Life&style
Neuništiva Kimmy Schmidt

Netflixove komedije: 10 serija koje će te opustiti i nagnati da zaboraviš sve brige

  • U moru svakodnevnih obaveza, između hektike i stresa, treba malo i 'odmoriti mozak'
  • A za to je idealno pogledati neku humorističnu seriju zbog koje ćemo se 'isključiti', te koja će nam izmamiti osmijeh na lice 
  • Ove izvrsne Netflixove serije unijet će dašak pozitive u svakodnevicu - za 30 minuta ili manje

Neka od Netflixovih serija je najbolji način za opuštanje kada je imamo težak dan. Na sreću, postoji puno dostupnih kratkih (polusatnih) opcija za poboljšanje raspoloženja. A budući da nam je stalo unijeti malo radosti u svoj život, potražili smo humoristične koje se mogu pohvaliti kratkim, ali slatkim epizodama.

Nikad nisam…

Kako da počnemo nabrajati sve stvari koje volimo kod ove serije? Da, to je srednjoškolska komedija o odrastanju tinejdžerice Devi Vishwakumar (Maitreyi Ramakrishnan) koja želi izgubiti nevinost s popularnim kapetanom plivačkog tima, Paxtonom Hall-Yoshidom (Darren Barnet). Ali radi se i o tuzi, prijateljstvu, seksualnosti, majčinstvu, ljubavi, seksu i još puno toga. Mogli bismo nastaviti, ali preporučujemo da sama provjeriš.

Prosječno trajanje epizode: 20-30 minuta

Kim's Convenience

Dok vode trgovinu u Torontu, članovi korejsko-kanadske obitelji rade s kupcima, jedni s drugima i sa svijetom koji ih okružuje. Rezultat? Prekrasna serija koja oduzima dah.

Prosječno trajanje epizode: 21 minuta

That '90s Show

Spin off briljantne i kultne serije „Lude sedamdesete“, 'That '90s Show', pokazuje Kitty (Debra Jo Rupp) i Reda Formana (Kurtwood Smith) kako otvaraju svoja podrumska vrata novoj skupini tinejdžera dok njihova unuka Leia odlučuje provesti svoje ljeto u Wisconsinu.

Prosječno trajanje epizode: 21-30 minuta

Brooklyn 99

Andy Samberg i Andre Braugher predvode raznoliku zvjezdanu postavu u seriji „Brooklyn Nine-Nine“, koja se u potpunosti fokusira na nesreće i avanture rješavanja zločina u najsmješnijoj policijskoj postaji u New Yorku.

Prosječno trajanje epizode: 22 minute

Dobro mjesto

Serija „Dobro mjesto“ govori o zagrobnom životu i već prva epizoda počinje kadrom Eleanor (Kristen Bell) koja otkriva da je: a) mrtva, te b) treba provesti vječnost u rajskom predgrađu. Šteta, dakle, što je ona tu samo zbog greške administratora. Može li postati bolja osoba prije nego što je saznaju i pošalju na „The Bad Place“ („Loše mjesto“)? 

Prosječno trajanje epizode: 22 minute

Grace & Frankie

Nisu prijateljice, ali kad ih muževi ostave jedan zbog drugoga, Grace (Jane Fonda) i ekscentrična Frankie (Lily Tomlin) spoje se i počnu se zbližavati. Još jedna serija nominirana za Emmy vrijedna tvog vremena.

Prosječna duljina epizode: 30 minuta

U uredu

Ova hit komedija prikazuje nestašluke skupine nezadovoljnih uredskih službenika s urnebesnim posljedicama i - kako serija odmiče - dirljivim trenucima. Michael Scott (Steve Carell) vodi tim apatičnih radnika u papirnoj tvrtki „Dunder Mifflin“. Vrijedno je tvog vremena makar i samo zbog priče o Jimu (John Krasinski) i Pam (Jenna Fischer), ultimativnom paru.

Prosječno trajanje epizode: 22 minute

Downton Abbey Možda vas zanima Konačno je otkriveno stiže li još jedna sezona serije ili još jedan film 'Dowton Abbey' Rubrika Life&style Life&style

Derry Girls

Serija prati skupinu tinejdžera dok se nose s obitelji, prijateljstvom, školskim ispitima i strogim (i smiješnim) časnim sestrama koje vode njihovu katoličku školu. Očekuj puno nostalgije za devedesetima i nasmij se naglas.

Prosječno trajanje epizode: 25 minuta

Fisk

Nedavno razvedena Helen Fisk (Kitty Flanagan) ponovno ulazi u svijet odvjetništva nakon što se iz Sydneyja preselila u predgrađe Melbournea. Kao i svaka komedija koja se odvija na poslu, „Fisk“ je puna prepoznatljivih likova, od opuštenog šefa do dvadesetogodišnjeg recepcionara koji sebe naziva „webmasterom“.

Prosječno trajanje epizode: 30 minuta

Neuništiva Kimmy Schmidt

Na prvi pogled, kritički hvaljena serija „Neuništiva Kimmy Schmidt“ ne zvuči kao recept za sreću. Naša istoimena junakinja započinje prvu epizodu u bunkeru sudnjeg dana, nakon što ju je prije 15 godina oteo ludi pastor. Međutim, ova se serija fokusira na njezin život nakon vremena koje je provela u kultu, dok se vraća u svoj život u New Yorku te nakon što se preselila se u stan s Titusom Andromedasom, homoseksualnim glumcem na Broadwayu. To je recept za vrhunsku seriju za dobro raspoloženje.

Prosječno trajanje epizode: 30 minuta

Peaky Blinders, Cillian Murphy Možda vas zanima Povratak godine: Oscarovac Cillian Murphy se vraća kao Tommy Shelby u filmu 'Peaky Blinders' Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0