Life&style

Tko se nađe u Ljubljani, trebao bi posjetiti ovaj bajkoviti kafić i restoran - prava je cvjetna bajka

  • Wonderland ili Zemlja čuda je novi restoran - kafić u Sloveniji koji nas je oduševio svojim uređenjem
  • Wonderland je idealno je mjesto za sve one željne ukusne hrane, ali i lijepih fotografija
  • Uređenje ovog mjesta je usredotočeno na ružičastu boju, ali i cvijeće

Iako smo prije ovakva mjesta samo promatrali na Instagramu, sada su nam sve bliže. U Ljubljani otvoren je koncept restorana i kafića u jednome čije uređenje možemo zamisliti već pri samom izgovoru njegova imena. Wonderland ili Zemlja čuda je naziv koji ovome mjestu savršeno odgovara.

Ovo mjesto osmišljeno je kao lokacija za maksimalno opuštanje, uživanje i bijeg od stvarnosti. Jer tko kaže da su bajke samo mjesta na papiru, ne i u stvarnom životu? Interijer ovog mjesta nas je privukao na prvu. U jednom djelu se nalazi zid koji je preplavljen cvijećem u nježnim bojama (ružičasta, pastelno žuta, plava i zelena), a na zidu se nalazi veliki svjetlucavi naslov "Love, Life, Deesert". 

Na tom prostoru se nalazi i stakleni stol koji je ispunjen istim cvijećem koje je na zidu, a pribor za jelo nas podsjeća na onaj iz bajke o Pepeljuzi. Predivan zid od cvijeća se prostire nad velikim dijelom ovog mjesta.

Foto: Instagram @wonderland_ljubljana, izgled cvijeća na zidu | Autor: Instagram @wonderland_ljubljana Instagram @wonderland_ljubljana Foto: Instagram @wonderland_ljubljana, izgled cvijeća na zidu

U drugom dijelu ovog mjesta nalazi se dio koji ima svijetlo plavo uređenje, a sa stropova vise slatke meduze. Ovo mjesto ima i svoju malu karikaturu, maleno slatko čudovište koje se nalazi i na njihovim kolačima, a u njegovom svijetu postoje čarobne meduze. Na ovom mjestu, zaista sve ima svoju priču, a detalja je toliko da sa svakim novim pogledom uočimo novi detalj. Na jednom dijelu je i stablo čije su krošnje zid od cvijeća, veoma posebno.

Foto: Instagram @wonderland_ljubljana, lebdeće meduze | Autor: Instagram @wonderland_ljubljana Instagram @wonderland_ljubljana Foto: Instagram @wonderland_ljubljana, lebdeće meduze Wonderland u ponudi ima kavu i brunch, ali i izbor jela za ručak i večeru, kao i ukusne koktele. Tako da ako se nađeš u Ljubljani, na ovom mjesto možeš uživati u svakom dobu dana i večeri. Adresa Wonderlanda je Slovenska cesta 51, a otvoreni su svaki dan u tjednu, otvaraju u 7:30 u jutro i rade do kasnih večernjih sati, a samo nedjeljom rade do 15 sati.

Foto: Instagram @wonderland_ljubljana, hrana na cvjetnom stolu | Autor: Instagram @wonderland_ljubljana Instagram @wonderland_ljubljana Foto: Instagram @wonderland_ljubljana, hrana na cvjetnom stolu Foto: Instagram @wonderland_ljubljana, kolači | Autor: Instagram @wonderland_ljubljana Instagram @wonderland_ljubljana Foto: Instagram @wonderland_ljubljana, kolači

Photo: Instagram @wonderland_ljubljana
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    treba posjetiti