- Kuhana jaja i tulipane može se pronaći na gotovo svakom uskršnjem stolu, a nas je oduševila zgodna ideja u kojoj jaja postaju tulipani
- Osim što je sam recept vrlo jednostavan, razlog našeg oduševljenja leži i u tome što su ovi ljutkasti zalogaji jedna od najinstagramičnijih opcija na koje smo naletjeli
- Princip je vrlo jednostavan - potrebna su nam tvrdo kuhana jaja od kojih bjelanjak postaje glava tulipana, žumanjak koristimo za izradu punjenja cvjetova, a mladi luk postaje stabljika cvijeta
Svaka od nas, uopće ne sumnjam, ima mobitel prepun screenshotova raznih ideja na koje smo nekada, negdje u bespućima interneta naletjeli, i pomislili kako je to ideja koju moramo isprobati prvom prilikom, ali se to isprobavanje na kraju nikada nije dogodilo. Nemam staklenu kuglu kojom bih zavirila u budućnost, no sigurna sam da recept za 'deviled eggs' iliti vražja jaja po naški, oblikovana u tulipane, nisu jedna od tih ideja.
Recept je to kojeg mi je Instagramov algoritam suptilno gurnuo pod nos nakon što je uvidio da u fotografije i reelse uskršnjih dekoracija gledam tisućinku sekunde duže nego u ostale objave, no za razliku od ostalih sadržaja koje mi ovakvim metodama redovito servira, ovo je ideja na kojoj sam mu doista bila zahvalna i koju jedva čekam isprobati.
Osim što je sam recept vrlo jednostavan, razlog mog oduševljenja leži i u tome što su ovi ljutkasti zalogaji jedna od najinstagramičnijih opcija na koje sam naletjela, a iako mi se zbog jaja i oblika tulipana učinila savršenim dodatkom uskršnjem stolu, zapravo ne vidim razloga zašto ovo ne bi bilo nešto čime ćemo svoje goste impresionirati i stol začiniti kad god to poželimo.
Princip je vrlo jednostavan - potrebna su nam tvrdo kuhana jaja od kojih bjelanjak postaje glava tulipana, žumanjak koristimo za izradu punjenja cvjetova, a mladi luk postaje stabljika cvijeta. Uz dodatak nekog dodatnog jestivog zelenila poput peršina ili celera, kažu neki, možemo svoje tulipane složiti u veliki buket i poslužiti u vazi, no s obzirom na težinu cvjetova, nekako više povjerenja imam u opciju gdje leže položeni na kakvom tanjuru ili pladnju.
Iako u većini recepata možemo vidjeti bijele tulipane, meni se jako svidjela ideja da se izrade ružičasti, a sve što je potrebno učiniti da bismo ih dobili je oljuštena jaja ostaviti natopljena u vodi u koju smo dodali naribanu ciklu, dvije žlice šećera i dvije žlice octa. U vodi ih ostavljamo u frižideru barem 3 sata kako bi boja bila što intenzivnija. A evo i samog recepta!
Sastojci:
- jaja
- paprika u prahu
- sol
- kremasti sir
- mladi luk
Priprema:
1. Skuhamo jaja utvrdo i pustimo ih da se u potpunosti ohlade prije nego što krenemo izrađivati tulipane. Po želji ih obojamo ciklom prije rezanja.
2. Zarežemo vrh jaja u križ i malčice niz strane, taman koliko je dovoljno da žumanjci iskliznu iz bjelanjaka.
3. U zdjeli pomiješamo žumanjke, kremasti sir, sol i papriku, a kada smjesa bude fino izrađena, premještamo je u vrećicu kako bismo je lakše istiskivali u jaja.
4. Pripremljenom smjesom napunimo bjelanjke.
5. Slamkom probušimo rupu na dnu jaja i u svako umetnemo mladi luk - stabljiku cvijeta.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.