Life&style
Serija Fool Me Once

Zaplet i kraj Netflixove serije 'Fool Me Once' toliko su nas šokirali da moramo sve detaljno razjasniti

  • Serija 'Fool Me Once' postal je hit na Netflixu čim je izašla i ubrzo je zasjela na prvo mjesto gledanosti 
  • Ako si gledala ovu napetu mini seriju, jesi li znala kako će završiti? Nismo ni mi
  • Ova Netflixova serija očarala je gledatelje i ostavila kod nekih razna pitanja, stoga ćemo razjasniti nepredvidiv završetak – oprez, žešće spojlamo!!! 

Je li Joe još živ? Tko je ubio Claire Walker? A što se zapravo događa s obitelji Burkett? Nova Netflixova serija 'Fool Me Once' definitivno nas je natjerala na pogađanje kroz svih svojih osam epizoda. Ljubitelji trilera možda već znaju za istoimenu knjigu Harlana Cobena koja je apsolutni bestseler. Miniserija govori o Mayi koja želi riješiti ubojstvo svog supruga. Misterij? Nakon njegova sprovoda, vidi ga kako razgovara s njihovom kćeri na nadzornoj kameri. Pa je li on ipak još živ? I može li Maya riješiti ubojstvo svoje sestre? Zaplet na kraju serije nas je toliko šokirao da moramo ponoviti neke događaje iz serije i objasniti kraj…

Radnja serije

Maya (Michelle Keegan) i njezin suprug Joe (Richard Armitage) imaju dvogodišnju kćer Lily, a Joe iznenada pogine u pljački. Nakon njegove smrti, Maya se boji za svoju kćer i nabavlja nadzornu kameru za dječju sobu. Na kameri onda vidi nemoguće: Njezin navodno mrtvi muž Joe dolazi u dječju sobu i razgovara s Lily.

Maya počinje istraživati smrt svog supruga i otkriva nove tragove koji njegovu smrt povezuju s ubojstvom njezine sestre Claire (Natalie Anderson). Prethodno je ubijena tijekom provale - istim oružjem koje je kasnije korišteno protiv Joea. Ali, tijekom svog istraživanja saznaje i neke detalje o životu Joea i njegove obitelji. Bio je sin vlasnika velike farmaceutske tvrtke, s moćnom obitelji - i mračnom prošlošću.

Objašnjenje kraja: Tko je ubio Joea - ili je on još živ?

Mayina istraga o Joeovoj smrti počinje nakon što ga je vidjela na kameri za dadilju - živog. Kako serija napreduje, smatra se stvarnom mogućnošću da je Joe još živ - ali na kraju postaje jasno da definitivno nije. Ali, otkud video na nadzornoj kameri?

Bogati ljudi jednostavno imaju pristup raznim mogućnostima. Ispostavilo se da je Joeova majka Judith (Joanna Lumley) sumnjala da Maya taji nešto o okolnostima Joeova ubojstva. Unajmila je dvoje zaposlenika da naprave deepfake (manipulirani video) Joea u dječjoj sobi, a oni su ga potom stavili u kameru za dadilju. To je trebalo natjerati Mayu da s(v)e preispita i kaže im nešto o Joeu. Judith još ne sluti da je to početak kraja…

Joe je doista mrtav. Ali, tko ga je ubio? Nakon što je to mogla biti bilo koja osoba, završetak serije ponovno nas iznenađuje u pretposljednjoj epizodi: Maya priznaje da je sama ubila svog muža - ali ne bez razloga. Kako se ispostavilo, pištolj (Glock 17) koji je ubio njezinu sestru zapravo pripada njima - Mayi i Joeu. Budući da nije sama ubila Claire, ostao je samo jedan osumnjičenik - njezin suprug.

U mračnom parku suočava Joea s istinom i on... pokušava i nju ubiti. U drugom zapletu, Maya je to predvidjela i zamijenila oružje i ona puca u svog muža s tri hica. Naravno, sada ima još više smisla zašto je Maya bila tako nevjerojatno šokirana što se Joe pojavio na kameri, jer, na kraju krajeva, ona ga je sama ubila.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, serija Fool Me Once

Tko je ubio Claire Walker - i zašto?

