Life&style

Tko se sjeća Teda, plišanog mede koji psuje kao kočijaš? Stigao je prednastavak popularne komedije

  • Nestašni medvjedić Ted dobro nas je nasmijao kada se prije 12 godina po prvi puta pojavio na velikom platnu
  • Iako je nastavak filma skupio više pokuda no pohvala, našlo se onih koji su vjerovali da priča ima potencijala da se na ovu temu snimi još ponešto pa je tako prije nekoliko dana na Peacock stigla i serija istog imena
  • Po radnji, 'Ted' je svojevrsni prednastavak, smješten između početka prvog filma kada je John bio tek dječak i glavnih događaja u filmu koji prikazuju Johna kao odraslu osobu

Ruku gore tko se sjeća 'Teda', komedije o plišanom medvjediću koji priča i psuje kao kočijaš, a kojom se Seth MacFarlane prije 12 godina zvjerski potrudio probiti se do kino dvorana. Sav trud inicijalno se bio isplatio jer je komedija oduševila mnoge, no isto se ne može reći za film 'Ted 2', nastavak koji nije ni približno ponovio uspjeh 'Teda' i koji je mnogima u ustima ostavio okus razočaranja.

 | Autor: IMDB IMDB

Što god netko mislio o spomenutim naslovima, očito se našlo onih koji su vjerovali da priča ima potencijala da se na ovu temu snimi još ponešto pa je tako prije nekoliko dana na Peacock streaming platformu stiglo sedam epizoda serije istog imena. 

Možda vas zanima Sada je i službeno: Carrie Coon i Parker Posey putuju na Tajland u trećoj sezoni 'Bijelog lotosa' Rubrika Life&style Life&style

Po radnji, 'Ted' je svojevrsni prednastavak, smješten između početka prvog filma koji je prikazivao dječaka po imenu John Bennett koji želi razumjeti svog plišanog medu, i glavnih događaja u filmu koji prikazuju Johna kao odraslu osobu, a kojeg je glumio Mark Wahlberg. Radnja je smještena u 1993., kada je John još uvijek relativno mlad, a glumi ga Max Burholder, dok je Seth MacFarlane ponovno dao glas nestašnom medvjediću. 

Ideja za seriju nazvanu 'bezobzirnim, modernim spinom sitkoma iz 90-ih' bila je upotpuniti priču o tome kako su Ted i njegov prijatelj John prošli kroz srednju školu u Framinghamu, a Seth je u priopćenju za javnost rekao da su on i koscenaristi Paul Corrigan i Brad Walsh inspiraciju pronašli u vlastitom djetinjstvu u okolici Bostona.

Kate Winslet, Palača Možda vas zanima Ovo je 7 najiščekivanijih serija u 2024. godini na streaming platformama Rubrika Life&style Life&style

Uz Teda i Johna, odnosno Setha i Maxa Burholdera u seriji glume i Max Grimes, Alanna Ubach i Giorgia Whigham, a Marka Wahlberga se ovoga puta nije moglo vidjeti. Naime, iako je film 'Ted' postao jedan od njegovih najvećih hitova, više je puta istaknuo kako je to, uz film 'Kralj pornića', i jedan od filmova kojih se najviše srami, pa ne iznenađuje što nije bio zainteresiran biti dijelom ovog projekta. 

 | Autor: IMDB IMDB Foto: Peacock

S obzirom na neslavnu reputaciju filmskog nastavka, brojni su kritičari seriju dočekali na nož, no ocjena '8' koju je dobila na IMDB-ju sugerira da bismo joj definitivno trebali dati šansu. 

Photo: Peacock

Komentari 0