Life&style
Treća sezona serije Bridgerton

Treća sezona Bridgertona pratit će ljubavnu priču Penelope i Colina, a doznali smo hrpu detalja

  • Nakon dvije megauspješne sezone Netflixove serije Bridgerton, brojni fanovi s nestrpljenjem očekuju treću sezonu
  • Puno toga se šuškalo u posljednje vrijeme o trećoj sezoni, a mi smo pažljivo bilježili 
  • Donosimo odgovore na brojna pitanja o sljedećoj sezoni hit serije koja je osvojila mnoga naša srca

Hit Shonde Rhimes vratit će se u punom šarenom sjaju s perjem, s fokusom na sporogorećoj romansi između Colina Bridgertona i Penelope Featherington.

Je li treća sezona serije Bridgerton temeljena na knjizi?

Prva sezona Netflixove senzacije, koja se fokusirala na romansu Daphne i Simona, temeljila se na prvom romanu iz serije Bridgerton Julije Quinn, 'Vojvoda i ja', dok je druga sezona, koja je pratila Anthonyja i Kate, uzela radnju iz druge knjige, 'Vikont koji me volio'. Kao rezultat toga, fanovi su pretpostavili da će treća sezona pratiti Benedictov put do bračnog blaženstva kako je opisano u trećoj knjizi, 'Džentlmenska ponuda', ali to ipak neće biti slučaj. Umjesto toga, serija bi skočila nešto unaprijed kako bi se dalje istražio odnos Colina i Penelope, kao što Quinn radi u četvrtoj knjizi, 'Gospodin Bridgerton'. Sama Nicola Coughlan potvrdila je vijest tijekom Netflixove panel rasprave u Hollywoodu, dodajući: „Čuvala sam tu tajnu od drugog tjedna druge sezone.“

Možda vas zanima Pogledali smo novi Netflixov true crime hit 'The Watcher': U toj kući ne bismo proveli tri sekunde... Rubrika Life&style Life&style

Više detalja otkrili su Coughlan i njezin kolega Luke Newton, koji glumi Colina, putem Netflixa ubrzo nakon događaja, uključujući i razlog promjene redoslijeda. „Osjećam se kao da ćete, ako vidite da se Penelope umiljava ovom dječaku još jednu sezonu, reći: 'Saberi se! Hajde, nastavi i prijeđi preko toga', rekla je Coughlan. O onome što do sada zna o njihovoj priči, rekla je: „Mislim da će ljudi biti doista opsjednuti. Mislim da će obožavatelji knjiga biti sretni.“

 | Autor: Netflix Netflix

U međuvremenu, Newton je priznao kako su mnogi gledatelji, naravno, bili nezadovoljni Colinom nakon finala druge sezone, u kojem ga je Penelope slučajno čula kako grupi prijatelja govori da joj se „nikad, ni u ludilu ne bi udvarao“. Vjeruje da je to bio samo Colinov „bezvezni komentar“. U priopćenju za tisak zatim dodaje: „Moguće je da je Colinova namjerna nesvjesnost najveća prepreka romantici koja dolazi u trećoj sezoni. Uostalom, Colin trenutačno nije u lovu.“

U 'Gospodinu Brigertonu' se Colin vraća sa svojih putovanja i počinje gledati Penelope u sasvim novom svjetlu, ali par se ne može povezati zbog važnih tajni koje skrivaju jedno od drugoga. Premda je gotovo sigurno da će treća sezona prikazati Colina kako otkriva da je Penelope Lady Whistledown, također je vjerojatno da će drugi aspekti zapleta odstupati od izvornog materijala. Uostalom, u seriji se Colin vraća u drugoj epizodi druge sezone, a identitet Lady Whistledown otkriva se na kraju prve sezone, za razliku od Quinnovih romana, gdje se čitatelji drže u neznanju sve do četvrte knjige. 

Dakle, treća sezona donosi sljedeće: Penelope je konačno odustala od svoje dugogodišnje zaljubljenosti u Colina nakon što je čula njegove omalovažavajuće riječi u prošloj sezoni. Međutim, odlučila je kako je krajnje vrijeme da pronađe supruga, po mogućnosti onog koji će joj pružiti dovoljno neovisnosti kako bi nastavila svoj dvostruki život kao Lady Whistledown, daleko od svoje majke i sestara. Ali, u nedostatku samopouzdanja, Penelopini pokušaji na burzi brakova spektakularno propadaju.

U međuvremenu, Colin se vratio sa svojih ljetnih putovanja s novim izgledom. Međutim, obeshrabren je kada shvati da Penelope, jedina osoba koja ga je uvijek cijenila onakvog kakav jest, hladnokrvno reagira na njega. Željan ponovno osvojiti njezino prijateljstvo, Colin nudi mentorstvo Penelope kako bi stekla samopouzdanje te kako bi joj pomogao pronaći supruga. Ali, kad lekcije počnu previše dobro funkcionirati, Colin se mora uhvatiti ukoštac s tim jesu li njegovi osjećaji prema Penelope doista samo prijateljski. Stvari za Penelope komplicira njezin razdor s Eloise, koja je pronašla novu prijateljicu na vrlo nevjerojatnom mjestu, dok sve veća prisutnost Penelope u Tonu otežava čuvanje u tajnosti svog alter ega Lady Whistledown.

 | Autor: Netflix Netflix

Hoće li glumci druge sezone Bridgertona biti i u trećoj sezoni?

