Life&style

Tražiš inspiraciju za odmor? Ovo je popis najboljih destinacija za ljetovanje u 2024.

  • Napokon smo dočekali vrijeme godišnjih odmora, a sigurno još sitno brojiš do prvog dana ljetovanja
  • Ako još nemaš plan gdje krenuti, vrijeme je da započneš s planiranjem
  • Bilo da želiš ljeto provesti na Jadranu, otputovati u daleke zemlje ili si ipak više za ljetovanje koje će te osvježiti, imamo savršenu destinaciju za tebe

 

Šalješ svoj posljednji mail, gasiš svjetla ureda i krećeš prema domu, a glavom ti prolazi samo jedna misao - napokon je vrijeme za godišnji! Znamo da jedva čekaš taj dan, no kako bi maksimalno iskoristila svaki trenutak odmora, dobra je ideja planirati ga unaprijed. Ljeto nam daje prilike za otkrivanje predivnih destinacija, kako u našoj zemlji, tako i ostatku svijeta, a to znači i da možeš odmor potpuno prilagoditi svojim željama. 

Bilo da je tvoj idealan odmor zamišljen tako da na obali Jadrana ispijaš koktele s prijateljicama ili si možda više zainteresirana za otkrivanje dalekih destinacija i svega što kriju, imamo odlične prijedloge kako provesti dugo toplo ljeto. Ako usred ljeta ipak tražiš olakšanje od vrućina u hladnijim krajevima, ne brini, imamo nekoliko ideja i za tebe. 

Nigdje kao na Mediteranu

Uz sve daleke destinacije, mnogima je i dalje omiljena ona najbliža - Mediteran. Ako ovog ljeta želiš uživati u najfinijim zalogajima koje nudi mediteranska kuhinja, ali i nepreglednoj pješčanoj plaži, predlažemo da posjetiš plažu Saharun na Dugom otoku. Bijeli pijesak nalik onom u tropskim krajevima odlična je poveznica između tirkiznog mora i guste borove šume, a osim što možeš guštati u ovim prekrasnim prizorima danju, jednom kada sunce zađe, zabavi se u brojnim kafićima koji se pružaju duž plaže. Specijalitete od ribe, lokalnog povrća i voća te fine deserte nadopuni nekim od omiljenih koktela i dobit ćeš savršen recept za godišnji odmor. Najbolje od svega, ovo može biti tvoj plan za baš svaki dan godišnjeg odmora - nije li to najbolji način za napuniti baterije?

 | Autor: Unsplash Unsplash

Iako nije baš blizu kao sam Jadran, cijeli Mediteran krije jednako lijepe destinacije koje su idealne za sve one koji žele posjetiti novu zemlju, ali su im daleka odredišta ipak malo predaleka. U tom slučaju je idealan odabir Španjolska - zemlja koja je jednako poznata po zabavi kao i po odmoru. Barcelona i Madrid izbor su s kojim ne možeš pogriješiti, no naša preporuka je Malaga, nešto manji povijesni gradić u kojem se miješaju kulture Europe i Afrike. Prepuna malih uličica s još manjim i romantičnim kafićima, Malaga će te odmah osvojiti, a nakon shoppinga u slavnoj Calle Larios, osvježenje možeš potražiti na plaži Malagueta. Uz ovako bogatu kulturnu ponudu, na tebi preostaje isplanirati koliko ćeš vremena provesti u razgledavanju, a koliko u partyjanju jer je jedno sigurno - sadržaja za oboje neće ti ponestati. 

 | Autor: Unsplash Unsplash

Avantura života na drugom kraju svijeta

Kada maštamo o savršenom godišnjem odmoru, nerijetko se u maštarijama nalaze i tropske plaže kakve možemo pronaći na Baliju ili Tajlandu. Zašto taj san ne bi pretvorila u stvarnost? Putovanje na ove daleke destinacije nikada nije bilo jednostavnije, a postoje i brojne turističke grupe koje organiziraju zajednička putovanja po poprilično pristupačnim cijenama. S ovim legendarnim destinacijama ne moramo te posebno upoznavati, ali bismo ti rado otkrili dva posebna mjesta koja svakako trebaju biti na travel listi. Prva je seoska strana Balija, odnosno zelena unutrašnjost koju malo tko posjeti. Plaže i izleti brodom najpopularniji su dio Balija, no ako želiš zaista posebnu avanturu, zaputi se u unutrašnjost koju krase guste zelene šume. Tu ćeš imati i više prilika upoznati lokalno stanovništvo te tradicionalnu hranu koju pripremaju, ali i izbjeći većinu turista. 

