Life&style
Kate Winslet, Palača

Ovo je 7 najiščekivanijih serija u 2024. godini na streaming platformama

  • Ova godina, a osobito nakon prekida famoznog hollywoodskog štrajka, obećava dobre naslove za filmofile
  • Tako će i ljubitelji serija već s početkom godine doći na svoje
  • Ovo je 7 najuzbudljivijih naslova koji će se emitirati na najpopularnijim streaming platformama

Zbogom serijama iz 2023. godine! Bilo je tu superjunačkih serija, novih sezona, remakeova, biografskih serija, adaptacije videoigara, niz autorskih remek-djela, nekih epskih serija i pokoje dobro iznenađenje. A priličan je broj serija koje su trebale izaći u 2023., ali nisu zbog već poznatih problema iz svijeta filma, pa je sada iščekivanje još veće. Budući da je početak godine, donosimo listu nekih od najočekivanijih serija u 2024. godini te gdje ih gledati.

'Avatar: Posljednji gospodar vjetrova' (Netflix)

Voda. Zemlja. Vatra. Zrak. Nickelodeon je prije 18 godina emitirao hit animiranu avanturističku seriju pod nazivom 'Avatar: Posljednji gospodar vjetrova'. Omiljena animirana serija napokon dobiva akcijski tretman uživo kakav zaslužuje, barem tako kaže Netflix. Serija, koja je u početku napravljena s kreatorima animiranog serijala Danteom DiMartinom i Bryanom Konietzkom, ima težak posao prilagođavanja Netflixovoj publici, a prati Aanga, posljednjeg živućeg gospodara zraka koji je Avatar, jedina osoba na svijetu koja može manipulirati s četiri elementa. Premijera je 22. veljače.

'Pravi detektiv: Noćna zemlja' (Max)

Radnja četvrte sezone kultne serije vodi nas na Aljasku. Mjesto radnje je istraživačka stanica na kojoj je privremeno nastanjeno osmero znanstvenika. Ništa neobično - sve do trenutka kada čitava ekipa nestane. Istragu preuzimaju detektivke Liz Denvers i Evangeline Navarro. U tradiciji serije “Pravi detektiv” (ili u ovom slučaju “Prave detektivke”) one moraju riješiti slučaj, ali i suočiti se s demonima prošlosti… Redateljica i autorica četvrte sezone je Meksikanka Issa Lopez. Najzvučnije glumačko ime nove sezone je Jodie Foster, njena partnerica je Kali Reis. U ostalim ulogama nastupaju Christopher Eccleston, John Bennett i John Hawkes. Premijera je 14. siječnja.

'Expats' (Prime Video)

S Nicole Kidman u glavnoj ulozi, serija 'Expats' prati blisku skupinu iseljenika koji se nalaze u Hong Kongu i koje ujedinjuje užasna tragedija. Limitiranu seriju u šest nastavaka režirala je Lulu Wang prema bestseler romanu 'The Expatriates' Janice Y.K. Lee. U središtu radnje su tri Amerikanke koje žive u Hong Kongu 2014. godine: Margaret (Kidman), koja je preselila cijelu svoju obitelj tamo, Hilary (Sarayu Blue), kojoj je karijera na prvom mjestu, i Mercy (Ji-young Yoo), bezbrižna djevojka iz New Yorka koja je tek završila fakultet i snalazi se u novoj sredini. Serija propituje privilegije te istražuje što se događa kad linije između žrtve i krivnje postanu nejasne. Premijera je 26. siječnja.

'3 Body Problem' (Netflix)

Temeljen na omiljenoj seriji znanstveno-fantastičnih knjiga, serija '3 Body Problem' ima nekoliko stvari koje joj idu u prilog, poput činjenice da u njemu glumi Eiza Gonzalez i da ponovno okuplja kreatore 'Igre prijestolja' za novu TV seriju. U središtu radnje je glavni lik astrofizičarka Ye Wenjie, koja je svjedočila ubojstvu oca tijekom Kineske kulturne revolucije. Kasnije je bila regrutirana zbog svoje znanstvene karijere i poslana u tajnu radarsku bazu u udaljenu kinesku regiju. Njezina sudbonosna odluka iz 1960-ih ima izravan utjecaj na prostor i vrijeme, te stiže do skupine današnjih znanstvenika koji se suočavaju s najvećom prijetnjom čovječanstvu. Premijera je 21. ožujka.

Serija Fool Me Once Možda vas zanima Zaplet i kraj Netflixove serije 'Fool Me Once' toliko su nas šokirali da moramo sve detaljno razjasniti Rubrika Life&style Life&style

'Akolit' (Disney)

Kad je riječ o ekranizacijama 'Ratova zvijezda', serija 'The Acolyte' bi mogla biti jedna od najuzbudljivijih serija u nizu. U njoj glume Amandla Stenberg i Lee Jung-Jae, kao padawan i njezin učitelj, koji istražuju niz zločina. Premijera je u nekom trenutku ove godine.

'Mary & George' (Starz)

S Julianne Moore i Nicholasom Galitzineom u glavnim ulogama, serija 'Mary & George' prati Mary Villiers i njezina sina Georgea te spletke koje su smislili. Premijera je u nekom trenutku ove godine.

'Palača' (Max)

Serija 'Regime' ponovno spaja Kate Winslet s malim ekranom, što je doista uzbudljivo za fanove 'Mare of Easttown'. Serija prati radnju od godinu dana unutar jednog autoritarnog režima koji je pred raspadom. Glumačka postava je impresivna, uz Kate Winslet tu su Hugh Grant, Andrea Riseborough, Martha Plimpton i Matthias Schoenaerts. Premijera je 3. ožujka.

Možda vas zanima Zlatni globus: 'Oppenheimer' je najuspješniji film, a 'Nasljeđe najuspješnija serija Rubrika Life&style Life&style
Photo: HBO

Komentari 0