Life&style
Restoran But

U centru Zagreba otvoren je novi restoran 'But', raj za ljubitelje vrhunskih mesnih zalogaja i dobrog vina

  • U utorak, 2. svibnja, u Margaretskoj ulici 1 otvoren je restoran 'But #MeatTheKing', mjesto gdje se u opuštenoj casual atmosferi nude vrhunski komadi mesa, kvalitetna vina na čaše i dobra zabava
  • Iza novog restorana stoje vlasnik brenda Meat The King Tihomir Smoljanec, poduzetnik Tomo Ricov, a za maštovita jela zadužen je chef Mario Bobanović
  • „Kod nas gosti mogu očekivati neočekivano“, izjavio je Smoljanec

Zagrebački restoranska scena sada je bogatija za pravi biser, meku za ljubitelje vrhunskih visokokvalitetnih komada mesa. „Željeli smo stvoriti mjesto gdje će se gosti družiti u opuštenoj i neformalnoj atmosferi uz vrhunske namirnice i jednako vrhunska vina, ali uz pristojne cijene“, opisao je svoj novi projekt jedan od vlasnika, Tihomir Smoljanec. 

 | Autor: BUT BUT  | Autor: BUT BUT

„Sa našeg menija mogu istaknuti carpaccio od cijelog T-bona, tartar od odležane junetine, jela od goveđeg repa i sporo kuhane obrazine. Također nudimo i 36 mjeseci odležani pršut i domaću kuhanu šunku od crne slavonske svinje koje režemo ručno pred gostima. Od vrhunskih komada mesa radimo sendviče koje poslužujemo na drvenim daskicama, kako bi gosti mogli dijeliti jela te uživati u okusima i maštovitim jelima koje osmišlja chef Mario Bobanović“, dodao je Smoljanec. 

 | Autor: BUT BUT  | Autor: BUT BUT

U finim jelima može uživati 45 gostiju u unutrašnjem prostoru te gotovo još toliko na terasi koja će zasigurno biti dupkom puna u nadolazećim toplijim danima. Ponuda vina impresivna je gotovo jednako kao i ponuda jela, a 80 posto je riječ o vrhunskim domaćim vinima, a bogata je i ponuda pjenušavih vina i šampanjaca. Cijene se kreću od 3,50 eura pa sve do 25 eura za ozbiljnije komade mesa, poput odležanog Rib-eye steaka. 

Možda vas zanima 5 izvrsnih gastro odredišta u Sloveniji uz koja će prvomajski izlet biti savršen Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: BUT BUT  | Autor: BUT BUT

Osim dobrog mesa, u 'Butu' se radi domaća focaccia, a nude se i domaće čvarkuše jednog OPG-a iz Slavonije. Za desert se nude salenjaci s domaćom marmeladom iz spomenutog OPG-a, te crumble. 

 | Autor: BUT BUT  | Autor: BUT BUT

Ukratko, 'But' je idealno mjesto za istinske mesoljupce koji jelo od vrhunskih namirnica žele nadopuniti čašicom finog vina.    

 | Autor: BUT BUT  | Autor: BUT BUT

Možda vas zanima Pizzeria Mime's novo je mjesto u centru Zagreba za uživanje u autentičnim okusima talijanske kuhinje Rubrika Life&style Life&style
Photo: BUT

Komentari 0