Life&style

Tko ne voli skandinavske serije na Netflixu? Najnoviju, 'Midsummer Night', gledat ćemo cijeli vikend

  • Seriju 'Midsummer Night' kreirao je i režirao Per-Olav Sørensen, poznat po radu na 'Home for Christmas', 'The Playlist' i 'Quicksand'
  • Premijera norveške dramske serije 'Midtsommernatt' zakazana je za četvrtak, 11. travnja
  • Serija je prava (pro)ljetna zabava, a bavi se temama veza, braka, ljubavi, izdaje, nade, snova, ljubomore, oprosta i tajnih paralelnih života

Jedna od najboljih stvari o Netflixu posljednjih godina jest porast broja serija i filmova iz različitih, donedavno ne previše eksponiranih kinematografija i na različitim stranim jezicima, od megahitova poput „Igre lignje“ pa do „Burn the House Down“ i „You Do You“. Ove godine nastavljaju s tim nizom sa svojom novom serijom, „Midsummer Night“, skandinavskom dramom koja se vrti oko tradicionalne ljetne zabave te odnosa i rivalstva između prijatelja i obitelji, a mi definitivno mislimo da je vrijedi dodati na popis za gledanje kada stigne ovaj mjesec.

Radnja serije

„Midsummer Night“, ako si se pitala, nije adaptacija slavne Shakespeareove komedije - norveška serija crpi inspiraciju iz tradicionalne proslave Ivanjske noći (ili midsommara) koja se održava u lipnju, slaveći vrhunac najsunčanijeg dana u godini. Predvođena norveškim i švedskim glumcima, serija prati Carinu (Pernilla August) i Johannesa (Dennis Storhøi), koji su u braku 30 godina, ali usred ljetne zabave odlučuju reći svojoj obitelji i prijateljima svoju najveću tajnu, koju su skrivali godinama. 

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, serija Serija Midsummer Night

Premda je Netflix bio škrt s detaljima, sinopsis za seriju navodi da će ova tajna imati „nepredvidljive posljedice“ za sve, pokrećući lanac događaja koji će dovesti do nečega što nitko nije očekivao.

Možda vas zanima Ovo su odmarališta iz serije 'Bijeli lotus' - u koje bi prvo otputovala? Rubrika Life&style Life&style

Do sada Netflix još nije objavio potpuni trailer za seriju, ali dosad je izbacio jedan intrigantan isječak koji određuje ton onoga što možeš očekivati. Carina i Johannes viđeni su kako promatraju dolazak brodom raznih obitelji i prijatelja na njihov događaj, dok Carina pita Johannesa zašto se čini da ima nešto protiv njezinog brata, Håkana. 

On odgovara da mu se mnogo toga kod njega sviđa, osim činjenice da stalno izlazi sa ženama „koje su mogle biti u vrtiću s našom kćeri“. Upitao je: „Jesi li sigurna da im trebamo reći danas?“, na što Carina odgovara: „Da, za ručkom, kada su svi zajedno“. Netflix je najavio da serija obećava ispričati „toplu, emotivnu i smiješnu priču“ s kojom se svi mogu poistovjetiti.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, serija Serija Midsummer Night

Glumačka postava

Norveški kreator Per-Olav Sørensen komentirao je u priopćenju za javnost da serija istražuje složene odnose unutar velike obitelji i da drama proizlazi iz „tih velikih osjećaja, tih velikih otkrića i tih dubokih razgovora, kada ništa ne ide po planu“. U seriji će također glumiti Amalia Holm, Sofia Tjelta, Linn Skåber, Kim Falck, Christopher Wollter i Fanny Klefelt. 

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, serija Serija Midsummer Night

Neuništiva Kimmy Schmidt Možda vas zanima Netflixove komedije: 10 serija koje će te opustiti i nagnati da zaboraviš sve brige Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0