Life&style
Proljetno čišćenje kreveta

U 3 koraka do proljetne svježine: kako očistiti krevet uz pomoć sode bikarbone

  • Proljeće je vrijeme ponovnog rođenja, novog početka... I, naravno, proljetnog čišćenja! 
  • S ovim detaljnim uputama pokazat ćemo ti kako možeš temeljito očistiti krevet i potom uživati u svježini 

Čak i ako si u proteklih nekoliko mjeseci očistila sve posuđe, oribala cijeli pod i očistila sve prozore, sigurno si zaboravila na jednu stvar: krevet. Naš mekani prijatelj treba puno higijene, jer tu se mogu skupljati grinje, kućna prašina i mrtve stanice kože. S ova tri koraka možeš očistiti svoj krevet u trenu i pružiti mu svježu čistoću za proljeće.

Obavljanje kućanskih poslova dobro je za zdravlje mozga. A i srca. Prave smo sretnice...

1. Madrac

Prvi korak na popisu obveza: ukloni pokrivače i jastuke, uključujući plahte i posteljinu, jer za njih ćemo se pobrinuti kasnije. Sad pospi  sodu bikarbonu na površinu madraca i pusti da djeluje nekoliko sati. To će ukloniti prljavštinu, grinje i vlagu. Zatim možeš ukloniti sodu bikarbonu ukloniti pomoću usisavača.

via GIPHY

2. Posteljina

Što se tiče posteljine, jastučnica i slično, perilica rublja je najučinkovitije rješenje. Prvo saznaj na kojoj temperaturi možeš prati posteljinu. Zatim operi sve na najvrućim mogućim postavkama, a zatim sve stavi u sušilicu. Ili, još bolje, osuši je vani na suncu. Sunce vrlo učinkovito uništava klice. Važno: posteljinu treba mijenjati i prati jednom tjedno kako bi se spriječilo veliko nakupljanje bakterija.

3. Ne zaboravi jastuk

Jastuke treba čistiti najmanje svaka tri do četiri mjeseca. Ali, prvo provjeri mogu li se tvoji jastuci prati u perilici. Za čišćenje jastuka najbolja je mješavina deterdženta za pranje posuđa i deterdženta za pranje rublja. Stavi po pola šalice svakoga u perilicu rublja s jastucima. Zatim pusti da se jastuci u miru posuše prije nego što ih ponovno prekriješ i uživaš u svom svježe mirisnom krevetu.

Možda vas zanima Tvoja kuhinja će zablistati ako primijeniš ovaj trik s dječjim uljem Rubrika Life&style Life&style

via GIPHY

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom



Photo: Shutterstock

Komentari 0