Uz Coughlana i Newtona, većina Bridgertonove glumačke postave druge sezone također će biti i u trećoj sezoni, uključujući Anthonyja (Jonathan Bailey), Lady Violet Bridgerton (Ruth Gemmell), Lady Portiu Featherington (Polly Walker), Lady Danbury (Adjoa Andoh), Queen Charlotte (Golda Rosheuvel) te ostatak klana Bridgerton – Daphne (Phoebe Dynevor), Benedict (Luke Thompson), Eloise (Claudia Jessie), Hyacinth (Florence Hunt) i Gregory (Will Tilston) među njima.

Još dobrih vijesti? Za razliku od poletnog vojvode od Hastingsa, Regé-Jeana Pagea, koji se nije nanovo pojavio u drugoj sezoni usprkos tome što je postao miljenik brojnih obožavateljica nakon debija u seriji, Simone Ashley, koja je zabljesnula kao Kate u Bridgertonovom posljednjem nastavku, potvrdila je da će se vratiti. 

Tko će se pridružiti glumačkoj postavi za treću sezonu Bridgertona?

Hannah Dodd naslijedit će Ruby Stokes u ulozi Francesce Bridgerton (Stokes napušta seriju kako bi glumila u Netflixovom Lockwood & Co.) Tu su još tri nova člana glumačke postave: Daniel Francis kao Marcus Anderson, karizmatična pojava koja osvjetljava svaku prostoriju u koju uđe; Sam Phillips kao ekscentrični lord Debling i James Phoon kao Harry Dankworth, kojem nedostaju dosjetljivost i inteligencija, ali to više nego nadoknađuje svojim ozbiljno dobrim izgledom. Tu je još i Hannah New, koja će se u novoj sezoni pojaviti u ulozi lady Tilley Arnold. 

 | Autor: Netflix Netflix

Tko će biti iza kamere u trećoj sezoni Bridgertona?

Bit će i promjena iza kamera. Za treću sezonu će Jess Brownell preuzeti mjesto showrunnera od Chrisa Van Dusena. Veteran Bridgertona će, međutim, ostati kao izvršni producent uz Shondu Rhimes, Betsy Beers i Toma Vericu, što znači da je malo vjerojatno da će se ton ili vizualni stil serije značajno promijeniti u trećoj sezoni.

Koji je datum izlaska treće sezone Bridgertona?

Možda će proći još neko vrijeme prije nego što sljedeća sezona Bridgertona stigne na naše ekrane, ali obožavateljima će laknuti kad čuju da je produkcija već nekoliko mjeseci u tijeku. Video objavljen na službenom Instagramu serije prikazuje Jonathana Baileya, Adjou Andoh, Goldu Rosheuvel, Claudiu Jessie i druge na setu. Završava snimkom Lukea Newtona kako otvara vrata kočije, a unutra je Nicola Coughlan, koja izjavljuje: „Snimanje treće sezone Bridgertona službeno je počelo.“ Ako sve bude išlo po planu, početkom 2023. je svakako moguće da serija bude na našim ekranima.

Što do sada znamo o četvrtoj sezoni Bridgertona?

Netflix je, naravno, već isplanirao i potpisao sve potrebno za četvrtu sezonu Bridgertona, premda radnja još nije poznata. Ako uzmu treći roman, 'Džentlmenska ponuda', kao predložak, tada će u središtu pažnje biti Benedict, koji se zaljubljuje u Sophie Beckett, kćer grofa koja je bila skrivena i prisiljena raditi kao kućna pomoćnica kod svoje opake maćehe…

Koliko će sezona Bridgertona biti ukupno?

Očekuje se da će se Bridgerton prikazivati osam sezona, pri čemu će se svaka fokusirati na drugog brata ili sestru. Nakon Daphne, Anthonyja, Colina i Benedicta, serija bi teoretski trebala prijeći na Eloise, Francescu, Hyacinth i Gregoryja.

 | Autor: Netflix Netflix

Sprema li se Bridgertonov spin-off?

U planu je i Bridgertonov spin-off, a bit će fokusiran na mladu kraljicu Charlotte, koju utjelovljuje pridošlica India Amarteifio, dok sa 17 godina stiže u London kako bi se udala za kralja Georgea (Corey Mylchreest). Seriju u osam dijelova napisala je sama Rhimes.

Serija 'Ponoćni klub' Možda vas zanima Evo zašto su svi opsjednuti novom Netflixovim zastrašujućom horor serijom 'Ponoćni klub' Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0