Life&style

Tri poklona s domaćim potpisom, idealna za Božićno darivanje

  • Ne znamo kolika će šoping ludnica zavladati ovih blagdana, ali vjerojatno nas neće potpuno zaobići
  • Ako nemaš ideju što kupiti, evo tri zgodna i originalnih poklona
  • Ono što nas još više veseli jest što su s hrvatskim potpisom

Stvarno, zašto ne bismo kupovali hrvatsko?

Možda vas zanima 5 situacija u kojima nam je najčešće neugodno, a zapravo ne postoji razlog za to Rubrika Life&style Life&style

1. Chozen čokoladni bomboni

Kao što piše na njihovoj stranici Chozen čokoladni bomboni su mala umjetnička djela. Iza zagrebačke radionice iz koje izlaze stoji vlasnik Dražen Zeljković koji je do ne tako davno većinu sam vremena provodio za kompjuterom, baveći se reklamma, animacijama i filmskim efektima - kakav zaokret u karijeri! Svi Chozen bomboni rade se isključivo ručno, a okusi su ludnica: lješnjak sa cvijetom soli u karameliziranoj bijeloj čokoladi, marakuja/mango u tamnoj čokoladi, kava/vanilija u tamnoj čokoladi, đumbir/limeta s bijelom čokoladom, kolač od mrkve i mliječna čokolada... Može se naručiti presonalizirana kombinacija, kutijice s 12 bombona prekrasnog su dizajna - prekrasan poklon za sve koji znaju guštati u dobrom slatkišu.

 | Autor: Pr/ Louis Vuitton Pr/ Louis Vuitton

 

2. Tabure + sushi = Tabushi

Iza Tabushija, brenda originalnih hrvatskih stolaca stoji dizajnerica Lidija Mikluš, a inspiracija joj je bila njezino omiljeno jelo, sushi. Spoj taburea i sushija nije novost, Lidija ga je predstavila prije nekoliko godina i zgodan je detalj što u sredini ima prostora za spremanje stvari, ali kolekciju je odonda proširila za dosta novih modela. Pa tako na njezinoj web stranici tabushi.co (ne tabushi.com!) ima nekoliko varijanti barskih Tabushi stolaca različite visine, Tabushi Long, trokutasti Wasabi Tabushi... Svi modeli postoje u više kombinacija boja i zgodan su i neobičan ukras interijera. 

 | Autor: Pr/Tabushi Pr/Tabushi

Možda vas zanima 20 ljudi otkrilo je što im je bio najgori poklon koji su dobili za Božić Rubrika Life&style Life&style

3. Žive božićne kuglice Biljke.plants

U našem biljnom ateljeu zeleni način života na prvom je mjestu, kažu u Biljke.plants, vrijeme je za odbacivanje navika kupovanja istih plastičnih božičnih ukrasa svake godine. Stoga su osmislili održive i žive božićne ukrase, kuglice od recikliranog stakla s biljkama koje rastu u njihovoj unutrašnjosti te minijaturna živa drvca. Kuglice su načinjene od recikliranog stakla, a dolaze u tri varijante, s bršljanom, pravom šumskom mahovinom ili sukulentima. Sukulente i kaktuse potrebno je zaliti jednom u 10 dana, dok je ostale biljke potrebno zalijevati svakih pet dana, a pretpostavlja se da će živjeti još dugo, dugo nakon blagdana. Ista je stvar i božićnim drvcima u kokedami, kugli od zemlje i mahovine.

 | Autor: Instagram@lifelike_spider_art Instagram@lifelike_spider_art

Photo: Pr/ Louis Vuitton

Komentari 0