 | Autor: Unsplash Unsplash

Ako spas od gradskih vrućina ove godine potražiš na Tajlandu i želiš odmor od milijuna turista u Phuketu ili Koh Phi Phi, nikako nemoj zaobići izlet na otok Koh Lanta. Na ovaj otok mnogi odlaze u potrazi za unutarnjim mirom, ali i prekrasnom fotkom kojom će obilježiti ovako posebnu avanturu. Na putu do otoka možeš uživati i istraživanju bogatog podmorskog svijeta. 

 | Autor: Unsplash Unsplash

Ljetno osvježenje u planinama

Uvijek je više onih koji su tim ljeto i jedva čekaju da temperature u termometru skoče iznad 30, no što je s onima koji su tim jesen i zima? Ako i ti pripadaš u tim koji voli osjetiti šuštanje lišća pod čizmama i hladni povjetarac na nosu, onda te niti Jadran niti Bali neće previše zanimati - ali znamo što hoće. Alpe su omiljena destinacija za skijanje, ali su jednako prekrasne i ljeti, a najbolje od svega, temperature u višim dijelovima ne prelaze 20 stupnjeva. Također su nam i poprilično blizu, pa do savršenog ljetovanja ne moramo dugo putovati. Kao jednu od najzanimljivijih ljetnih destinacija izdvojili bismo Julijske Alpe, točnije planinska jezera koja ih okružuju. Kod samih jezera možeš odsjesti u prekrasnim kolibama koje imaju pogled na cijelu regiju, a ništa neće biti romantičnije od večere obasjane svijećama koju prati tako čaroban pogled na Alpe. Ako si spremna i za nešto aktivniji odmor, uvijek možeš iznajmiti bicikl ili kajak te će tako zabava biti zagarantirana satima. Oni najhrabriji mogu se i kupati u jezerima, no isto tako bez imalo grižnje savjeti možeš dane provesti uživajući u omiljenoj knjizi u hladu. 

 | Autor: Unsplash Unsplash

Savršen suputnik na svakom putovanju

Bez obzira na koju lokaciju se odlučiš, trebat će ti pouzdan suputnik na kojeg se u svakoj situaciji možeš osloniti. Takav savršen partner spreman na svaku tvoju zamisao i avanturu je prepaid Aircash Mastercard kartica koju možeš kupiti na brojnim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu, ali i online. Jednostavna kao i sama kupnja je aktivacija kartice kroz Aircash aplikaciju, a koristiti je možeš za sve - od kupnje smještaja ili aviokarata online u fazi planiranja putovanja, zatim cestarina ili karti za trajekt dok putuješ prema odredištu pa sve do svakodnevnih transakcija dok si na putovanju.

Plaćanje je još jednostavnije ako svoju Aircash Mastercard karticu povežeš u Apple Pay. Tada na plažu ili u šetnju ne moraš nositi niti novčanik, dovoljno je da uz sebe imaš pametni telefon ili sat. Ako već nisi, skini mobilnu aplikaciju Aircash na svoj pametni telefon i otkrij brojne pogodnosti za putovanja koje su udaljene samo jedan klik.

Osvoji ručnik za plažu!

Aircash i Mastercard te daruju – ne propusti priliku! Ispuni nagradni obrazac jer prvih sto čitatelja ovog članka koji se prijave dobivaju Aircash ručnik na svoju adresu. Požuri, prijavi se OVDJE i osvoji najpoželjniji dodatak za plažu ovog ljeta - gdje god se ta plaža nalazila!

Photo: Unsplash

Komentari 0