posluži kao zamjenski leš.

Veći problem pojavljuje se u obliku suparničkog gangstera Beggara (Gbenga Akinnagbe), koji ubija Charliejevog starijeg, demencijom oboljelog šefa Stana (pokojni James Caan u svom posljednjem pojavljivanju na ekranu) i većinu Stanove družine. Preostala meta je Charlie, koji se udružuje s ogorčenom bivšom suprugom svoje posljednje žrtve Marcie (Morena Baccarin) kako bi pokušao preživjeti, a njezine vještine profesionalne stručnjakinje za taksidermiju dolaze neočekivano dobro.

Film Best.Christmas.Ever Možda vas zanima Spada li 'Best. Christmas. Ever.' u one božićne filmove koji su toliko loši da su zapravo zabavni? Rubrika Life&style Life&style

Prilično konvencionalna priča oživljena je raznim dozama humora prošaranog kroz scenarij Richarda Wenka (filmovi 'Equalizer', 'Sedam veličanstvenih'). Kad se Charlie pojavi na Marcienim vratima, samo da otkrije mrtva tijela dvojice potencijalnih ubojica koje je uspjela sama riješiti, on je upita: „Je li krivo vrijeme?“

Film je pun uzbuđenja. To uključuje napetu sekvencu u kojoj se Charlie skriva od ubojice u hotelskom kanalu za pranje rublja, jedva uspijevajući spriječiti se da padne i smatra da je zadatak znatno teži nakon što ubojica nasumice ispali pištolj u kanalu i pogodi ga u nogu; i konačni sukob u kojem se čini da je Charlieju suđeno postati posljednja Beggarova žrtva dok, naravno, ne postane.

 | Autor: Vertical Vertical

Još uvijek u dobroj formi, 70-godišnji Brosnan pruža vrstu pouzdane, tihe izvedbe koja priliči bivšem Jamesu Bondu. 

Redatelj, također veteran Noyce, koji ovdje radi u prilično skromnim razmjerima, orkestrira radnjom sa svojom tipičnom vještinom, kapitalizirajući scenarij pametnijim od uobičajenog te gura karizmu svoje zvijezde. Također pruža dobrodošlu priliku za Sharon Gless da učini sve što treba u burnom cameu kao neka vrsta profane, bijesne južnjakinje britkog jezika.

Možda vas zanima 'Memory', pun emocija i dirljiv, novi film s Jessicom Chastain, ozbiljan je kandidat za Oscara Rubrika Life&style Life&style
Photo: Vertical

Komentari 0