Life&style
Nancy Heche

Tragična priča Nancy Heche, mame Anne Heche: nadživjela je četvero od pet svoje djece

  • Vjerojatno je za svakog roditelja gubitak djeteta najveća tragedija koja ga može zadesiti
  • Majci nedavno preminule glumice Anne Heche to se sad dogodilo već četvrti put!
  • Kako je preživjela svu tu nesreću?

Nancy Heche ima 85 godina i ako se nešto može reći za ovu vremešnu ženu jest da je prošla nekoliko velikih tragedija - i preživjela. Kako, pitaju se mnogi. S pogibijom glumice Anne Heche nakon automobilske nesreće, Nancy Heche nadživjela je i svoje četvrto dijete od pet koliko ih je imala. Preživjela je iz ove perspektive i mnogo lakšu stvar - smrt supruga Donalda 1983. od AIDS-a, kao i spoznaju o njegovoj dotad skrivenoj homoseksualnosti.

Inače duboko religiozna osoba, Nancy je 2006. izdala i memoare: 'The Truth Comes Out: When Someone You Love is in a Same-Sex Relationship' ('Otkrivena istina: Kad je netko koga volite u istospolnoj vezi' otkrivajući pritom kako su ona i suprug koristili amyl nitrat kako bi poboljšali svoj seksualni život te oboje imali ljubavnike koji su bili u braku. 

Možda vas zanima Anne Heche izgubila je bitku za život, a mi ćemo je se sjećati po ovih 7 filmova Rubrika Stars Stars

Još jedna prometna nesreća, rak, srčana mana...

Anne je umrla u petak, tjedan dana nakon što se vozeći svoj plavi Mini Cooper Los Angelesom velikom brzinom zaletjela u kuću i zapalila zajedno s autom. No, kao što smo rekli, ona je već četvrto dijete od kojeg se nancy morala oprostiti. I prije nego što se Anne rodila njezina je sestra Cynthia, tada stara samo dva mjeseca umrla zbog urođene srčane mane.

Glumičin 18-godišnji brat Nathan umro je (također!) u automobilskoj nesreći i to samo tri mjeseca nakon što je umro njihov otac Don Heche’s. Druga sestra, Susan Bergman, koja je također napisala memoare i objavila ih pod naslovom 'Anonymity' umrla je 2006. godine od raka na mozgu.

Samo jedno dijete, sestra Abigail još je živa.

Nancy Heche | Autor: Instagram@nancyheche Instagram@nancyheche

Anne sa sestrom Abigail, danas jedinom živom od braće i sestara Hence i mamom Nancy

Homoseksualnost - neoprostiva?

Inače, odnos Nancy i Anne cijelog je života bio turbulentan. Nancy Heche, kršćanska psihologinja koja koristi Bibliju u savjetodavnoj praksi, isprva je bila bijesna kada joj je Anne 1997. rekla da se zaljubila u Ellen DeGeneres. “Prvo me obuzela nevjerica pa bijes”, napisala je. “Zaprepašten sam, u stanju sam šoka. Zar Anne ne zna što je homoseksualnost učinila našoj obitelji?. Kako ćemo ikada prevladati jaz između zaklete heteroseksualne majke i zaklete homoseksualne kćeri?". 

Ovo je doista bilo grubo... Nancy je tada i ošamarila kći. No Anne je ljubav s voditeljica talk showa Ellen DeGeneres pokazala i javno, kad su na 55. dodjelu Zlatnih globusa 1998. stigle držeći se za ruke. Anne je svojoj majci godinu dana ranije otkrila u koga je zaljubljena...

Ellen DeGeneres i Anne Heche | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

'Nazovite me ludom'

Drugi kamen spoticanja bila je i glumičina autobiografija 2001., 'Call Me Crazy'. Nancy Heche je napisala da nije našla “među lažima i bogohuljenjima na stranicama ove knjige” gdje ju je Anne prozvala jer nije vjerovala njezinim tvrdnjama da ju je otac zlostavljao do 12. godine! Anneino priznanje homoseksualnosti probudilo je sjećanja - kako stvari stoje s njezinim suprugom otkrio joj je liječnik, u Donovim posljednjim danima dok ga je Nancy njegovala.

U svojoj je autobiografiji majka Anne Heche tako napisala da nikad nije posumnjala u dvostruki život svog supruga jer je bila "obična djevojka iz 50-ih", odrasla uz Doris Day". "Shvaćam da mi je lagao tijekom cijelog braka. Kad sam saznala za dijagnozu sve je sjelo odjednom na svoje mjesto. Točkice su se spojile. Kao na štapu dinamita fitilj crvči u eksplozija se približava".

Život obitelji Heche očito nikad nije bio jednostavan, obilježili su ga bremeniti odnosi i teški gubici. Pogibija Anne Heche, samo je još jedna u nizu... 

Photo: Instagram@nancyheche

Komentari 0