Dakle, prilično smo sigurni da je Joe ubio Claire. Mogući motiv, koji je također predstavljen odmah na početku serije, jest da su njih dvoje imali ljubavnu vezu. Međutim, to je opovrgnuto kada se ispostavi da je Claire proslijedila informacije o Joeovoj obiteljskoj tvrtki, 'Burkett Globalu', zviždačici. Novinarka Corey (Laurie Kynaston) radi na priči koja dokazuje da je farmaceutska kompanija Joeove obitelji krivotvorila rezultate testova te prodaje opasne lijekove.

Možda vas zanima Serija o životu španjolskog modnog genija Cristóbala Balenciage za dva će tjedna ugledati svjetlo dana i jedva je čekamo pogledati Rubrika Life&style Life&style

Joe, kao nasljednik farmaceutskog carstva koje su izgradili njegovi roditelji, protivi se da ta informacija postane javna. Stoga, kako bi zaštitio svoju obitelj, inscenira provalu u Claireinu kuću i ubije je. U slučaju da se pitaš je li mu to doista bila prva ideja? Ne brini, serija i ovdje nudi jednostavan odgovor: Joe je upravo to uvijek radio.

Dok su bili u školi, on i njegov brat Andrew natjerali su jednog od svojih kolega da toliko pije da je jadnik umro. Godinama kasnije, kada je Andrew htio iznijeti istinu u tom događaju, jer je osjećao golemo breme krivnje, Joe ga je odmah ubio bacivši ga s broda. E, da, i također je ubio još jednog svjedoka koji je znao za cijelu priču. Dakle, Joe je pravi serijski ubojica.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, serija Fool Me Once

Što se događa s Mayjom?

Dakle, Maya (i publika) saznaje razmjere Joeove (ne baš sjajne) obiteljske povijesti - i kreće u veliko finale, gdje se želi suočiti s Joeovom majkom Judith i njegovom braćom i sestrama Caroline (Hattie Morahan) i Neilom (James Northcote). Naravno da sa sobom ima i oružje, koje otvoreno stavlja na stol.

U finalu svi ponovno saznaju obiteljske tajne (Maya također mora podnijeti svoj teret), a Judith predlaže sklapanje dogovora od kojeg će oboje imati koristi. Kad Maya odbije, Neil uzima pištolj i puca u nju - također s tri hica. Važna paralela, jer i Maya je s tri hica ubila svog muža. Svojom smrću platila je za svoje postupke protiv svog supruga.

Ali, Majina smrt nije bila uzaludna. U konačnom zapletu obitelj shvaća: Maya je sve pažljivo isplanirala. Posljednjim dahom pokazuje na kameru koja je cijelu interakciju prenosila uživo na internetu. Ups, Maya umire, ali farmaceutsko carstvo Joea i njegove obitelji počinje propadati.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, serija Fool Me Once

A što nije u redu s Nicole?

Tijekom serije gledatelji također upoznaju detektiva Samija Kiercea (Adeel Akhtar) i njegovu kolegicu Nicole (Jade Anouka). Sami pati od nesvjestice. Ispostavilo se da uzima lijekove koje proizvodi farmaceutska tvrtka 'Burkett Global', a čije su rezultate testiranja lažirali. Na njegovom primjeru možemo vrlo dobro vidjeti nuspojave lijekova: Ne samo da ima nesvjestice, nego i halucinacije. Njegova kolegica Nicole zapravo više nije živa. Naime, Nicole je njegova bivša zaručnica koja je poginula tijekom jednog zadatka. Definitivno nismo očekivali da će čak i u sporednoj priči doći do zamršenog zapleta… 

Možda vas zanima Reels koji je izazvao sveopće oduševljenje: Je li moguće da se kuća iz filma 'Sam u kući' pojavila u 'Prijateljima'? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0