Life&style

Torta od palačinki s mascarpone sirom i jagodama je san snova

  • Ana Manojlović, regionalna food blogerica, nedavno je objavila odličan i prejednostavan recept za ukusnu tortu od palačinki koja će te osvojiti nakon prvog griza
  • Zapravo se radi o klasičnim palačinkama, no trik je u načinu na koji ćeš ih slagati
  • Ovaj recept oduševit će sve sladokusce, a i odličan je za kao ideja što poslužiti kada ti dolaze gosti
  • Pročitaj također: Ovo je najfiniji čokoladni kolač od svih čokoladnih kolača, potvrdilo je glasanje

Vjerujemo da ćeš se složiti s nama kad kažemo da nema načina na koji nismo probali slasne palačinke, no možda smo ipak pronašli još jedan. Kao što smo spomenuli, radi se o torti od palačinki koja je upotpunjena s mascarpone sirom i jagodama. Ova slatka rapsodija odlična je ideja koju možeš napraviti za druženja s prijateljima, pa čak i rođendanske zabave jer se može lako prilagoditi svačijem ukusu. Naime, baza je uvijek ista, palačinke i mascarpone sir, ali zato se možeš poigrati s ostalim dodacima i umjesto jagoda koristit primjerice šumsko voće, banane, razne varijante namaza i slično.

Iako smo poprilično sigurni da već imaš „svoj“ recept za palačinke koji uvijek koristiš, mi u nastavku ipak donosimo detaljan postupak, a tu je i video koji će ti olakšati proces pripreme torte od palačinki.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Manojlovic (@pantickica)

Sastojci za palačinke: 

  • 200 g glatkog brašna
  • 2 velika jaja
  • 200 ml mlijeka
  • 200 ml vode
  • prstohvat soli
  • 2 žlice rastopljenog maslaca (ili ulja)
  • dodatno ulje za pečenje

Sastojci za tortu od palačinki:

  • 1kg mascarpone sira
  • 600ml slatkog kondenziranog mlijeka
  • 13 palačinki
  • 300 – 400 g jagoda

Priprema:

  1. Nakon što si ispekla palačinke, potrebno je zajedno umutiti mascarpone sir i kondenzirano mlijeko.
  2. Zatim kalup počni oblagati s palačinkama te kreni s 4 komada pa na njih stavi smjesu sa sirom, pa ponovno palačinke, pa smjesu, pa jagode i tako sve dok ne potrošiš sve palačinke.
  3. Tortu je idealno ostaviti preko noći u hladnjaku, no ako ne možeš izdržati, ostavi je minimalno 4 sata kako bi se sve stvrdnulo. Dobar tek!
Možda vas zanima Zdrave američke palačinke još su finije od klasičnih američkih palačinki kakve obožavamo. Imamo 3 recepta Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Unsplash / Jay Wennington
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    dobra torta