Life&style

Tražiš božićne darove? A što kažeš na ove knjige?

Ako ti se ne izlazi baš svaki dan na kuhno vino i poželiš ostati doma, pod toplom dekicom, ove knjige će ti biti najbolje društvo. Isto tako, one su idealan dar za pod bor

S ovim naslovima nećeš pogriješiti - bilo da ti želiš zabavu na svom kauču uz topli čaj, bilo da si u potrazi za božićnim darovima: 

Philip Pullman - Divlja ljepotica (1. dio trilogije Knjiga o Prahu, fantasy) 

Dvadeset godina nakon što je objavljen kultni serijal Njegova mračna građa, Philip Pullman vraća se tome izmaštanom svijetu u svojemu majstorskom romanu Divlja ljepotica, prvome dijelu nove trilogije Knjiga o Prahu u prijevodu Marka Kovačića.
Malo je koji nastavak romana, bez obzira na njegovu uspješnost, vrijedan dvadeset godina čekanja: Knjiga o Prahu jedan je od njih. No nije riječ o pravome nastavku, riječ je novoj priči koja nas vraća na sam početak sage o djevojčici Lyri.

 | Autor:
Lumen je objavio i serijal Njegova mračna građa koji čine romani Polarna svjetlost, Čudesni nož i Jantarni dalekozor (u novome prijevodu Ivana Otta). Majstorsko pripovijedanje autora, izvrsno ocrtani likovi te dublje značenje koje se iščitava u Pullmanovim fantasy romanima razlozi su zbog kojih je časopis Newsweek svojedobno uvrstio Njegovu mračnu građu u izbor »100 najboljih knjiga svih vremena«. (Lumen, 149 kn)


Chloe Benjamin - Besmrtnici 

Godina je 1969. New York. Susjedstvom se proširi  glas o vidovnjakinji koja svakom može proreći točan datum smrti. Četvero djece obitelji Gold iskrade se da čuju nešto za što nisu spremni. 

 | Autor:

Takve priče lako se mogu odbaciti kao glupo praznovjerje, no Goldovi proročanstvo zapamte, a u godinama koje slijede pokušat će ignorirati, prigrliti, prevariti „znanje“ koje im je podareno tog dana i prkositi mu. Besmrtnici - remek djelo nagrađivane američke spisateljice Chloe Benjamin – roman je koji se bavi granicama sudbine i izbora, stvarnosti i iluzije postajući potresan testament o snazi priče, moći uvjerenja i nemilosrdnim sponama obitelji. (Profil, 119 kn)

Michelle Richmond - Bračni pakt

Biste li za brak jamčili životom? Najprije upoznate dražestan i simpatičan par, potom se složite da malo potpore braku ne može škoditi, a onda… počnete sumnjati u sve što znate o ljubavi.

 | Autor:
Riječ je o dubokome, gotovo voajerskome uvidu u suvremeni brak… u to što nas spaja, što nas drži zajedno, što nas razdvaja. Inteligentan, dojmljiv i – jezovit roman. Nije za čitanje na medenome mjesecu. Roman je to brza ritma, pun akcije i obrata te visokog intenziteta napetosti koja prerasta u stravu, pa kritičari upozoravaju čitatelje da se »pripreme na čitanje cijele noći«. Jer, Bračni pakt knjiga je koja se ne ispušta iz ruku sve do posljednje stranice. A onda još dugo ostaje u sjećanju. (Lumen, 125 kn)

 

Mali požari posvuda - Celeste Ng
 
U Shaker Heightsu, mirnom, bogatom predgrađu Clevelanda, sve je brižno isplanirano – od tlocrta vijugavih ulica do boja kuća i budućeg uspjeha njegovih stanovnika. Duh grada nitko ne utjelovljuje bolje od Elene Richardson, kojoj je igranje po pravilima nit vodilja u životu. Sve je savršeno dok u taj idilični mjehur od sapunice ne dođe tajanstvena umjetnica i samohrana majka Mia Warren sa svojom kćeri Pearl, tinejdžericom, i unajmi kuću od Richardsonovih.
 | Autor:
 

Mia i Pearl brzo će postati više od podstanarki: ni jedno od četvero djece Richardsona ne može odoljeti tom neobičnom paru majka-kći. Ali Mia sa sobom nosi zagonetnu prošlost i prezir prema pravilima, koji bi tu brižnu zajednicu mogao okrenuti naglavačke. Kad stari obiteljski prijatelji Richardsona pokušaju posvojiti dijete kineskoga podrijetla, borba za skrbništvo dramatično će podijeliti grad – i staviti Miju i Elenu na suprotstavljene strane. Sumnjajući u Miju i njezine motive, Elena je odlučna otkriti tajne Mijine prošlosti. Ali zbog te opsesije platit će neočekivanu, strašnu cijenu. (Mozaik knjiga, 99 kn)


Čovjek od krede - CJ Tudor
Može ga se osjetiti u šumi, u školi i na igralištu; prisutan je u domovima i na sajmištu. Zavukao se u gotovo sve kutke gradića Anderburyja... strah da vas netko ili nešto stalno promatra. Sve je počelo davne 1986. u zabavnom parku, onog dana kad se dogodila nesreća. Tada je dvanaestogodišnji Eddie upoznao gospodina Hallorana – Čovjeka od krede.
 | Autor:
On je Eddieju dao ideju o crtanju kredom i ostavljanju tajnih poruka za njegove prijatelje… i bilo je zabavno, sve dok ih jedan čovjek od krede nije odveo do trupla. Trideset godina poslije, Ed vjeruje da je prošlost iza njega, sve dok ne dobije pismo u kojem se nalaze komadić krede i crtež čovječuljka. Hoće li se povijest ponoviti? (Znanje, 119 kn)

 

Michael Poore - Deset tisuća života 

U mnoštvu romana u žanru fantasyja, 'Deset tisuća života' ističe se originalnom i maštovito osmišljenom pričom, koja nas vodi u prošlost i budućnost, a osobito u zagrobni život. Ondje se začinje jedinstvena ljubavna priča između Mila, koji se reinkarnirao 9995 puta, i njegove zagrobne ljubavnice Suzie, koja utjelovljuje Smrt.

 | Autor:

Autor prati što se s Milom događalo u posljednjih pet života, ali spominje i mnoge od njegovih prethodnih života. Milo je živio kao muškarac, žena i stablo, u sadašnjosti, davnoj prošlosti i dalekoj budućnosti u nekim nepoznatim galaktikama. Govoreći o smrti, Poore je uspio napisati ležerno i vrlo duhovito djelo, koje je u isto vrijeme i duboko, i mudro, i plemenito, a na trenutke i dirljivo. Deset tisuća života više je od ljubavne priče i više od priče o smrti. To je ponajprije priča o životu, o svemu onome zbog čega je život lijep, dubok, apsurdan i potresan. (Lumen, 125 kn)

Photo: None

Komentari 0