- Za sve ljubitelje kokosa dolazi novi ljetni favorit: Toffife kokos
- Popularni bomboni donose spoj čokolade i kokosa koji je topi u ustima
- Ako si obožavatelj ove kombinacije, evo i recept za Toffifee kokos tiramisu
Klasika s egzotičnim dodirom! Ukusni Toffifee Coconut ljetna je poslastica koja spaja novi okus kokosa ideju s već poznatim sastojcima. Dok klasični Toffifee dolazi s ukusnom karamelom unutar koje se nalazi hrskavi lješnjak i glatki kremasti nugat, u ovom limitiranom izdanju, hrskavi lješnjaci i karamel dopili su pojačanje u obliku kokosove kreme. Šlag na torti je bogati čokoladni preljev koji je obilježje svakog Toffifeeja.
Jedna od najpopularnijih čokoladica na svijetu, Toffifee, u limitiranom izdanju s okusom kokosa ovih je dana nakon dugog iščekivanja stigla i u Hrvatsku. Bombonjera s okruglastim čokoladicama od karamele, lješnjaka, nugat punjenja i čokolade u ovoj je ljetnoj verziji s kokosom dostupna u odabranim prodavaonicama, poput Müllera po cijeni od 16.90 kuna za pakiranje.
Kokos i čokolada jedan je od najpopularnijih spojeva okusa i ovu divnu kombinaciju možeš koristiti u raznim slasticama (čupavci, na primjer). Kokos također dobro ide uz ljutinu đumbira i kardamoma te prepečene note orašastih plodova poput oraha, makadamije, badema i lješnjaka. Evo objašnjenja zašto nam se novi Toffifee topi u ustima.
Novi King Majestic: kad se okus cheesecakea stopi s borovnicom i bijelom čokoladom
Ako želiš napraviti ukusan ljetni desert, donosimo ti prefin recept za Toffifee kokos tiramisu. Ograničeno izdanje Toffifee Coconut susreće mascarpone i kokosovo mlijeko te se u čaši pretvara u egzotični tiramisu. Bit će to prava poslastica za tebe i tvoje prijatelje!
Toffifee kokos tiramisu
Sastojci:
- 15 Toffifee kokos čokoladica
- 150 ml kokosovog mlijeka
- 350 g mascarponea
- 100 g šećera u prahu
- vrhnje za šlag
- 4 kapi ekstrakta vanilije
- 220 g piškota
- naribani kokos
Priprema:
1. Umutiti vrhnje u čvrsti snijeg.
2. Mascarpone pomiješaj sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije.
3. Pažljivo umiješaj kremu u mascarpone.
4. Prepolovi piškote, umoči u kokosovo mlijeko i stavi prvi sloj u staklenku.
5. Na piškote stavi sloj vrhnja i 2 nasjeckana Toffifee kokosa.
6. U čašu stavi još dva sloja piškota, kremu i toffee.
7. Ukrasi ribanim kokosom i Toffifee kokos čokoladicama.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.