Life&style

Tko ne bi želio divnu kosu, sjajnu kožu, biti fit, dotjeran i zabavljati se? 7 'that girl' pravila života

  • TikTok je prepun „that girl“ videa o djevojkama čija je kosa uvijek sjajna, koža hidrirana, djevojkama koje se hrane zdravo, treniraju, a u isto vrijeme ludo se provode
  • „That girl“ je djevojka koja uvijek sjaji, izvana i iznutra, koja se osjeća dobro u svojoj koži i čija energija osvaja 
  • Tko ne bi onda želio biti poput nje? Evo kojih se životnih pravila pridržava "that girl" - možda ti se svide pa i ti postaneš jedna od njih? 

Znaš one djevojke koje uvijek zrače "main character" energijom? Čini nam se kao da su uvijek dobre volje, opuštene, dotjerane i samopozdane. U nastavku donosimo sedam "that girl" pravila i pomažemo ti da u 2024.-oj postaneš najbolja verzija sebe.  

1. Zlatno pravilo 80:20 

Dijete nisu održive, svi to znamo, ipak u Novoj godini svi krenemo esktremno i ne dopuštamo si poraze. Obaćavamo si da ćemo izbaciti sve nezdravo iz prehrane i trenirati svakodnevno, iako znamo da takvi ciljevi nisu realni. Zlatno pravilo 80:20 kaže da kockica čokolade nije poraz i da je u redu povremeno si dopustiti užitke koji nisu u skladu s idealnom prehranom. 80:20 pravilo zalaže se za balans „zdravog“ i „nezdravog“ života i pomaže ti da ostaneš dosljedna. 

2. Vođenje dnevnika

Znam da te vođenje dnevnika asocira na osnovnu školu kada nisi ni imala što napisati u njega, ali dnevnik ne bi trebao biti dosadan. „That girl“ je djevojka koja ima snove, planove i rutinu pa je "journaling" važan korak u njenome danu. "That girl" svako jutro, umjesto lutanja Instagramom, zapisuje stvari na kojima je zahvalna, ciljeve koje želi postići, obveze koje ima za taj dan… To joj pomaže pri boljoj organizaciji i izvrstan je način da dobije osjećaj da ima stvari pod kontrolom.

 

 | Autor: Foto: Unsplash/peroperic

3. Hidratacija 

„That girl“ je uvijek hidrirana, izvana i iznutra. O važnosti hidratacije znamo svi i znamo da je "glowy" hidrirana koža uvijek u trendu. Niti jedna šminka dobro ne izgleda na suhoj koži, stoga „that girl“ ne preskače hidratantnu kremu u svojoj rutini. 

 | Autor: Foto: Unsplash/peroperic

4. Sleek bun 

Ukoliko si jedna od djevojaka kojima se kosa brzo zamasti, zaboravi na svakodnevno pranje! Podignuta kosa ne treba biti sinonim za "bad hair day". Sleek bun je jedna od SOS frizura koja zaista spašava i pomaže da kosa izgleda uredno i onda kada je dan za pranje. 

 | Autor: Foto: Instagram @sofiarichiegrainge

5. Hot girl walk

Hodanje je podcijenjena fizička aktivnost, a brzim hodom od pola sata možeš sagorjeti oko 400 kalorija. Hodanje „that girl“ popraćeno je slušalicama, podcastima i dobrom glazbom, a poznatije je i kao „hot girl walk“. 

@meeksbruh the way I have transformed mentally and physically tho literally life changing #hotgirlwalk #ReadyForHell #MINDORDERING #mentalhealthwalk ♬ Sunflower - Michele Leigh

6. Knjige 

Svi znamo da knjige više nisu rezervirane samo za štrebere – i cool djevojke čitaju. Kako čitanje ne bi bilo mukotrpno, bitno je čitati štivo koje te zanima i u kojemu uživaš, bilo da je to napeti triler, sladunjavi ljubić ili self-help literatura koja će te voditi kroz život. Čitanje proširuje vokabular, poboljšava koncentraciju i potiče kreativnost, a nisu li to „that girl“ osobine? 

Možda vas zanima Knjiga za pod bor: 'Pisma Djeda Božićnjaka' obožavat će svi zaljubljenici u fantastični Tolkienov svijet Rubrika Life&style Life&style

7. Izlazak iz comfort zone

„That girl“ ima svoju rutinu, ali se isto tako ne boji izaći iz svoje comfort zone. "That girl" ne boji se isprobati novi sport, otkriti novi hobi, otići sama na kavu ili ručak... Sve su to svakodnevne radnje s kojima pobjeđuje monotoniju i jača samopouzdanje. 

Photo: None

Komentari 0